Břízky FORTUNA ČFL B, 4. kolo

FK Jablonec

3
2

FC Slovan Liberec

Bezmála 350 diváků sledovalo v jabloneckých Břízkách souboj regionálních rivalů rezerv mezi Jabloncem a Libercem v rámci 4. kola ČFL. V něm se radoval z obratu a vítězství 3:2 náš Jablonec.

I ve velkém vedru se hrál svižný fotbal s šancemi na obou stranách. Hostující brankář Hnízdil se hned v úvodu dostal do provozní teploty, skvěle totiž zneškodnil střely Daníčka a Černáka. Jenže do vedení šli paradoxně hosté, když po centru z naší levé strany zůstal před brankou neobsazený Vrabec, který střelou z voleje poslal Slovan do vedení.

Jablonec se tlačil do zakončení, jenže spolu s tím si musel dávat pozor na rychlé liberecké výpady. Po centru Haitla mířil hlavou v záklonu nad břevno Daníček. Pohotově jenže těsně vedle tyče pálil i Breda. V 25. minutě už bylo srovnáno, to Daníčkův roh prodloužil na zadní tyč Dočekal, odkud Velich vyrovnal na 1:1.

Hosty dál držel výbornými zákroky brankář Hnízdil, před půlhodinou hry například předvedl velmi dobrý reflex, když nohou stačil vykopnout zakončení Rozkovce. Liberec ale odpověděl opět gólově, ve 36. minutě přišel bleskový protiútok a povedená střela Yu Kanghyuna zapadla do jablonecké sítě – 1:2.

Před brankou Slovanu se posléze tak trochu nečekaně u tyče otočil s balonem Velich, jenže míč z jeho kopačky prolétl podél brankové čáry a skončil těsně vedle vzdálenější tyče. Tečku za prvním poločasem udělal hostující Gembický, ten dostal až moc prostoru před vápnem, ale Richter míč stačil vyrazit.

Do druhé půle už domácí lodivod neposlal na hřiště středopolaře Rozkovce. „Střídal jsem ho z čistě výkonnostních důvodů. Byl u obou našich inkasovaných branek. Tohle bylo derby a takhle k tomu nemůže přistoupit. Byl jsem na něj obrovsky naštvanej,“ řekl k poločasovému střídání kouč jablonecké rezervy Jaroslav Vodička. Jeho svěřenci na začátku druhého dějství přežili další výpad modrých barev, unikajícího Petra totiž povedeným obranným zákrokem odzbrojil jablonecký kapitán Skuhravý.

Jablonec pak hrozil především ze standardních situací. Po dvou rohových kopech se zastřeloval Velich, který musel být pak ošetřován po srážce s brankářem Hnízdilem. Když se oba ošetřovaní postavili na nohy vyprášil rukavice libereckého gólmana střídající štírek Kinčl. Následně se dostal k samostatnému nájezdu na libereckou svatyni Velich, jenže kličku gólmanovi mu skvělý Hnízdil přečetl. Netradiční zakončení kolenem předvedl ještě Skuhravý, jenže i tentokrát míč přelétl břevno. Čtvrt hodiny před koncem poslal nevysoký Haitl hlavou míč jen do boční sítě. V 77. minutě však napřáhl z trestného kopu Daníček a parádní ranou o tyč vyrovnal na 2:2! O pět minut později kopal přímý kop poblíž rohového praporku Daníček, míč si ve vápně našel Helmovu hlavu a ten vystřelil Jablonci obrat na 3:2! Hosté v závěru reklamovali hraní rukou v jabloneckém vápně. Štiplavý regionální souboj však po obratu vyhrál domácí Jablonec.

Trenér naší rezervy Jaroslav Vodička ocenil kvality soupeře. „Liberec nám v prvním poločase hrozil z rychlých protiútoků, trestali nás a my jsme měli v určitých fázích i štěstí. Ale gólových šancí jsme měli daleko víc. Vše to vyústilo ve velice dobré utkání. Liberec byl velice dobrý a silný soupeř. Derby jsme zvládli jsem za to rád. Jen kdybychom proměňovali své gólové situace, tak mohlo být hotovo i daleko dříve,“ uvedl po zápase spokojený kouč vítězného celku.


Sdílet článek