Gyumri City Stadium 2. předkolo EL, 1. kolo

FC Pjunik Jerevan

2
1

FK Jablonec

Jablonec začal 2. předkolo Evropské ligy porážkou 1:2 v Arménii. Po špatném prvním poločase náš tým prohrával po dvou gólech útočníka Miranyana, ve druhé půli už se nám povedlo jen snížit zásluhou hlavičky Doležala.

Trenér Rada udělal v pohárovém utkání v Arménii s Pjunikem Jerevan dvě zásadní změny. Do branky postavil Hanuše a na stopera zařadil k Břečkovi uzdraveného Jugase, který si tak odbyl v jabloneckém dresu premiéru v soutěžním utkání.

Jerevan šel v teplém počasí do vedení hned z první střely na branku. To v 5. minutě zatáhl balon před naše vápno Vardanyan, přihrál útočníkovi Miranyanovi jenž balon trefil krásně technickou střelou do horního růžku a Hanuš plachtil vzduchem marně – 1:0. Další střelecký pokus si připsal domácí Efimov, ten ale neznamenal pro Hanuše větší ohrožení. Jablonec si vypracoval první náznak šance po rohovém kopu Kratochvíla, ale nehlídaný Jugas hlavou nemířil přesně. Brejkovou situaci Jovoviće zakončoval ve vápně Matoušek, ale těžký a skákavý balon netrefil ideálně. Na opačné straně vznikl závar v jabloneckém vápně po přihrávce Simonyana, před Shevchukem však stačili obránci odkopnout balon do bezpečí. Ve 26. minutě mohlo být srovnáno, jenže Kratochvílův rohový kop poslal hlavou těsně mimo Břečka! Trenér Rada musel ze hry ještě před uplynutím půlhodiny hry stáhnout zraněného Jovoviće, jeho místo na kraji zálohy zaujal Acosta. Jenže ve 30. minutě jablonecká obrana nechala ze své levé strany odcentrovat Simoneyana, míč přistál přesně na hlavě nehlídaného Miranyana a ten trefil přesně horní růžek jablonecké branky – 2:0. Jablonci vázl přechod do útoku a až do konce prvního poločasu se na odpověď nezmohl.

Brzy po změně stran mohli hráči Pjuniku přidat i třetí branku, na jejich pravé straně Stankov vysunul Efimova, který naštěstí o půl metru minul vzdálenější tyčku Hanušovy brány. Pak konečně zahrozil i Jablonec, Kratochvílův únik po kraji hřiště a míč mířící na Doležala skončil rohovým kopem po kterém český tým konečně skóroval. Standardní situaci rozehrál Acosta, ve vápně přizvedl míč Kratochvíl, k Doležalovi, který snížil z blízka hlavou na 2:1!

Jablonci se po snížení rázem dostávalo prostorů k útočení. Sýkorův prudký přízemní pas tak tak že nezasáhl ve skluzu ve vápně číhající Doležal. Těsně vedle branky skončila táhlá střela Holíka. Jablonec měl nadále míč v moci, po přiťuknutí Doležala pálil bohužel jen do středu branky Kratochvíl.

Na opačné straně stačil vytěsnit po delší době prudkou střelu Edigaryana Hanuš na rohový kop. Živo bylo ale spíše před brankou Jerevanu, Kratochvíl našel ve vápně úplně volného Acostu, ten měl na noze vyrovnání, jenže balon si nezpracoval ideálně a pak trefil z blízka jen brankáře Dragojeviće!

V závěru zápasu si už žádný z týmů větší příležitost nevypracoval a tak bude muset Jablonec za týden v domácí odvetě dohánět jednobrankové manko.


Sdílet článek