Střelnice FORTUNA:LIGA, N2

FK Jablonec

2
0

FC Baník Ostrava

Michal Trávník
50’
Martin Doležal
81’

Jablonec zvládl během čtrnácti dní i druhý vypjatý zápas o pohárové příčky s Baníkem Ostrava, který tentokrát porazil 2:0 góly Trávníka a Doležala. Baník už nás v tabulce předskočit nemůže.

Po čtrnácti dnech se Baník Ostrava vrátil na jabloneckou Střelnici s cílem odčinit v nadstavbové části poslední debakl 0:4. Jablonecký kouč Petr Rada vyslal do důležitého souboje o pohárové pozice totožnou základní jedenáctku z předešlého zápasu v Plzni, sám ale usedl jen na tribunu, protože byl disciplinárkou potrestán za nevhodné výroky na adresu rozhodčího v západočeské metropoli.

V úvodu zápasu zasáhl Fleišman v rohu pokutového území vysokou nohou pronikajícího Trávníka, situaci pak posuzoval videorozhodčí, ale i ten po dvouminutové prodlevě rozhodl o pokračování ve hře. Domácí celek se tlačil do zakončení. Doležal v pokutovém území zády brance vybídl ke střele Hübschmana, jeho pokus z hranice šestnáctky ale hosté stačili zablokovat. Ostravští poprvé vystrčili růžky po deseti minutách hry, Šašinka napřáhl z dvaceti metrů a jeho kroucená střela nadělala Hrubému problémy. Ve 23. minutě šikovně zacentroval do vápna Baníku Trávník, útočník Doležal na míč v pádu bohužel těsně nedosáhl, i tato akce ale roztleskala ochozy Střelnice. Na další šanci se čekalo až do 38. minutě, to Trávník poslal do vápna z pravé strany ideální centr na hlavu nevysokého Jovoviće, ten zkoušel zakončoval koníčkem o zem, ke gólovému úspěchu scházelo tentokrát pár decimetrů. Před odchodem do kabin mohl skórovat po přiťuknutí od Kratochvíla ze středu hřiště ještě Jovović, míč mu šel ideálně proti noze, jenže jablonecký štírek tvrdou ranou překopl břevno!

Hned po změně stran zacentroval do hostujícího vápna Trávník, ve vápně fauloval Bolf v souboji Sobola a rozhodčí nařídil pokutový kop! K jeho exekuci se postavil záložník Trávník, míč poslal přesně k pravé tyči Budinského, jenže penalta se musela opakovat, protože před zahráním došlo k nedovolenému souboji Doležala s ostravskými hráči. Trávník však penaltu i na druhý pokus poslal do stejných míst a Jablonec se ujal vedení 1:0!

V 57. minutě se před pokutovým územím Baníku obtočil s míčem Trávník a pak utaženou střelou těsně minul tyčku! Jablonec vedení vyhovovalo a dál se dral před branku soupeře. Trávník poslal míč v dobré pozici tentokrát vysoko na tribunu, pak hlavičkoval pod břevno kapitán Hübschman a Budinský stačil míč konečky prstů vytlačit z podbřevna na roh! Šance střídala šanci na domácí straně, další zakončení z kopačky dobře hrajícího Kratochvíla bylo bohužel ztečováno na rohový kop. Hosté se po delší době připomněli v 70. minutě, dobře zahraná standardní situace Fleišmana naštěstí těsně minula šibenici jablonecké branky.

V 81. minutě Trávníkovu ránu vyboxoval Budinský jen před sebe, k odraženému míči se dostal Jovović, přihrál ještě lépe postavenému útočníkovi Doležalovi a ten devět minut před koncem pojistil jablonecké vedení na 2:0. Vzápětí se do pokutového území soupeře řítil Považanec, na jeho centr nedoskočil v malém vápně těsně střídající Acosta. Jablonecká akce však pokračovala, blízko třetí branky v síti soupeře byl tentokrát Považanec, na brankové čáře ale proti jeho zakončení předvedl skvělý zákrok brankář Budinský!

Jablonec si dvoubranková náskok v klidu uhlídal i v nastaveném čase a dnešním vítězstvím nad Ostravou si upevnil čtvrtou pozici a zvýšil náskok nad Baníkem o devět bodů. Ze čtvrté pozice už nás může sesadit pouze liberecký Slovan.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka yellow card
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 21 Sobol
Z 3 Hübschman
Z 25 Jovovič down assist
Z 6 Kratochvíl
Z 7 Považanec down
Z 10 Trávník down goal
U 15 Doležal goal yellow card

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 11 Vatajelu up
Z 18 Acosta up
Z 97 Fábry
Z 16 Pilík up
U 19 Chramosta
U 9 Ikaunieks

FC Baník Ostrava

B 30 Budinský
O 25 Fleišman
O 32 Mešaninov yellow card
O 24 Procházka
O 15 Stronati
Z 14 Bolf down
Z 7 Fillo
Z 21 Holzer
Z 10 Hrubý down
U 11 Kuzmanovič down
U 31 Šašinka

Náhradníci

B 16 Laštůvka
O 13 Lehnert
O 9 Pazdera up
O 3 Šindelář
Z 17 Jirásek up
Z 4 Mooc
U 8 Diop up
65%

Držení míče

35%
21/7

Střely / Na branku

5/1
97

Vyhrané souboje

81
6

Fauly

22