Břízky FORTUNA ČFL B, 7. kolo

FK Jablonec

3
1

FK Mladá Boleslav

Obrat s příchutí tří vítězných bodů předvedli v zápase s Mladou Boleslaví hráči jablonecké rezervy. Konečné vítězství 3:1 pečetil v nastaveném čase Rozkovec do prázdné branky.

Z kádru trenéra Petra Rady tentokrát rezervě vypomáhali brankář Hanuš a středopolař Hämäläinen, který na Střelnici nedávno podepsal smlouvu. Právě finský reprezentant se po pěti minutách hry opřed z 25 metrů do balonu a pěknou střelou rozezvonil břevno boleslavské branky. Brankář Mikulec vzápětí kryl střelu Skuhravého, jenže nečekaně udeřilo na opačné straně hřiště. Po čtvrthodině hry Boleslavi vystřelil vedení pěkným technickým obstřelem kapitán Komárek – 0:1.

Fotbalisté z města automobilů se ale z vedení neradovali zrovna dlouho, už za sedm minut se Helm dostal z úhlu až před brankáře, ve vápně našel Petroviće, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Za dalších sedm minut už šli Jablonečtí dokonce do vedení, a to další povedenou střelou. Z levé strany hřiště se totiž parádní technická střela povedla Bredovi, míč z jeho kopačky zapadl přesně ke vzdálenější tyči mladoboleslavské svatyně – 2:1.

Pak po delší odmlce vyzkoušel připravenost jabloneckého brankáře Hanuše Alhassan. Severočeši hrozil ze stran, jenže víc gólů z připravených šancí přidat nedokázal. Ve 38. minutě našel Velich v hostujícím vápně Daníčka, ten se do balonu ekvilibristicky položil, jenže Mikulec jeho pokus u tyče stačil zkrotit.

I v úvodu druhé půle bylo více nebezpečno přes brankou Středočechů. Z několika závarů se zrodily jen další rohové kopy. Když už se ke střele odhodlal Breda, byl jeho pokus opět ztečován mimo branku. V 63. minutě předvedli Vodičkovi svěřenci pěknou svižnou akci, kterou ve finále zakončoval Daníček z otočky, ale mladoboleslavský gólman míč skvěle vyrazil! Hosté v touze vyrovnat postupně přidávali a zatlačili domácí. Alhassanovu ránu Hanuš vytlačil na roh. Blízko vyrovnání byl i Dohnalík, před ním ale stačil v poslední možný moment zahrát raději na roh kapitán Jablonce Skuhravý.

Jablonec spoléhal na rychlé brejky, ale rozhodující branka stále nepřicházela. Například Haitl nepropálil houštinu těl, Daníček v dobré pozici zase překopl branku. Čtvrt hodiny před koncem pláchl hostujícím obráncům po křídle ještě Rozkovec, jenže jeho pobídku Velich a následně ani Kinčl v gól nepřetavili.

Definitivní rozhodnutí přinesla až první minuta nastaveného času, kdy hosté zariskovali a poslali na svůj přímý kop i gólmana. Míče se však po standardní situaci zmocnili jablonečtí a sprintující Rozkovec dovedl z půlky míč až do prázdné branky na 3:1.

Jablonecký kouč Jaroslav Vodička byl sice rád za vítězství 3:1, ke spokojenosti měl ale hodně daleko. „Z naší strany nejsem vůbec spokojený s druhým poločasem. Po stranách si vytvoříme spoustu šancí, jenže nedáme nic a pak se tady klepeme o výsledek. Druhý poločas z naší stany neberu, nebyl to vůbec dobrý výkon. Boleslav nás tam totiž mohla potrestat. My jsme z toho vypadli. Tak jak jsme hráli druhý poločas, tak pokračovat rozhodně nechceme a nebudeme. Chceme hrát nahoru, rychle a kombinačně s přihrávkami do kolma. Ze sedmi dobrých situací nejsme schopni dát gól,“ štvalo kouče ještě po skončení zápasu. V příštím kole se Vodičkův tým představí na hřišti Čechie Uhříněves proti Bohemians 1905.


Sdílet článek