Karviná FORTUNA:LIGA, 18. kolo

MFK Karviná

2
1

FK Jablonec

Tomáš Wágner
9’
Dávid Guba
67’
25’
Tomáš Holeš

Jablonci se ani napodruhé na hřišti v Karviné nedařilo, domácí celek byl opět jako v poháru maximálně produktivní. Po vyražení v poháru tudíž přišla porážka 1:2 v ligové soutěži.

Bez distancovaného Trávníka se musel náš tým obejít v předposledním kole na hřišti poslední Karviné. Trenér Rada měl už k dispozici Jovoviće, kterého zařadil do základní sestavy.

Jablonec začal sérii rohových kopů bez většího vzruchu před brankou soupeře. Na dobrou pobídku Jovoviće jen těsně nedosáhl Doležal. Po rychlém brejku Jovoviće zakončoval tvrdou střelou na přední tyč Holeš, ale Berkovec stačil jeho pokus vytěsnit na roh. V 9. minutě ponechal rozhodčí domácím výhodu po ztrátě míče Jovoviće a následném faulu ve středu hřiště, domácí si pak před jabloneckým vápnem vtipně narazili, Galuška našel na malém vápně Wágnera a ten prostřelil brankáře Hrubého – 1:0.

Jablonec se tlačil za vyrovnáním, na naší straně ale přibývaly jen rohové kopy. Dvojí zakončení zkoušel Považanec, po první sražené střele ale nechal jen vyniknout Berkovce. V 25. minutě Holeš získal před soupeřovým vápnem odražený balon, vtipně si narazil s Doležalem a pak střelou ke vzdálenější tyči srovnal na 1:1. Pravý bek Jablonce tak vstřelil jubilejní tisící gól našeho týmu v samostatné české lize!

Jablonec se snažil být dál aktivní, za vápnem se odhodlal ke střele Kubista a míč z jeho kopačky skončil těsně vedle karvinské branky. Rozeběhnutého Kubistu musel při dalším dravém průniku zastavit před pokutovým územím jen za cenu žluté karty Ćolić, ale Jovović z následného trestného kopu vysoko přestřelil. V závěru prvního poločasu přibylo na hřišti nepřesností ze stan obou týmů a tak se šlo do kabin za remízového stavu.

Pět minut po změně stran se zrodila další tutovka pro náš tým, Považanec vymyslel skvělou přihrávku mezi stopery pro útočníka Doležala, ten ale nedokázal z blízka prostřelit vybíhajícího Berkovce! Doležal byl v permanenci znovu za dalších pět minut, nadýchaný centr Hovorky ale hlavou usměrnil přesně do středu branky, kde stál připravený Berkovec. Další jabloneckou akci zakončoval těsně vedle Jovović. Gólové parametry měl také přímý kop Kratochvíla, na který naskakovala hned dvojice hráčů v zelenočerných dresech, ale balon nakonec nikdo nedokázal trknout do sítě. Další zakončení měl na svědomí Jovović po narážečce od Považance, ale Berkovec míč ztlumil v náruči.

Do vedení šli ale paradoxně karvinští fotbalisté, po trestním kopu zkoušel napálil balon střídající Ba Loua, jeho sražená střela se snášela do jabloneckého vápna, kam si naběhl Guba a hlavou poslal domácí opět do vedení 2:1. Jablonec mohl odpovědět hned po rozehrávce, po Hübschmanově vysunutí ale scházel krok k zakončení Doležalovi.

Domácí se poté snažili rozkouskovat hru a nepustit Jablonec do závěrečného tlaku. Na hřišti se postupně nechali ošetřovat Berkovec a Krivák a tak se spíše polehávalo než hrálo. Sudí Orel tasil jednu žlutou kartu za druhou a to rozpalovalo nejednoho příznivce hostujícího Jablonce.

V samém závěru mohl vyražený balon poslat do sítě Břečka, ale trefil jen místo, kde stál připravený Berkovec. Na opačné straně mířil do rozhozené obrany karvinský celek, ale tutovku Galuškovi Hrubý chytil! Ani pět nastavených minut už větší šanci nepřineslo a tak si domácí připisují tři body za vítězství 2:1.


Sdílet článek

MFK Karviná

B 12 Berkovec
O 2 Čolič yellow card
O 22 Dramé
O 13 Krivák
Z 19 Galuška assist yellow card
Z 66 Janečka
Z 10 Lingr down
Z 14 Moravec
Z 8 Smrž
U 17 Guba down goal
U 15 Wágner down goal yellow card

Náhradníci

B 18 Pastornický
O 11 Kocsis
O 4 Piroch up
Z 77 Ba Loua up yellow card
Z 70 Mertelj
Z 25 Suchan
U 24 Ramírez up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš goal
O 2 Hovorka yellow card
O 13 Lischka yellow card
Z 3 Hübschman down
Z 25 Jovovič down yellow card
Z 6 Kratochvíl down yellow card
Z 27 Kubista yellow card
Z 7 Považanec yellow card
U 15 Doležal assist yellow card

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka up
O 22 Jankovič
O 21 Sobol up
U 19 Chramosta up
42%

Držení míče

58%
9/5

Střely / Na branku

18/8
97

Vyhrané souboje

99
12

Fauly

20