Střelnice FORTUNA:LIGA, 8. kolo

FK Jablonec

2
1

FC Baník Ostrava

Jan Krob
9’
Vladimir Jovovič
13’
80’
Milan Baroš

Jablonečtí fotbalisté zvládli před reprezentační pauzou vítězně další domácí duel. Na Střelnici byly k vidění infarktové momenty a těsná domácí výhra 2:1!

Pouze jedinou změnu udělal po nepovedeném zápase v Příbrami kouč Rada, do stoperské dvojice poslal místo zraněného Jugase Plechatého.

Na Střelnici bylo živo hned od úvodních minut, fanoušci Ostravy se nastěhovali mimo zavřený hostující sektor na jižní tribuně a hned sledovali, jak to v jejich pokutovém území hoří. Hned ve 3. minutě totiž podnikl průnik do hostujícího vápna přes Fleišmana Jovović, jeho střelu stačil Laštůvka vyrazit před sebe, jenže dobíhající Doležal z voleje přestřelil břevno! Jablonecký útočník byl v permanenci i o chvíli později, tentokrát ale hlavičkoval mimo prostor tyčí. V 9. minutě proletěl Jovovićův centr z pravé strany celým pokutovým územím Ostravy až k neobsazenému Krobovi, který povedenou střelou z první poslal Jablonec do vedení 1:0!

Jen o čtyři minuty déle bylo na Střelnici ještě veseleji, Matoušek totiž přistrčil ve středu hřiště černohorskému reprezentantovi Jovovićovi, ten s míčem udělal pár kroků a z dobrých 23 metrů překonal z dálky překvapeného Laštůvku – 2:0!

Ostrava se nevzdávala a v dalším průběhu byla ve hře minimálně vyrovnaným soupeřem, jen Jablonec byl v pokutovém území daleko nebezpečnější. Ostravskou výjimkou byla střela Kuzmanoviče, kterou Hrubý z blízka dokázal vyrazit. Po rohovém kopu Baníku si náš gólman poradil i s tečovanou střelou Jánoše. Naopak domácí měli solidní šanci zvýšit náskok po rychlém brejku, jenže Jovović přečíslení nevyřešil ideálně. Pak se k zakončení odhodlal jablonecký Matoušek, mířil do prostoru šibenice, ale Laštůvka předvedl dobrý zákrok a míč dokázal vyrazit na roh!

Po obrátce začal tlakem ostravský tým, ale vážnější šanci si vypracovat nedokázal. Jablonec zahrozil střelou Sýkory, kterou udržel v rukavicích Laštůvka. Na opačné straně pálil zbrkle a nad branku ostravský Azevedo. Ostravských rohů přibývalo a trenér Páník zkoušel ještě svůj tým nakopnout za obratem hned dvojitým střídáním na poslední půlhodinu zápasu.

Pak však přišly doslova neuvěřitelné momenty na jablonecké straně. V 65. minutě rozehrávali hosté ve vlastním vápně, Šindeláře obral o balon Matoušek, mimo branku byl v tu chvíli i brankář Laštůvka, jablonecký hráč mohl klidně dojít s balonem až do opuštěné branky, jenže zvolil střelu a ke zděšení všech domácích příznivců minul úplně prázdnou branku! Třetí gól byl ve vzduchu hned vzápětí znovu, tentokrát Považancovu střelu stačil Laštůvka vyrazit, míč se po centru Matouška vrátil na střed vápna k Doležalovi jenže i on zblízka nepochopitelně přestřelil!

Zápas dál nenudil, parádní ránou z 25 metrů se prezentoval Jánoš, který rozkmital Hrubého břevno a jabloneckému brankáři v uších zvoní asi ještě teď. Jablonecká obrana dovolila z hranice vápna zakončit znovu i Azevedovi, balon však dokázal ztlumit ve své náruči gólman Hrubý. Hosté se přesto dostali do hry, deset minut před koncem si navedl míč před pokutové území střídající legenda Baroš a přesnou střelou levačkou k tyči snížil na 2:1.

Na Střelnici bylo rázem zaděláno na drama. Ostrava totiž hned poté měla výhodu standardní situace, kterou Šindelář nasměroval do tyče! Vyrovnáním smrděla i chytrá hlavička Diopa, kterou s námahou vyškrábl Hrubý pod břevnem na roh! Jablonec těsné vedení nakonec ubránil a raduje se před reprezentační pauzou z vítězství 2:1 a prodloužení domácí série výher.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 20 Holík
O 16 Krob goal
O 13 Plechatý
Z 3 Hübschman
Z 7 Považanec down
Z 8 Sýkora
U 15 Doležal
U 25 Jovovič down goal assist
U 21 Matoušek down assist

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 18 Acosta
Z 10 Kratochvíl up
Z 6 Pilík up
U 19 Chramosta up
U 9 Petrovič

FC Baník Ostrava

B 16 Laštůvka
O 25 Fleišman
O 24 Procházka
O 3 Šindelář
Z 91 De Azevedo assist
Z 7 Fillo
Z 5 Jánoš
Z 17 Jirásek down
Z 77 Reiter down
U 11 Kuzmanovič
U 13 Smola down

Náhradníci

B 30 Budinský
O 20 Pokorný
Z 21 Holzer up
Z 22 Kaloč
Z 19 Lalkovič
U 27 Baroš up goal
U 8 Diop up
47%

Držení míče

53%
10/5

Střely / Na branku

16/6
89

Vyhrané souboje

105
16

Fauly

10