Teplice FORTUNA:LIGA, 10. kolo

FK Teplice

1
2

FK Jablonec

Jakub Hora
15’
27’
Jan Chramosta
90’
Lukáš Masopust

Jablonečtí fotbalisté museli v Teplicích otáčet nepříznivé skore. V utkání ale dominovali a zaslouženého vítězství se dočkali až parádním gólem v poslední minutě z kopačky Masopusta.

Náš kouč Petr Rada zachoval totožnou základní sestavu jako v minulém povedeném duelu s mistrovskou Plzní. Naopak domácí Teplice se v týdnu odhodlaly ke změně na trenérském postu, nově tým vyběhl na Stínadla v jiném rozestavení pod vedením trenérů Hejkala a asistenta Drska. Čekalo se, jestli změny dodají domácím toužený nový impuls.

Jablonec měl od začátku zápasu míč na kopačkách a snažil se kombinovat na soupeřově půlce. Po první povedené výměně zakončoval nad branku Jovović. Považanec v dobré střelecké pozici volil nesmyslně přihrávku na Hanouska. Z dálky rozvlnil jen boční síť zajímavým pokusem Holeš. Jenže z nenadání udeřilo v 15. minutě na druhé straně, Holešovi sebral míč u brankové čáry školácky Žitný, přihrál před branku Horovi a ten v pádu dokázal i přes padajícího brankáře Hrubého a stopera Lischku poslat Teplice do vedení 1:0.

Ve 27. minutě ale bylo srovnáno, Hanousek poslal z levé strany od rohového praporku do vápna ideální centr, ten z voleje napálil ranou k tyči Holeš na 1:1 a notně tak odčinil svou chybu u první branky zápasu.

Brzy po srovnání si Jovović navedl balon na levý roh vápna, jeho táhlá křížná střela však skončila metr vedle Divišovy tyče! A další tutovka pro Jablonec, Jovović vymyslel kolmici do vápna na Považance, ten ale v ideální střelecké pozici vysoko přestřelil teplickou svatyni!

Také po poločasové pauze začal Jablonec aktivněji a vytvořil si další příležitosti, tentokrát z leva centroval Masopust, do balonu se krásně položil hlavou nevysoký Trávník, míč ale poslal vedle šibenice. V 51. minutě po přihrávce Masopusta zřejmě fauloval ve vápně Ljevaković při zakončení Holeše, ale rozhodčí Zelinka byl jiného názoru a nechal pokračovat ve hře. Holeš pak v další šanci pálil z úhlu, ale rozvlnil jen boční síť.

Až po šedesáti minutách hry zvedli hlavy také domácí fotbalisté, Hrubého zahřál na provozní teplotu hlavičkou Hora. Na druhé straně vyprášil rukavice Diviše dobrým pokusem z dvaceti metrů Trávník. Rozhodující brance byl Jablonec nejblíže deset minut před koncem, odražený balon za vápnem z voleje napálil Považanec, míč trefil odrazem o zem a z pod břevna ho fantastickým zákrokem vytěsnil na roh skvělý Diviš! Z následného rohového kopu mířil těsně vedle i Lischka.

Jablonec byl za svou celozápasovou aktivitu nakonec přeci jen odměněn. Přesně když časomíra začala odpočítávat nastavený čas napřáhl za vápnem k fantastické střele Masopust a míč z jeho kopačky se zatřepetal v šibenici brankáře Diviše! Masopust tak rozhodl nádhernou brankou o velmi důležitých třech bodech pro náš tým z teplických Stínadel.


Sdílet článek

FK Teplice

B 21 Diviš
O 18 Jeřábek
O 13 Král
O 24 Krob
O 17 Vondrášek
Z 23 Hora down goal
Z 27 Kučera
Z 5 Ljevakovič yellow card
Z 22 Shejbal
Z 14 Žitný down assist
U 28 Vaněček down

Náhradníci

B 1 Němeček
O 15 Čmovš up
Z 16 Hyčka up
Z 10 Moulis
Z 19 Soungole
Z 20 Trubač
U 6 Jindráček up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš assist
O 2 Hovorka
O 13 Lischka assist
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust goal
Z 7 Považanec down
Z 10 Trávník yellow card
U 19 Chramosta down goal
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka
O 22 Jankovič
O 21 Sobol
Z 18 Acosta up
Z 27 Kubista up
U 9 Ikaunieks up
40%

Držení míče

60%
6/2

Střely / Na branku

13/5
90

Vyhrané souboje

91
16

Fauly

10