Doosan Arena FORTUNA:LIGA, N1

FC Viktoria Plzeň

2
1

FK Jablonec

Tomáš Holeš
83’
Jean-David Beauguel
88’
11’
Martin Doležal

Kdo neviděl, neuvěří. Jablonec ve Štruncových sadech dlouho vedl, zahazoval šanci za šancí a nakonec musel zkousnout závěrečný obrat domácích, kteří během čtyř minut otočili na 2:1 ve svůj prospěch.

Náš historicky první zápas nadstavby ve skupině o titul dostal další zajímavý impuls včerejší ztrátou vedoucí Slavie, čehož chtěla domácí Viktorie využít ke snížení ztráty v souboji s naším Jabloncem. Trenér Rada udělal ve Štruncových sadech oproti povedenému zápasu s Ostravou jedinou změnu, nemocného Vatajela nahradil na kraji zálohy Kratochvíl.

Jablonec začal na půdě úřadujícího mistra bez ostychu, po prvním přiťuknutí netrefil ideálně balon v šanci Jovović, po chvíli vyzkoušel spíše propagační střelou pozornost Hrušky ze střední vzdálenosti Považanec. V 11. minutě Kratochvíl vybojoval na půlce míč nad Limberským, vysunul po lajně Trávníka, který načasoval ideálně přihrávku do vápna na volného Doležala, který střelou k tyči zmrazil Doosan arénu.

Ve 20. minutě centr Kovaříka vyrazil Hrubý jen před sebe, kde z první zakončoval Řezník do jablonecké tyčky! Další brejk táhli ale opět Severočeši, po levé straně utekl Sobol, před brankou ale akrobatické zakončení Doležala zblokovali obránci k dobíhajícímu Kratochvílovi, ani jemu se ale nepovedlo procpat balon do sítě a míč skončil v moci brankáře Hrušky. Další gólovka Jablonce přišla vzápětí, Kratochvíl tentokrát po lajně vysunul Holeše, po jeho centru ale neprotlačili míč do sítě jak Trávník, tak Jovovič! Další centr do vápna Západočechů přilétl z kopačky Považance, ale Jovović z něj pálil mimo branku. V 35. minutě předvedli Jablonečtí další rychlý protiútok, kapitán Hübschman fantasticky vysunul dlouhým balonem Jovoviće, ten utekl obráncům a jeho technický lob Hruška vytáhl konečky prstů mimo, ale k zákroku se nepřiznal, a tak se kopalo jen od branky. Zkušený Hübschman byl u zrodu další šance našeho týmu, tentokrát hlavou vysunul z hloubi vlastního pole Doležala, ten po dlouhém sprintu bohužel zakončil mimo. Jasný faul na unikajícího Holeše pak rozhodčí nepískl a nepomohl mu ani blízko stojící asistent, což rozlítilo našeho kouče Petra Radu, kterého pak navíc sudí Berka vykázal po protestech na tribunu.

Ani v druhém dějství se hra domácích příliš nezlepšila, a tak se z ochozů častokrát ozýval pískot nespokojeného publika. Jablonec si dál hrál svoji hru, překvapivou rozehrávku zvolili po standardní situaci Trávník na kolmo nabíhajícího Hovorku, ten bohužel nestihl míč na hrací ploše. Až v 60. minutě si domácí vytvořili největší šanci na srovnání skore, střídající Bakoš uvolnil na střed hřiště Řezníka, ten naštěstí z dobré pozice přestřelil Hrubého branku! V 67. minutě mohl naopak odskočit na dvoubrankový rozdíl Jablonec, Řezník zkazil rozehrávku čehož využil napadající Doležal, ten sám před gólmanem přihrál ještě lépe postavenému Kratochvílovi, jenže jeho střelu fantasticky vyrazil na roh brankář Hruška! Stoprocentní šance přišla po zaváhání Hejdy, toho odzbrojil střídající Vatajelu, dostal se až před brankáře a vypálil, strážce domácí branky ještě doteď asi neví, jakým způsobem dokázal míč vytěsnit nad břevno.

Viktoriáni si náznak šance vypracovali po rohovém kopu, míč z hlavy Kopice ale skončil vedle tyče. Deset minut před koncem Vatajelu vybídl k samostatnému úniku Doležala, ten šel sám na brankáře, jenže Hruška jeho nájezd zneškodnil! Z následného rohového kopu Břečka mířil hlavou prudce těsně vedle. Jablonec to mohlo vzápětí mrzet dvojnásob, Kayamba dostal trochu prostoru na naší levé straně, odcentroval na hranici vápna předskočil Kovařík Holeše a bylo srovnáno.

Doosan aréna ožila, jenže vzápětí zakončoval z úhlu Doležal, ale obranný val Plzně nepropálil. Dvě minuty před koncem prošel Kayamba přes Vatajela, ve vápně přetlačil Beauguel Hovorku a hlavou v pádu otočil na 2:1 pro domácí. Jablonec tak nakonec mrzí velké a zahozené šance.


Sdílet článek

FC Viktoria Plzeň

B 16 Hruška
O 2 Hejda
O 8 Limberský
O 44 Pernica
O 14 Řezník
Z 7 Hořava down
Z 17 Hrošovský
Z 10 Kopic down
Z 19 Kovařík
U 9 Beauguel goal
U 18 Chorý down yellow card

Náhradníci

B 1 Kozáčik
O 22 Brabec
O 24 Havel
Z 5 Kayamba up assist
Z 11 Petržela
U 23 Bakoš up
U 89 Pačinda up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 26 Holeš yellow card
O 2 Hovorka yellow card
O 21 Sobol
Z 3 Hübschman
Z 25 Jovovič down
Z 6 Kratochvíl down
Z 7 Považanec
Z 10 Trávník down assist yellow card
U 15 Doležal goal

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 11 Vatajelu up
Z 18 Acosta up
Z 97 Fábry
Z 16 Pilík up
U 19 Chramosta
U 9 Ikaunieks
53%

Držení míče

47%
9/2

Střely / Na branku

15/7
111

Vyhrané souboje

119
12

Fauly

18