Střelnice FORTUNA:LIGA, 5. kolo

FK Jablonec

2
1

SFC Opava

Jan Sýkora
56’
Jan Matoušek
71’
63’
Pavel Zavadil

Jablonec po roce konečně vyzrál na Slezský fotbalový klub z Opavy. V nelehkém utkání se nakonec domácí radují z výhry 2:1, kterou vystřelili Sýkora s Matouškem.

Jabloneckému kouči se přeci jen podařilo připravit k zápasu dva hráče z početné marodky a tak se v základní jedenáctce objevili kapitán Hübschman a obránce Holík. Ve stavu nemocných tak nadále zůstávají zranění Břečka, Kratochvíl, Kubista, Tsurikov a Pleštil. Černák byl na turnaji repre a Peřina s Bredou odehráli dopolední zápas ČFL za B-tým.

Jablonec začal bleskově gólovkou, po které se drželi diváci za hlavu, po centru Sýkory rozezvonil Matoušek hlavou břevno hostující branky! Na opačné straně Jurečka ranou z úhlu otestoval připravenost brankáře Hrubého. Další jabloneckou akci táhl Jovović, dvěma zasekávačkami se zbavil hráčů soupeře, pak ve vápně našel Doležala, tomu ale při otočce odskočil balon před zakončením dál od nohy. Domácí předvedli i zajímavý signál po přímém kopu, Krob jej rozehrál před vápno na nabíhajícího Matouška, ten ale v dobré šanci promáchl! V 21. minutě bylo živo před domácí svatyní, to na centr Zapaliče jen těsně nedosáhl Žídek a míče se nakonec zmocnil brankář Hrubý. Slezský klub měl největší šanci na skorování deset minut před poločasovou pauzou, Zapalič zůstal úplně volný na zadní tyči, jeho hlavičku mu ale stačil na brankové čáře zneškodnit gólman Hrubý. Následná Dědičova střela těsně minula břevno domácí svatyně! Jablonec měl během prvních pětačtyřiceti minut balon více v držení, ale gólově se prosadit nedokázal.

Brzy po poločasové pauze se do centru Jovoviće položil ukázkově Doležal, ale Fendrich jeho hlavičku do středu branky lapil. Šest minut po změně stran šli hosté do deseti, za řeči viděl druhou žlutou kartu v zápase opavský Jurečka a rozhodčí Adámková mu neváhala ukázat kartu červené barvy. Jablonci trvalo zužitkovat početní převahu na hřišti jen čtyři minuty, Jovović dával přihrávku středem hřiště, kterou lízl Hübschman k Sýkorovi, který ustál souboj s obráncem a protlačil míč pod tělem gólmana do sítě na 1:0!

Domácí se z vedení nemuseli radovat dlouho, protože do jabloneckého vápna se trochu se štěstím dostal k balonu kapitán Žídek, adresoval přihrávku do skrumáže před branku, kde Hübschman ve skluzu nechtěně dostal balon ke Dedičovi, proti jeho zakončení z otočky ale předvedl famózní zákrok Hrubý a podržel Jablonec! Z protiútoku v rychlostním náběhu přesprintoval Doležal opavské obránce, ale na zakončení mu už nezbyly síly. V 63. minutě zahrávali opavští fotbalisté trestný kop poblíž autové čáry a matador Zavadil překvapil všechny včetně brankáře Hrubého, místo centru totiž poslal míč přímo na přední tyč a nachytal tak brankáře Hrubého – 1:1.

I dál se hrálo nahoru dolů. Hrubý musel znovu boxoval tvrdou ránu Zapalače. Na opačné straně napřáhl z 20 metrů Matoušek a za jeho přesnou střelou k tyči se stačil Fendrich jen ohlédnout – 2:1! Opavští se v oslabení nadále nevzdávali, třináct minut před koncem se míč snesl do přiťuknutí k nohám Žídka, který prudkou ranou z vápna rozezvonil břevno! Na jablonecké straně neměli gólové parametry střely Jovoviće a Považance. Kapitán Hübschman narážečkou vyzval k navýšení skore střídajícího Chramostu, ten křížnou střelou minul o půlmetr opavskou svatyni. Chramosta mohl skórovat i v nastavení, to ho do samostatného úniku vyslal Pilík, jenže proti jabloneckému útočníkovi skvěle zasáhl brankář Fendrich a míč dokázal ztlumit pod svým tělem! Hosté otevírali obranu a třetí gól byl blízko znovu v třetí minutě nastavení, Sýkora přihrával před branku kde na míč těsně nedosáhl ve skluzu opět Chramosta. Jablonec dotáhl do jednobrankového vítězství 2:1 a doma zůstává stoprocentní.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík
O 4 Jugas
O 16 Krob
O 13 Plechatý
Z 3 Hübschman assist
Z 7 Považanec
Z 8 Sýkora down goal
U 15 Doležal
U 25 Jovovič down assist
U 21 Matoušek down goal

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 18 Acosta
Z 6 Pilík up
U 19 Chramosta up
U 9 Petrovič up
U 32 Velich

SFC Opava

B 30 Fendrich
O 9 Hrabina
O 2 Simerský
O 23 Svozil yellow card
O 5 Žídek
Z 8 Jursa down
Z 14 Schaffartzik down
Z 17 Zapalač down
Z 7 Zavadil goal
U 26 Dedič
U 18 Jurečka yellow card

Náhradníci

B 1 Šrom
O 4 Helebrand
Z 20 Mondek up
Z 6 Řezníček
Z 10 Souček
Z 25 Stáňa up
U 21 Juřena up
61%

Držení míče

39%
17/6

Střely / Na branku

12/5
70

Vyhrané souboje

83
8

Fauly

9