Ďolíček FORTUNA:LIGA, 29. kolo

Bohemians Praha 1905

1
0

FK Jablonec

David Bartek
14’

Dlouhou sérii bez vítězství i bez vstřeleného gólu utnuli hráči Bohemians 1905 v předposledním kole proti našemu Jablonci. Jedinou branku vstřelil domácí Bartek, z tlaku Jablonečtí skórovat nedokázali.

Do jablonecké sestavy se vrátil uzdravený hroťák Martin Doležal na úkor útočníka Chramosty. Více změn v předposledním kole základní skupiny trenér Petr Rada v Ďolíčku neudělal.

Solidní sólo akci předvedl hned v úvodu jablonecký Jovović, ale v šestnáctce bohužel před zakončením uklouzl. Na opačné straně zkusil technické zakončení domácí Vaníček a nutno podotknou, že jeho ráně kousek od šibenice moc nescházelo. Fryštákovu pozornost prověřil střelou do středu branky Považanec. Prakticky z protiútoku otevřeli Klokani ve 14 minutě skore zápasu, k centru se dostal na naší levé straně Dostál, ve vápně našel osamoceného Barteka, který hlavou pod tělem Hrubého přivedl Bohemians do vedení.

V 17. minutě sahali Jablonečtí po vyrovnání, ale hlavičku Břečky dokázal Fryšták skokem k tyči vyrazit. Diváci v Ďolíčku sledovali celkem dost nepřesností, další velká šance se zrodila až po půlhodině hry. Ve vápně Pražanů vznikl velký závar, po kterém ale nedokázal z blízka prostřelit brankáře Bohemians Holeš, následná střela Hovorky byla zblokována na roh. Pět minut před poločasem těsně minul Vacek Hrubého šibenici, když napřáhl těsně za vápnem a notně tak roztleskal stadion. V nastavení první půle kopal Jablonec hned tři rohové kopy, z kterých si vytvořil dost ošemetných situací, tou největší byla Holešova rána z první, kterou ale skvělý Fryšták stačil vyrazit.

Druhý poločas Jablonec držel míč, ale do šancí se dostával jen velmi komplikovaně. Zajímavě vypadala až střílená přihrávka Sobola skrz pokutové území, která bohužel nenašla svého zakončovatele. V 53. minutě zacentroval do vápna Vatajelu, jenže střelu Jovoviće na zadní tyči stačil nohou Fryšták vykopnout na roh. I se štěstím se až před branku Vršovických prodral Jovović, jenže místo zakončení z dobré pozice volil přihrávku na zabíhajícího Holeše. Tvrdou ranou k tyči pak prověřil připravenost Fryštáka u tyče Vatajelu. Jablonec tlačil na domácí a ti se jen osvobozovali za cenu odkopů. Přesto se Pražané dostali dvacet minut před koncem zápasu do brejku, po kterém na Vaníčkovu pobídku těsně nedosáhl Reiter. Pánubohu do oken pálil Jovović a kouč Rada jen lomil u postranní čáry rukama. Křížnou střelou na vzdálenější tyč neuspěl ani Trávník, míč skončil zhruba metr vedle. Z vápna pálil po přiťuknutí ještě střídající Kubista, ale i jeho střela skončila pár desimetrů vedle. Jablonec si další šanci už nevypracoval a tak z Ďolíčku odjíždí poražen 0:1.


Sdílet článek

Bohemians Praha 1905

B 30 Fryšták
O 5 Bartek goal yellow card
O 16 Dostál assist
O 28 Hůlka
O 21 Pokorný
O 14 Šmíd
Z 4 Jindřišek
Z 7 Reiter down
Z 25 Vacek
Z 22 Vaníček
U 10 Nečas down

Náhradníci

B 1 Valeš
O 15 Krch
O 19 Vondra
Z 6 Levin up
U 13 Júsuf Hilál up
U 11 Koubek up
U 24 Puškáč

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 21 Sobol
O 11 Vatajelu down
Z 3 Hübschman
Z 25 Jovovič
Z 7 Považanec down
Z 10 Trávník
U 15 Doležal down

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 18 Acosta
Z 97 Fábry
Z 6 Kratochvíl up
Z 27 Kubista up
Z 16 Pilík
U 19 Chramosta up
39%

Držení míče

61%
8/1

Střely / Na branku

15/5
84

Vyhrané souboje

96
14

Fauly

8