UMT Xaverov Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

1
0

FK Varnsdorf

Jablonec vstoupil do dalšího zápasu zimního turnaje aktivně, po dovolené se už k týmu připojili Sobol, Janković a Jovović. Hned na začátku zápasu neprostřelil gólmana soupeře v jasné příležitosti Janetzký, po následném rohovém kopu mířil hlavou vedle tyče stoper Hovorka. Pěknou otočku před hranicí vápna předvedl poté Kubista, vše zakončil střelou k tyči a výrazně prověřil připravenost brankáře Samoela.

V 5. minutě po dalším rohovém kopu šel už Jablonec do vedení. Přetažený roh vrátil před branku Hovorka a novic Štěpánek svým prvním gólem v novém dresu střelou pod břevno otevřel brankový účet utkání.

Po čtvrthodině hry využil útočník Ikaunieks chybné malé domů Zbrožeka, jenže nastřelil jen dobře vybíhajícího brankáře Varnsdorfu, vyražený míč zkoušel ještě do odkryté branky poslat Fábry, ale Samoel jeho lob přečetl a míč lapil do svých rukavic.

Druholigový soupeř poprvé zahrozil po dvaceti minutách, Happnerova střela z úhlu rozvlnila jen boční síť Hrubého branky. To prvoligista byl nebezpečnější. Kubista vymyslel kolmici pro Ikauniekse, tomu ale znovu velkou šanci zmařil gólman soupeře, který stačil míč vytěsnit na roh. Ikaunieks byl nejvíce v permanenci, jenže ani svou třetí příležitost v řadě v gól nepřetavil ve 38. minutě. „Mrzí mě to za něj. Chybí mu právě ten gól. Do šancí se dostane, ale bohužel se mu je nedaří proměnit. Navíc mu některé příležitosti dnes dobře chytil brankář,“ řekl na Ikaunieksovu adresu kouč Rada. Do poločasu předvedl ještě výborný zákrok proti Schönově zakončení Hrubý a na opačné straně hřiště pálil jen nad břevno Slovák Fábry.

Po změně stran kouč Rada opět výrazně prostřídal, jenže šancí na hřišti spíše ubylo. Velmi nebezpečná byla šance Varnsdorfu, tečovaná střela Nováka mířila k tyčce, ale Hrubý jí s vypětím všech sil dokázal vyrazit na roh. Míče z jabloneckých kopaček létaly povětšinou mimo prostor tyčí, tak jako v případě Jovoviće a Kratochvíla. Dobrý centr z pravé strany posílal před branku Pleštil, ale i Doležal poslal míč po pěkné souhře těsně vedle. Středopolař Trávník nasměroval svou táhlou střelu zase nad břevno. V samém závěru vznikl velký zmatek před brankou Varnsdorfu, jenže Štěpánek ani Doležal nedokázali brankáře Samoela podruhé pokořit. Tečku za utkáním tak udělal hostující Otava, ale i s jeho střelou si pozorný Hrubý poradil a Jablonec tak uhájil těsné jednobrankové vedení.

Kouč Rada po zápase prohlásil. „Je to povzbuzující, protože jsme vyhráli. Až na Čvančaru a mladého Bredu jsme vystřídali všechny přítomné hráče, a proto to utkání splnilo svůj účel. Dorazili už Balkánci, chtěl jsem, aby dnes hráli větší část zápasu. Přibyl stoper Štěpánek, který šel prakticky rovnou do zápasu, ale velká neznámá to pro něj nebyla. Fotbal to není v této fázi takový, jaký by měl být. U nás jsou nyní tréninkové podmínky celkově špatné, tyto zápasy v Praze jsou pro nás pro nás vzpruhou. Zdejší menší hřiště je výhodou spíše pro bránící tým, je to tam totiž hodně zhuštěné. Ale máme v nohách nyní velkou zátěž, takže by to bylo stejně znát, i kdybychom hráli na hřišti standardních rozměrů,“ přemítá Rada, který je spokojený s novou posilou na post stopera Davidem Štěpánkem. „Je mladý a perspektivní. Máme nyní třetího stopera do party. Teď je můžeme střídat a uvidíme, jak na tom budou. Existuje i čtvrtá varianta s Vojtou Kubistou, takže to je nyní dostačující,“ uvedl po zápase s Varnsdorfem kouč Jablonce Petr Rada. Jeho svěřence čeká další herní prověrka opět na stejném místě v Xaverově opět v neděli proti Chrudimi.


Sdílet článek