Juliska FORTUNA:LIGA, 14. kolo

FK Dukla Praha

2
6

FK Jablonec

Uroš Djuranovič
59’
Jakub Podaný
74’
9’
Lukáš Masopust
14’
Martin Doležal
21’
Michal Trávník
54’
Rafael Acosta
65’
David Hovorka
86’
Miloš Kratochvíl

Podruhé v řadě zatížili venku konto soupeře šesti góly. Ze hřiště Dukly Praha si náš tým veze vítězství 6:2! O branky se podělilo šest různých střelců, navíc Acosta a Kratochvíl se radují z premiérových branek v jabloneckém dresu.

Po zranění a rekonvalescenci se vrátil v zápase na Dukle do základní jedenáctky útočník Doležal. To byla jediná změna oproti poslednímu ligovému utkání.

Zápas začal uctěním památky nedávno zesnulého Tadeáše Krause, který oblékal i jablonecký dres a fotbalovou radost rozdával kromě jiného i na Střelnici.

Náš tým začal na Julisce aktivně. S hlavičkou Lischky po standardní situaci si ještě brankář Rada poradil. Centr Holeše z pravé strany a zakončení Doležala také ještě nebylo gólové. V 10. minutě Ďurica nezvládl odkop z vlastního vápna, k míči se lehce dostal Masopust a propálil brankáře Dukly – 0:1.

Za další čtyři minuty Jovović zakombinoval s Doležalem, jablonecký útočník se sice dostal z ideálního střeleckého úhlu, přesto dokázal míč poslal do branky – 0:2. Frustrovaný Ďurica, který byl u obou inkasovaných gólů předvedl ve 20. minutě nevybíravý zákrok u postranní čáry na Masopusta, který volal po červené kartě. Ale rozhodčí Nenadál jeho počin ohodnotil jen kartou žluté barvy. Zraněný Masopust musel okamžitě střídat a sanitním vozem odjel na rentgen do nemocnice. Běžela 21. minuta, po našem rohovém kopu byl uvnitř šestnáctky faulován Lischka a byla nařízena penalta. Tu s přehledem proměnil Trávník nekompromisní střelou pod břevno – 0:3. Další branku mohl přidat po centru z pravé strany s chutí hrající Doležal, jeho hlavička tentokrát mířila těsně vedle. Domácí kouč Skuhravý se už po půlhodině hry odhodlal za nelichotivého vývoje skore hned k dvojímu střídání. Dukla se poté sice dostala dvakrát do zakončení, ale čisté konto Hrubému nepřekazila. Neuspěl střídají Schranz ani Tetour. Mnohem zajímavěji vypadal průnik aktivního Jovoviće, který se uvolnil ve vápně, ale vzdálenější Radovu tyč těsně minul.

Také po změně stran pokračoval doslova excelentní výkon našeho týmu. V 54. minutě vyšla našim hráčům rychlá kombinační akce, na jejíž konci přihrával Jovović Acostovi, který z blízka nedal Radovi šanci – 0:4. Rodil se debakl domácího týmu, jeho příznivci tak alespoň ocenili Douděrovu střelu nad Hrubého svatyni. V 59. minutě se branky dočkala i Dukla, Tetour našel z naší levé strany na malém vápně Djuranoviće, který z blízka snížil na 1:4. V 65. minutě se gólově opět prosadil náš tým, po rohovém kopu Trávníka hlavičkoval prudce na branku Doležal, míč mířící na branku z blízka usměrnil do sítě Hovorka – 1:5. Jablonečtí byli dál při chuti. Kolmici vymyslel Holeš pro střídajícího Chramostu, jeho střelu zastavila tyčka! Z protiútoku rozvlnil Douděra z voleje boční síť jablonecké branky. Stejný hráč o minut později vysunul do volného prostoru Podaného a ten prudkou střelou pod břevno korigoval za Duklu na 2:5. Další akcí vyzkoušel pozornost Rady Jovović, střela mířila ale jen do středu branky a syna našeho trenéra více neznepokojila. Kvůli zranění musel z jablonecké sestavy odstoupil další krajní hráč Acosta, který odkulhal ze hřiště. Čtyři minuty před koncem Hübschman prudkou hlavičkou ve středu hřiště rozjel poslední gólovou akci utkání, v ní napřáhl k parádní ráně Kratochvíl, projektil z jeho kopačky skončil šestou brankou Jablonce na hřišti Dukly. Jablonec si v druhém venkovním utkání v řadě parádně zastřílel a opět zatížil konto soupeře šesti góly. Jediným stínem utkání tak zůstávají dva zranění krajní hráči Lukáš Masopust a Rafael Acosta.


Sdílet článek

FK Dukla Praha

B 1 Rada
O 25 Bezpalec down
O 21 Douděra assist
O 44 Ďurica yellow card
O 20 Miloševič
O 14 Ostojič yellow card
O 39 Podaný goal yellow card
O 18 Souček
Z 6 Doumbia down
Z 15 Tetour assist
U 8 Brandner down

Náhradníci

B 29 Hruška
O 4 Chlumecký
Z 10 Bilovský
Z 23 Djuranovič up goal
Z 13 Krunert up
U 17 Bezdička
U 26 Schranz up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 2 Hovorka goal
O 13 Lischka
Z 3 Hübschman assist
Z 8 Masopust down goal
Z 7 Považanec
Z 10 Trávník goal
U 15 Doležal down goal assist
U 25 Jovovič assist assist

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka
Z 18 Acosta up goal
Z 6 Kratochvíl up goal
Z 27 Kubista
U 19 Chramosta up
U 9 Ikaunieks
44%

Držení míče

56%
8/2

Střely / Na branku

19/9
90

Vyhrané souboje

98
17

Fauly

11