Střelnice FORTUNA:LIGA, 27. kolo

FK Jablonec

0
1

FC Slovan Liberec

80’
Tomáš Malinský

Derby v Jablonci zvládl lépe Slovan Liberec. Jedinou branku utkání vstřelil deset minut před koncem Malinský, díky jeho gólu jde Liberec před Jablonec na třetí místo.

Do 53. sousedského derby udělali oba trenéři změny v základních sestavách. Hosté vrátili do hry Peška a Hromadu, na jablonecké straně bylo podle předpokladu změn ještě více. Do základní jedenáctky se vrátilo složení obranné řady, kapitán Hübschman, všichni hostující slávisté a konečně i uzdravený nejlepší střelec týmu Doležal.

V 7. minutě si předkopl Pešek míč po pravé straně okolo Holíka a jeho centr se překvapivě snesl až na břevno jablonecké branky, divadelní pád následně předvedl v jabloneckém vápně Kuchta, ale rozhodčí Rejžek zůstal klidný. Jablonec se připomněl záhy, zády k brance ale Doležal netečoval míč od Holíka mezi tři tyče.

Ve 23. minutě po pasu hostujícího Mary si převzal míč Kuchta a prostřelil Hrubého, liberečtí se ale z vedoucí branky radovali jen chvilku, hlavní rozhodčí po konzultaci s VAR odhalil hraní rukou útočníka Slovanu, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu.

Před půlhodinou hry se povedla po delší době kombinační akce i domácím, Sýkora dostal kolmici do vápna, odražený míč však z libereckých kopaček napálil Považanec jen nad Nguyenovu branku. Derby v těchto chvílích chyběl větší vzruch a samozřejmě fanoušci, ti byli slyšet z vpovzdálí stadionu. Osm minut před poločasovým hvizdem zavařil Holík malou domů brankáři Hrubému, jablonecký strážce branky však byl u míče o vteřinu dřív než dotírající Malinský a odkopnutý míč nasměroval nakonec vedle branky Jablonce Pešek.

Druhé dějství začalo o poznání živěji. Dvě minuty po poločasové pauze měl Jablonec velkou příležitost, Považanec vyslal dlouhým pasem do sóla Matouška, míč podskočil Kacharaba, ale Matoušek tváří tvář gólmanovi nechal vyniknout Nguyena! Gólově se mohlo urodit hned z protiútoku na opačné straně hřiště, Liberečtí se do zakončení dostali po rychlé kombinaci Malinského a Kuchty, druhý jmenovaný ale v čisté gólovce uklidil míč vedle branky! Liberec působil na Střelnici odvážněji a byl nebezpečnějším týmem, technický obstřel zkoušel Pešek, zblízka neuspěl ani Kuchta. Po rohovém kopu poslal nad břevno pumelenici kapitán Liberce Karafiát. V 60. minutě vyrobil jako poslední minelu jablonecký stoper Jugas, když netrefil balon, Kuchta tak pokračoval sám na Hrubého, ale jablonecký gólman jeho střelu chytil a výrazně podržel domácí!

Pak začal být nebezpečný i Radův tým. Jablonec se záhy zmohl na rychlou brejkovou situaci, při které Matoušek tak tak že neprocpal míč na neobsazeného Sýkoru. Krob zase štiplavou střelou donutil k zákroku Nguyena, nad pálil Holík a hlavou mimo zamířil i vysoký Doležal.

Čtvrt hodiny před koncem přišla pro jablonecké mužstvo nepříjemnost, po srážce na středu hřiště musel střídat zraněný stoper Jugas, do stoperské dvojice byl rychle povolán střídající Jeřábek. Pak už přišlo rozuzlení celého zápasu. Slovan se gólově prosadil deset minut před koncem, Malinský se zbavil kličkou ve vápně Holíka a střelou ke vzdálenější tyči jablonecké branky vystřelil Liberci vedení 1:0.

Jablonec už v závěru riskoval a nechával otevřená dřívka, toho mohl Slovan využít pět minut před koncem k navýšení náskoku, Baluta ale své sólování před jabloneckým brankářem přehnal a celou akci zadrbal. V nastaveném čase si ještě pohrál s jabloneckou obranou Malinský, ale ani dvojice jeho spoluhráčů nedokázala míč dopravit do odkryté branky. Jablonec se tlačil za vyrovnáním ještě v pětiminutovém nastavení, víc než hlavičku Dočakala a skrumáže ve vápně soupeře si ale nevypracoval. Slovan se díky těsné výhře na Střelnici posouvá před náš tým na třetí příčku.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík
O 4 Jugas down
O 16 Krob
O 13 Plechatý
Z 3 Hübschman yellow card
Z 21 Matoušek down
Z 24 Pleštil down
Z 7 Považanec down
Z 8 Sýkora
U 15 Doležal down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 9 Jeřábek up
Z 95 Černák
Z 14 Hämäläinen up
Z 6 Pilík up yellow card
U 19 Chramosta up
U 11 Dočekal up

FC Slovan Liberec

B 1 Nguyen
O 30 Kačaraba
O 4 Karafiát yellow card
O 18 Koscelník
O 3 Mikula
Z 14 Baluta yellow card
Z 25 Hromada down
Z 6 Malinský goal
Z 23 Mara assist
Z 10 Pešek down
U 7 Kuchta down

Náhradníci

B 34 Knobloch
Z 15 Alibekov up
Z 22 Beran
Z 28 Michal
Z 8 Zeman up yellow card
U 16 Mashike Sukisa
U 19 Rondič up yellow card
60%

Držení míče

40%
7/2

Střely / Na branku

17/2
88

Vyhrané souboje

101
14

Fauly

15