Střelnice FORTUNA:LIGA, 21. kolo

FK Jablonec

4
0

1.FK Příbram

Vojtěch Kubista
36’
Jan Sýkora
52’
Jan Sýkora
55’
Kasper Hämäläinen
81’

Jablonec zvládl úvodní domácí zápas jarní části soutěže. Na Střelnici s přehledem přehrál poslední Příbram 4:0. O branky se postaral Vojta Kubista, dvěma góly Jan Sýkora a v závěru střídající Kasper Hämäläinen.

Trenér Rada vyslal do prvního jarního zápasu očekávanou sestavu a ta začala hned dvěma velkými šancemi v úvodních minutách. Nejdříve Jovović našel na středu vápna Považance, ten ale ve velké šanci překopl hostující svatyni. O minutu později si navedl míč do šestnáctky Příbrami sám Jovovović, ale jeho tečovaná střela skončila těsně vedle. Jovović to znovu zkoušel v 8. minutě, ale tentokrát jeho zakončení doprostřed branky v klidu zpacifikoval brankář Kočí. Hosté se poprvé osmělili po dvanácti minutách hry, Polidarova rána ale vyděsila spíše diváky na jižní tribuně. Po čtvrthodině hry se domácí příznivci i samotný trenér Rada hodně zlobili na nesprávně odmávaný ofsajd, který zastavil slibný útok vedený Sýkorou. Na opačné straně hřiště zakončoval Škoda, ale Jugas jeho ránu spolehlivě zablokoval. Ve 23. minutě se po obléhání příbramské branky dostal do ideální pozice Kubista, jenže k naší smůle zvolil razantní a nepřesné zakončení. Vojta Kubista si ale spravil chuť deset minut před poločasovou pauzou, to Jablonečtí rozehráli rohový kop Krobem, odražený míč pak náš středopolař napálil do šibenice na 1:0!

Také v začátku druhé půle byli v šanci domácí, po rohovém kopu se dostal k zakončení kapitán Hübschman, gólman Kočí ale jeho střelu z blízka stačil reflexivně vyrazit na roh. V 52. minutě načasoval výborný balon Považanec na Doležala, ten vyšperkoval zakončení ještě pro zcela volného Sýkoru, který do prázdné branky upravil na 2:0! O tři minuty později Jovović vybojoval v hloubi pole balon a zkoušel vepředu najít Sýkoru, centrovaný balon hrál na brankáře Kočího Pazdera, gólman Příbrami si vybral slabší chvilku a míč promáchl, na dobíhajícího Sýkoru tak podruhé během tří minut zívala opuštěná branka a domácí příznivci se radovali z vedení 3:0!

Na příbramskou branku se hned poté valil další útok, Hübschman uvolnil do výhodné pozice Kubistu, jeho ránu tentokrát Kočí stačil vyrazit. Na opačné straně si vybral slabší chvilku i jablonecký brankář Hrubý, který při odkopu trefil Jindráčka, ale snížení to neznamenalo. Trenér Rada pak musel stáhnout ze hřiště zraněného Jovoviće, kterého nahradil zkušeným Pilíkem. Další skvostnou přihrávkou za obranu adresoval Považanec na Sýkoru, jeho prudký přízemní balon skrz pokutové území ale nikdo ze spoluhráčů nezastihl. V 72. minutě se z branky radovali i Středočeši, ale ne dlouho, po rohovém kopu Rezka dostal míč do branky rukou Voltr, což registroval rozhodčí Berka a gól Příbrami neuznal.

Hosté měli i v závěru zápasu své šance, nejdříve po centr Rezka zakončoval hlavou těsně vedle šibenice Tregler. O chvíli později nescházelo moc v zakončení ani Polidarovi. To domácí byli mnohem produktivnější. Devět minut před koncem potáhl míč po pravé straně Pilík, před brankou našel střídajícího Hämäläinena, který po pár sekundách na hřišti dotlačil míč tělem za brankou čáru a přidal čtvrtý přesný zásah domácích barev! 2500 diváků pak vyzívalo domácí borce k pověstnému bůru.

Příbramský matador Rezek pak zkoušel přímo z rohového kopu překvapit brankáře Hrubého, ale na muže v oranžovém si nepřišel. S vypršeném řádné hrací doby ještě fauloval Cmiljanović ve vápně Holíka, fanoušci na tribunách si vyvolali na pokutový kop Martina Doležala, jenže ten pátou branku v utkání nepřidal a branku soupeře bohužel překopl. Závěr zápasu se přesto nesl za potlesku spokojených diváků. Jablonec si s 38 získanými body upevnil třetí příčku ligové tabulky a Příbrami oplatil ve stejném gardu podzimní čtyřgólovou porážku.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík
O 4 Jugas
O 16 Krob
O 13 Plechatý
Z 3 Hübschman
Z 27 Kubista down goal
Z 7 Považanec
Z 8 Sýkora down goal goal
U 15 Doležal assist
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 5 Štěpánek
Z 18 Acosta
Z 14 Hämäläinen up goal
Z 28 Peřina
Z 6 Pilík up assist
U 19 Chramosta up

1.FK Příbram

B 26 Kočí
O 23 Kleščík
O 32 Nový yellow card
O 9 Pazdera down
O 28 Šimek
Z 12 Polidar
Z 21 Rezek
Z 20 Tregler yellow card
Z 17 Zorvan down
U 19 Jindráček down
U 11 Škoda

Náhradníci

B 31 Vantruba
O 13 Cmiljanovič up
O 44 Dramé
O 15 Kvída
Z 16 Kříž up
Z 25 Soldát
Z 27 Voltr up
55%

Držení míče

45%
13/7

Střely / Na branku

9/1
106

Vyhrané souboje

87
15

Fauly

18