Střelnice FORTUNA:LIGA, 19. kolo

FK Jablonec

0
2

SK Slavia Praha

18’
Milan Škoda
70’
Josef Hušbauer

Slavia oplatila Jablonci letní porážku a na Střelnici zvítězila stejným skore. Na Střelnici byl v permanenci nezvykle často videorozhodčí, který rozhodl o penaltě pro hosty i odvolané brance Jablonce.

Týden před štědrým dnem nemohl už nikdo čekat na Střelnici přívětivé počasí, mezi sněhové haldy tak trenér Rada vyslal k závěrečnému zápasu sezony sestavu bez vykartovaného Doležala, ale v záloze s Považancem a Kratochvílem.

Jablonec začal proti půlmistrovi velmi aktivně, jen v první čtvrthodině měl na kopačkách čtyři velmi dobré šance, které volaly po vedoucí brance! Nejdříve Chramosta cpal míč před branku na Jovoviće, ten ale nebyl v zakončení úspěšný. Jen o minutu později napřáhl k povedené střele Kratochvíl, ta těsně minula šibenici hostující branky. V šesté minutě pálil na slávistického brankáře i Chramosta, ten ale stačil proti jeho střele dobře zasáhnout. Pražané se poprvé k zakončení dostali v sedmé minutě, Zmrhalovu střelu naštěstí Hrubý viděl a kryl. Ve 12. minutě si to namířil do hostujícího vápna z pravé strany útočník Chramosta, mířil pěkně na zadní tyč, tam ale skvěle zasáhl Kolář a míč stačil vytěsnit na roh!

Po čtvrthodině hry z ničeho nic udeřili hosté, Škoda mířil z otočky do spojnice, balon vracel do ohně Olayinka a trefil přitom ruku skákajícího Holeše, kterou potvrdil videorozhodčí a kopala se penalta pro červenobílé. Útočník Škoda se z nařízeného pokutového kopu nemýlil a poslal svůj celek do vedení. Jablonecký celek se chvíli z nepříznivého skore oklepával, ale záhy se opět tlačil více do zakončení než ligový půlmistr. Na pravé straně dostal dost prostoru Chramosta, před brankou ale k dobrému zakončení scházel Trávníkovi půlkrok. Ve 36. minutě napřáhl krásně do šibenice Trávník, ale Kolář předvedl nádhernou robinzonádu! Šest minut před poločasem se na rozhodčího zlobili Jablonečtí, Souček ale hrál zřejmě rukou mimo pokutové území. V nastavení první půle vypustil obávaný projektil z hranice vápna Stoch, Hrubý ale stačil u tyčky jeho pokus vyrazit na rohový kop.

O kontroverzní situace nebyla nouze ani v druhém poločase. Běžela 51. minuta, když brankář Kolář rozehrál míč v nouzi pouze před sebe, kde stál Kratochvíl, který poslal míč do opuštěné branky a hráči ze Střelnice se radovali z vyrovnání. Jenže jen chvilku, hlavní rozhodčí se šel podívat na video, kde viděl faul Chramosty na brankáře a vyrovnávací branku neuznal.

Slavia pak zahrozila po technické střele Škody, která skončila na horní síťce Hrubého branky. V 70. minutě dokázal Stoch poslat míč podél brankové čáry až do malého vápna, kde stál Hušbauer a zblízka vystřelil Slavii vedení 0:2.

Snížení mohl zařídit Chramosta, Kolář ale jeho střelu na přední tyč vytěsnil na roh. Na opačné straně musel hned dvakrát zasahovat proti střelám Hušbauera brankář Hrubý. Více už souboj evropských zástupců na zasněžené Střelnici divákům nenabídl a Slavia tak v ligové tečce zvítězila na Střelnici góly Škody a Hušbauera.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 13 Lischka
Z 3 Hübschman
Z 25 Jovovič down yellow card
Z 6 Kratochvíl down
Z 7 Považanec down
Z 10 Trávník
U 19 Chramosta

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka
O 22 Jankovič
O 21 Sobol up
Z 18 Acosta up
Z 8 Masopust
U 9 Ikaunieks up

SK Slavia Praha

B 1 Kolář
O 18 Bořil
O 5 Coufal yellow card
O 15 Kúdela
Z 10 Hušbauer goal
Z 13 Ngadjui yellow card
Z 22 Souček
Z 17 Stoch down assist yellow card
Z 8 Zmrhal
U 9 Olayinka down
U 21 Škoda down goal

Náhradníci

B 31 Kovář
O 19 Deli
O 25 Frydrych up
O 12 Zelený
Z 6 Sýkora up
Z 27 Traore
U 24 Mešanovič up
52%

Držení míče

48%
15/7

Střely / Na branku

14/7
86

Vyhrané souboje

101
15

Fauly

23