Stadion U Nisy FORTUNA:LIGA, 13. kolo

FC Slovan Liberec

2
2

FK Jablonec

Jan Mikula
51’
Jakub Pešek
57’
44’
Jan Sýkora
52’
Miloš Kratochvíl

52. Podještědské derby skončilo dělbou bodů po remíze 2:2. Zajímavý byl především druhý poločas, který přinesl mnoho vzruchu a zajímavých situací.

Trenér Rada se složením základní jedenáctky nepřekvapil, se svalem laborujícího Matouška nahradil Kratochvílem. Zato domácí kouč Hoftych nechal překvapivě jen na lavičce kapitána Breiteho se záložníkem Malinským, oželet musel služeb vykartovaného Musy.

Úvod derby přinesl pětadvaceti minutovku plnou nepřesností bez většího vzruchu před oběma brankáři. Až ve 26. minutě poslal do vápna prudký balon Sýkora, jenže na míč ani ve skluzu nedosáhl Doležal. Jablonec posléze předvedl rychlý protiútok, po kterém byla zblokována střela Jovoviće a kopal se jen rohový kop. Další akci zelenobílých táhl Sýkora, před vápnem dal přihrávku pod sebe, jenže Považanec zakončoval hodně nepřesně. Ve 36. minutě napřáhl k povedené ráně z 25 metrů Jovović a míč skončil na tyčce Nguyenovy branky. Jablonec v závěru poločasu zatlačil svého soka a těsně před odchodem do kabin svůj tlak zužitkoval ve vedoucí branku. Z levé strany poslal ideální centr do vápna Krob, ve vápně hlavičkoval míč přesně ke vzdálenější tyči nevysoký Sýkora 0:1!

Liberecký kouč Hoftych reagoval na nepříznivý vývoj poločasovým střídáním Karafiáta za Dorleyho. První v druhém dějství střílel domácí Pešek, ale na brankáře Hrubého si nepřišel. V 51. minutě však Jablonec kapituloval, z podobného místa jako vznikl náš vedoucí gól odcentroval liberecký Hybš a Mikula hlavou prostřelil brankáře Hrubého – 1:1!

Domácí se ještě ani nestačili doradovat a Jablonec přispěchal ihned po rozehrání s gólovou odpovědí. Sýkora tentokrát z levé strany poslal ideální balon na volného Kratochvíla, který ve skluzu usměrnil míč k tyči na 1:2! Derby rázem dostalo šmrnc a začalo bavit i diváky. Marovu střelu skvěle vyrazil skokem Hrubý. Jablonecký brankář se činil hned vzápětí znovu, tentokrát skvěle vyrazil nájezd Hybše. V 57. minutě prošel středem hřiště Baluta, dloubl míč za obranu pro Peška, ten se s balonem prosmýkl kolem nedůrazného Plechatého a z ostrého úhlu poslal balon kolem brankáře Hrubého do sítě – 2:2.

Více na míči pak byli hráči Slovanu. Po Balutově centru hlavičkoval nad břevno útočník Potočný. Střídající Malinský vyzkoušel pozornost Hrubého z větší vzdálenosti, ale jablonecký brankář byl u tyče včas. V poslední čtvrthodině zápasu se hra přeci jen trochu uklidnila, oba týmy prostřídaly. Šest minut před koncem sklepl hlavou Doležal míč zády k bráně ke střídajícímu Pilíkovi, za jeho bombou se liberecký gólman jen ohlédl, bohužel míč zamířil metr vedle branky Slovanu. Liberečtí dohrávali zápas v závěru bez zraněného Dorleyho, protože už měli třikrát vystřídáno. Domácí v samém závěru zápasu kopali nebezpečný trestný kop v blízkosti velkého vápna, Potočný naštěstí ze standardky překopl břevno. V nastaveném čase ještě Jablonečtí přežili šanci po hlavičce Potočného, který zblízka mířil nad Hrubého branku. Na liberecké lavičce viděli v samém závěru zápasu žluté karty trenéři Hoftych a Medynský. V 52. Podještědském derby se nakonec body dělily po remíze 2:2.


Sdílet článek

FC Slovan Liberec

B 1 Nguyen
O 37 Chaluš
O 11 Hybš assist
O 30 Kačaraba
O 4 Karafiát down
O 3 Mikula goal
Z 23 Mara
Z 10 Pešek down goal
Z 13 Potočný
U 14 Baluta assist yellow card
U 7 Kuchta down

Náhradníci

B 34 Knobloch
Z 22 Beran
Z 2 Breite
Z 18 Koscelník
Z 6 Malinský up
Z 28 Oscar up
U 16 Yu up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 20 Holík
O 16 Krob assist yellow card
O 13 Plechatý
Z 3 Hübschman yellow card
Z 25 Jovovič down
Z 10 Kratochvíl goal
Z 7 Považanec down
Z 8 Sýkora goal assist
U 15 Doležal down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 4 Jugas
Z 18 Acosta
Z 17 Hämäläinen
Z 27 Kubista up
Z 6 Pilík up
U 19 Chramosta up
56%

Držení míče

44%
13/6

Střely / Na branku

12/4
107

Vyhrané souboje

105
15

Fauly

16