Pardubice MOL Cup, 3. kolo

FK Pardubice

1
2

FK Jablonec

Jablonečtí fotbalisté v 3. kole MOL Cupu museli otáčet nepříznivý vývoj. V druhé poločase ale dokázali brankami Kubisty a střídajícího Holeše zvítězit na hřišti druholigových Pardubic 2:1.

Bez osmi hráčů se musel trenér Rada obejít v pohárovém duelu v Pardubicích. Chybělo mu pět reprezentantů, dále léčící se Doležal, Považanec a Acosta. Premiéru si tak v našem dresu odbyl mladší Breda, na lavičce už byl po zranění připraven Kratochvíl.

Už v první minutě mohl otevřít skore Pleštil, svůj dravý průnik ale zakončil křížnou střelou těsně vedle vzdálenější tyče. Do vedení šel naopak domácí tým, když v 7. minutě ztratil na naší pravé straně balon Janković, následný centr Čelůstky poslal hlavou útočník Petráň na naši branku a ten zapadl přesně pod břevno Hanušovy branky.

V dalším průběhu přišly dvě šance Chramosty, které volaly po srovnání. V první z nich v dobré pozici Chramosta nezakončil, v druhé už před brankou nestihl poslat míč do odkryté branky. Ohrozit svatyni pardubického brankáře Šmída se nepodařilo ani Bredovi po trestném kopu. Na druhé straně zahučely domácí ochozy po nebezpečném rohovém kopu, který prolétl skrz naším pokutovým územím. Jablonečtí se nemohli prosadit přes dobře zformované řady domácích. Výsledkem našeho snažení byla až další šance Chramosty, kterou zastavil praporek pomezního signalizující ofsajd. Chramosta byl v zakončení i ve 38. minutě, jenže místo zakončení hledal nesmyslně ještě své spoluhráče. Štiplavou střelu kapitána Hübschmana obětavě zblokovala těla pardubických hráčů. V poslední minutě první půle mohli Východočeši odskočit dokonce o dvě branky, po rychlém brejku zakončoval ze středu vápna opět Petráň, ale gólman Hanuš stačil míč nohou vykopnout!

O poločase kouč Rada provedl dvojité střídání, Jankoviće s Bredou nahradili Holeš s Kratochvílem. Jablonečtí se natlačili na polovinu soupeře a opět je čekalo dobývání Šmídovy branky. V 55. minutě se našemu týmu už povedlo srovnat, Chramosta ještě liknavost obránců soupeře nepotrestal, ve vápně se ale dostal po jeho přihrávce k míči Kubista a netradičně kolenem poslal míč do šibenice domácí branky. O deset minut později už mohl jít náš tým do vedení, jenže Chramosta v samostatném úniku na brankáře poslal míč neuvěřitelně mimo branku! V 66. minutě střílel z velkého úhlu z pravé strany přesně ke vzdálenější tyči střídající Holeš a vystřelil Jablonci vedení 2:1. Jablonec měl celý druhý poločas pod kontrolou a přidat mohl i další branky. Po našem trestném kopu míč poskakoval na brankové čáře Pardubic, ale vzrušení bylo předčasné, byl máván ofsajd. Další jabloneckou akci zavíral na zadní tyči střídající mladíček Peřina, ale kopal se jen další rohový kop. Víc příležitostí si už žádný z týmů nevypracoval a tak se z postupu raduje náš Jablonec.

Jablonecký lodivod Petr Rada přiznal, že v poločase musel v kabině zvýšit hlas. „Bylo to klasické pohárové utkání. Domácí se na nás připravili dobře a zaskočili nás vedoucí brankou. V poločase jsme si něco řekli a soupeře už do ničeho nepustili. To, co jsme předváděli v druhé půli jsme chtěli hrát od začátku. První poločas jsme nehráli dobře, měli jsme málo pohybu. Udělali jsme proto dvě změny. Chtěli jsme to oživit, především směrem dopředu. Bouřka v poločase byla větší, ale ne velká. To, co jsme si řekli před zápasem, tam v první půli nebylo. Důležité je, že jsme postoupili. I s mladíky jsem spokojený, budou s námi trénovat, potenciál určitě mají,“ zakončil hodnocení pohárového duelu náš kouč Petr Rada.


Sdílet článek