St. Ulrich am Pillersee Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

0
4

DSC Arminia Bielefeld

Ani druhé přípravné utkání na rakouském soustředění nevyšlo Jablonci podle představ. Po porážce s rumunským Botosani přišel tvrdý čtyřgólový direkt od německého Bielefeldu.

Druhý ze tří přípravných zápasů na rakouském herním kempu odehrál Radův tým proti druholigovému německému klubu Arminia Bielefeld. Sedmý tým loňské druhé Bundesligy hrál naposledy nejvyšší německou soutěž před rovnými deseti lety, od té doby paběrkuje mezi druhou a třetí ligou.

Jablonečtí se ve středu poprvé představili v zelenočerné kombinaci dresů sportovní značky Capelli, která se od nové sezony stává naším dodavatelem sportovního vybavení. Jako první v přípravném zápase zakončovali Jablonečtí, před šestnáctkou obral o balon soupeře Doležal, jenže následná střela Považance cíl minula. V 8. minutě přišel z kopaček soupeře dlouhý balon do našeho vápna, Hrubý ani Kubista ale nebyli u balonu včas, míče se zmocnil útočník Klos, jenž v rozhozené jablonecké obraně našel přesně nabíhajícího Stauda, který propálil vše co mu stálo v cestě – 0:1. Jen o dvě minuty později se Němci prokombinovali několika rychlými narážečkami až před Hrubého, Edmundsson naštěstí v dobré pozici neměl přesně seřízená mířidla. Na opačné straně pálil bez přípravy Považanec a jeho dobře umístěnou střelu k tyči brankář Ortega stačil vyrazit. Přesně po uplynutí čtvrthodiny hry šel do našeho vápna výborný centr z pravé strany na neobsazeného Vogisammera, který z voleje bombou pod břevno přidal nekompromisně druhou branku Bielefeldu – 0:2. Další nepříjemnost pro naše barvy přišla vzápětí, pro zranění musel předčasně střídat stoper Kubista, na jeho pozici se tak zatáhl provizorně Považanec. Jablonci se nedařilo herně, vůbec se nemohl dostat do své kombinační hry. Po půlhodině hry Němci nevyužili další dobrou příležitost, mezi stopery se vřítil Hartherz, ale spolu s vybíhajícím Hrubým přehodil z úhlu i břevno jablonecké branky. Náš tým se do zakončení probil až pět minut před poločasovou pauzou, po Holíkově vysunutí pálil z ostrého úhlu Matoušek, ale brankář soupeře se překvapit nenechal a míč stačil vyrazit na rohový kop.

Hráči Arminie byli znovu nebezpečnější od samého úvodu druhého dějství. Edmundsson z malého vápna nestihl správně nastavit kopačku, aby mohl osamocený na malém vápně sklepnout do naší branky prudkou přihrávku z lajny. V další příležitosti překopl prudkou střelou jablonecké břevno Staude.

V 52. minutě zkusil z přímého kopu z uctivé vzdálenosti přímou střelu na branku Jablonce Behrendt, míč by šel mimo branku, jenže Považanec nohou srazil míč přesně k opačné tyči Hanušovy branky – 0:3. Jen o minutu později jablonečtí obránci trestuhodně nechali neobsazenou dvojici Edmundsonn Yabo, ale střelu druhého jmenovaného stihl Hanuš v jablonecké bráně reflexivně vykopnout!

Jablonec se na dostřel soupeřovy svatyně dostal až po hodině hry a konečně na chvíli zaměstnával obranu německého celku. Chramosta ale své zakončení uspěchal a poslal mimo, střelu kapitána Hübschmana zase stačili hráči Bielefeldu zblokovat na rohový kop. Z další naší akce vyprášit rukavice soupeřova brankáře střídající Pleštil.

Na opačné straně ustál sólovou akci jednoho z hráčů Bielefeldu Hanuš, když míč z jeho kopačky stačil vytěsnit na roh. V 78. minutě po kombinaci středem vysunul Owosu Yaba, ten udělal kličku i Hanušovi a přidal čtvrtou branku soupeře – 0:4. Čestného úspěchu se Jablonec nedočkal ani po střelách Pilíka, Chramosty či zakončení Doležala. Proti táhlé ráně střídajícího Acosty zase dobře zasáhl gólman Bielefeldu.

Sedmý tým druhé německé Bundesligy tak zasadil Jablonci devět dní před startem FORTUNA:LIGY nepříjemnou ránu. „Je to hodně tvrdá porážka. Jsme přípravě, ale to nemění nic na tom, že bychom neměli takhle vysoko prohrát. Výsledek mrzí. Ale na první místě mě štve, že se nám znova zranil Kubista. Podle doktora to vypadá na křížové vazy. Domů nám odcestoval i zraněný Jugas, takže jsme tu zůstali prakticky s jedním stoperem, což je Břečka. Teď musíme řešit tyhle nepříjemné personální věci. Zápas jako takový si musíme rozebrat. Nevstoupili jsme do něj špatně, měli jsme dvě šance, jenže vzápětí dostaneme gól, druhý dostaneme gól roku a třetí si dáme sami. Celkově jsme ale tahali za kratší konec. Rozebereme si to. Musíme se zkonsolidovat, měli bychom si říct, že takhle to nejde,“ řekl po skončení zápasu jablonecký kouč Petr Rada. Poslední zápas před ligovým startem čeká na jeho svěřence v sobotu, to se utká v Rakousku od 15:30 hodin s Rapidem Vídeň.


Sdílet článek