Uherské Hradiště FORTUNA:LIGA, 25. kolo

1.FC Slovácko

0
0

FK Jablonec

Necelé čtyři tisícovky diváků se na stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti branky v souboji Slovácka s Jabloncem nedočkalo.

Totožnou základní jedenáctku jako s Teplicemi vyslal do posledního boje před reprezentační přestávkou v Uherském Hradišti náš lodivod Petr Rada. To domácí kouč Martin Svědík udělal oproti poslednímu zápasu dvě změny, do hry zařadil Reiberka a Diviše.

První v zápase zkoušeli zakončit Jablonečtí, odražený balon za vápnem napálil bez přípravy Břečka, bohužel jen na tribunu. Domácí odpověděli v osmé minutě, to se k centrovanému balonu nedostal brankář Hrubý, ale osamocený Navrátil naštěstí z vápna nepropálil houštinu těl blokující jeho střelu. V 11. minutě zacentroval od pravé lajny Trávník přesně na hlavu nevysokého Vatajela, který umístil svou hlavičku jen do středu branky, kde stál připravený Trmal. V dalším průběhu hry si navedl míč na střed hřiště exslovácký Trávník, svou obávanou střelu poslal jen do domácího kotle na tribunu za brankou. Pak šancí i vzruchu ubylo, tedy až do 37. minuty, kdy po kombinační akci vysunul Kalabiška Zajíce, brankář Hrubý proti domácímu útočníkovi dobře vyběhl a jeho zakončení lapil! V nastaveném čase prvního poločasu předvedl dravý únik z křídla do domácího vápna Sobol, ale jeho přihrávku dokázala domácí obrana v čele s brankářem Trmalem odvrátit.

V úvodu druhé půle se nejdříve zastřeloval domácí Daníček, vzápětí na opačné straně Acosta. Nehrál se bůh ví jaký fotbal, Jablonečtí sice měli míč častěji v držení, ale do výraznějších šancí se nedostávali. Až v 65. minutě rozkmital domácího obránce Reinberka Acosta, ale míč poslal mimo prostor Trmalových tyčí. V 68. minutě zacentroval do domácího vápna Holeš, míč se nadvakrát dostal k Doležalovi, ale jablonecký útočník poslal v pádu míč vedle vzdálenější tyče. Na hřiště se postupně dostali i Kratochvíl a Jovović.

Tři minuty před koncem mohli rozhodnout domácí. Navrátil zatáhl míč do vápna a zacentroval na Jurošku, ten rybičkou prudce hlavičkoval na bránu a jen díky famóznímu reflexnímu zákroku našeho brankáře zůstalo u bezbrankového stavu! Na bezbrankovém stavu už nic nezměnily ani dva nesmělé a nepřesné pokusy Jovoviće.


Sdílet článek

1.FC Slovácko

B 29 Trmal
O 6 Hofmann
O 3 Kadlec
O 23 Reinberk
O 16 Šimko
Z 28 Daníček
Z 11 Diviš down
Z 19 Kalabiška yellow card
Z 18 Sadílek down
U 10 Navrátil yellow card
U 17 Zajíc down

Náhradníci

B 25 Daněk
O 14 Divíšek
O 4 Franič
Z 20 Havlík up
Z 24 Juroška up
U 21 Hološko up
U 9 Rezek

FK Jablonec

B 30 Hrubý yellow card
O 23 Břečka
O 26 Holeš
O 2 Hovorka yellow card
O 21 Sobol
O 11 Vatajelu down
Z 18 Acosta down
Z 3 Hübschman
Z 7 Považanec
Z 10 Trávník down
U 15 Doležal

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 97 Fábry
Z 25 Jovovič up
Z 6 Kratochvíl up
Z 27 Kubista up
Z 16 Pilík
U 19 Chramosta
43%

Držení míče

57%
7/3

Střely / Na branku

12/1
94

Vyhrané souboje

105
18

Fauly

10