Zlín FORTUNA:LIGA, 11. kolo

FC Zlín

0
1

FK Jablonec

26’
Jan Matoušek

Jablonečtí fotbalisté slaví první výhru v sezoně na hřišti soupeře. Na zlínské Letné vystřelil všechny tři body svým gólem Jan Matoušek.

Také v městě obuvi nastoupil náš Jablonec ve stejném složení základní jedenáctky. Na lavičce už měl kouč Rada k dispozici uzdraveného Kubistu i novou akvizici finského záložníka Hamalainena.

Jablonec začal na zlínské Letné solidně, po rohovém kopu pálil z voleje, leč hodně nepřesně Břečka. Po deseti minutách hry zahrozili i domácí, nejdříve kapitán Jiráček vyslal slabou střelu na Hrubého, vzápětí Poznar z voleje vypustil skákavý projektil naštěstí mimo prostor tyčí. Na opačné straně se po autovém vhazování a průniku Sýkory dostával do solidní pozice a zakončení Matoušek, jenže v rozhodující moment promáchl. Další střela stejného hráče byla o deset minut později na hranici vápna zblokována.

V 26. minutě vypíchl Matoušek balon domácímu Folprechtovi, opět předvedl svou rychlost a míč pak poslal přes vybíhajícího Dostála do branky 0:1. Ševci pálili brzy poté nebezpečně z trestného kopu Tchanturishviliho, míč se ale zatřepetal jen na boční síti jablonecké branky. Na hřišti bylo celkově hodně nepřesností, ale do kabin odcházeli s jednobrankovým náskokem hráči Jablonce.

I na začátku druhého poločasu se domácí obrana dopustila velké chyby, tentokrát ale napadání Doležala skončilo pro naše barvy jen rohovým kopem. Na adresu domácích se pomalu začal snášet z tribun pískot. Domácí diváci mohli zatleskat alespoň hlavičce útočníka Poznara, po které se míč snesl na horní síťku Hrubého branky. Na trávník se po šedesáti minutách hry dostal po zranění i rekonvalescent Kubista, který vystřídal střelce naší branky Matouška. Domácí ve snaze vyrovnat nasadili i dalšího vysokého útočníka Wágnera. V 70. minutě propadl balon za naší obranu a míč poté napálil vedle branky domácí Jindráček. Zlínští si postupem času vytvářeli v okolí pokutového území Jablonce standardní situace. Nebezpečně pálil za hranicí vápna i Poznar. Tlak domácích sílil v poslední desetiminutovce, nebezpečný přízemní balon posílal do našeho vápna Jiráček a Bartošák a jablonečtí tak tak že si balon nesrazili do vlastní sítě. Vedle Hrubého branky pálil vzápětí i Folprecht. Pět minut před koncem si premiéru v jabloneckém dresu odbyl i střídající Hamalainen. Parádní zákrok proti dělovce Fantiše předvedl gólman Hrubý! V napínavém závěru už jablonečtí fotbalisté těsné vedení uhájili a od února letošního roku se radují s třech bodů ze hřiště soupeře.


Sdílet článek

FC Zlín

B 17 Dostál
O 5 Azackij
O 22 Bartošák
O 3 Buchta
O 16 Matejov down
Z 77 Čanturišvili
Z 31 Folprecht
Z 8 Jiráček
U 15 Fantiš
U 10 Mašek down yellow card
U 88 Poznar yellow card

Náhradníci

B 1 Rakovan
O 14 Cedidla
O 30 Giorgadze
O 21 Hnaníček
O 25 Nečas
U 20 Wágner up
U 7 Železník up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 20 Holík yellow card
O 16 Krob yellow card
O 13 Plechatý
Z 3 Hübschman yellow card
Z 25 Jovovič yellow card
Z 21 Matoušek down goal
Z 7 Považanec down
Z 8 Sýkora
U 15 Doležal down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 4 Jugas
Z 14 Hämäläinen up
Z 10 Kratochvíl up
Z 27 Kubista up
Z 17 Macháček
U 19 Chramosta
62%

Držení míče

38%
12/2

Střely / Na branku

5/1
109

Vyhrané souboje

95
16

Fauly

22