Plzeň FORTUNA:LIGA, 23. kolo

FC Viktoria Plzeň

1
0

FK Jablonec

Roman Procházka
22’

Dobrou hrou jablonečtí fotbalisté zaskočili favorizovanou Plzeň. Podobně jako v Mladé Boleslavi ale ani tentokrát to na body nestačilo. Utkání rozhodl povedenou střelou o tyč ve 22. minutě domácí Procházka.

Bez jediné změny v základní sestavě vyrukoval trenér Rada na plzeňskou Viktorii. Od začátku bylo vidět, že domácí mají z Jablonce respekt. Úvodní dvacetiminutovka příliš vzruchu nenabídla, až poté zahrál nepřesnou malou domů Hořava a před dotírajícím Doležalem stačil tak tak odkopnout do bezpečí brankář Hruška. Hned vzápětí domácí z první střely na branku bohužel otevřeli i brankový účet zápasu. Ve 22. minutě napálil odražený balon za vápnem domácí Procházka, míč před brankářem Hrubým skočil a o tyče se odrazil do naší sítě – 1:0.

Jablonec byl v poli ale i poté Viktorii více než vyrovnaným soupeřem. Po půlhodině hry mohlo být v Doosan aréně srovnáno, od rohového praporku zacentroval Kubista, přesně ve vápně našel útočníka Doležala, jeho prudká hlavička skončila na tyči, brankář Hruška jen strnule přihlížel. První poločas nabídl už jen nepřesnou střelu Hrošovského a z jablonecké strany nevyužité rohové kopy.

Jablonec začal solidně i druhou půli. V 55. minutě aktivitou a dobrým napadáním odstavil Doležal Hubníka při vlastní rozehrávce. Na zteč se ihned dral dral Trávník, dostal se sám před Hrušku, ale z blízka ho nepřekonal. Vyražený balon zkoušel ještě z úhlu zasunout do branky Doležal, ale jemu skočil do střely stoper Hubník.

Jablonec se před brankou soupeře evidentně zalíbilo. Vatajelovu střelu srazil na roh Limberský. Po dlouhé době se připomněli také domácí, na pobídku Hrošovského ale střídající Bakoš těsně nedosáhl. Další Trávníkův střelecký pokus na druhé straně byl zblokovaný, tečovaný míč se však snesl do vápna ke kopačkám Vatajela, který střelou z první prověřil připravenost Hrušky u tyče. Gólman Viktorie si poradil i s lobem Považance, kterou s problémy udržel u břevna ve svých rukavicích. Z levé strany dále přišel do vápna dobrý balon od Sobola, Doležal ale bráněný Hubníkem nestihl zakončit tvrději. Větší razance v zakončení scházela také při hlavičce Acosty. I proto zůstalo nakonec u hubené výhry úřadujícího mistra a Jablonec v druhém utkání na hřišti soupeře i přes dobrou hru odešel poražen.


Sdílet článek

FC Viktoria Plzeň

B 16 Hruška
O 24 Havel
O 4 Hubník
O 8 Limberský yellow card
O 44 Pernica
Z 7 Hořava down
Z 17 Hrošovský
Z 5 Kayamba down
Z 19 Kovařík
Z 6 Procházka goal yellow card
U 9 Beauguel down

Náhradníci

B 29 Sváček
O 22 Brabec up
O 14 Řezník
Z 25 Čermák
Z 10 Kopic
U 23 Bakoš up yellow card
U 89 Pačinda up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka down
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 21 Sobol yellow card
O 11 Vatajelu
Z 18 Acosta down
Z 27 Kubista
Z 7 Považanec yellow card
Z 10 Trávník down
U 15 Doležal

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 97 Fábry
Z 3 Hübschman
Z 32 Peřina
Z 16 Pilík up
Z 24 Pleštil up
U 19 Chramosta up
47%

Držení míče

53%
8/2

Střely / Na branku

11/3
89

Vyhrané souboje

109
13

Fauly

15