Břízky FORTUNA ČFL B, 15. kolo

FK Jablonec

2
0

FC Hradec Králové

Jablonecký B-tým přezimuje na první příčce třetiligové tabulky! Rozhodl o tom poslední podzimní duel, v kterém náš tým zdolal dvěma góly v druhém dějství rezervu Hradce Králové a připsal si deváté vítězství v řadě!

V samém úvodu zápasu ale jabloneckým pořádně zatrnulo, to lob jednoho z hradeckých hráčů přes brankáře Vajnera skončil těsně mimo. Pak už se o slovo přihlásili domácí borci, kteří začali přitápět a hrozit před brankou Východočechů. Brankář Brát ale ztlumil v náruči táhlou střelu Dočakala, skokem k tyči vychytal i Rozkovce a Pleštilův pokus ho pořádně štípl do rukavic. Hradecká tvrz odolala i po dvaceti minutách hry, kdy proti Pleštilovi dobře vyběhl Brát a jeho střelu vyrazil do strany, míč však rychle vrátil do vápna Helm k Daníčkovi, jenže jeho technické zakončení těsně minulo vzdálenější šibenici. Před půlhodinou hry se znovu ozvali i hosté, balon z kopačky Bičištěho naštěstí proletěl těsně nad jabloneckým břevnem. Do podobných míst pálili Hradečtí znovu těsně před poločasem, na opačné straně se před poločasovým hvizdem držel za hlavu Rozkovec, ten ve vyložené šanci vysoko přestřelil.

Votroci mohli jít do vedení také brzy po změně stran, Mahr utekl po křídle a Samko tlačil míč nohou i následně i očima do horního růžku Vajnerovy branky, naštěstí marně. Vedoucí tým tabulky pak opět přitlačil svého soupeře, ale hosté se dobře posouvali, v obraně příliš nechybovali a vyráželi k rychlým brejkům. Rozkovec v této části hry z úhlu rozvlnil jen boční síť. V 68. minutě prolétl tečovaný centr Haitla od pravého rohového praporku skrz celým pokutovým územím, aniž by jej stihl nějaký z hráčů zavěsit. Udeřilo až z následného rohového kopu, ke kterému se postavil nejlepší střelec týmu Nikolas Daníček a přímo z rohu poslal do vápna míč, který obletěl chumel všech hráčů a zapadl přesně ke vzdálenější tyči – 0:1!

Autor branky si brzy mohl vylepšit své postavení ve střelecké tabulce ČFL, tentokrát mu ale do zakončení stačili skočit obránci soupeře. V 76. minutě kopali Jablonečtí přímý kop Rozkovcem, ten našel u vzdálenější tyči ve výskoku přesně stopera Koblížka, který hlavou k tyči přidal na 2:0. Prakticky na chlup stejná akce se opakovala i opět minut později, tentokrát ale zakončujícímu Koblížkovi zkazil gólovou radost na brankové čáře dobrým zákrokem gólman Brát.

Hosté mohli sedm minut před koncem ještě utkání zdramatizovat, ale kapitán Hradce Vobejda z vápna trestuhodně minul odrytou domácí branku. Jablonečtí už poté utkání dovedli do vítězného konce, prodloužili sérii výher na devět v řadě a radují se z prvního místa po podzimu!

Jablonecký lodivod Jaroslav Vodička k závěrečnému utkání dodal. „Viděl jsem hrát Hradec asi třikrát a strašně se mi líbil. Nebylo to dnes pro nás jednoduché utkání. Nebyli jsme až tolik na míči a měli jsme problémy s jejich přechodem. Trošku nám to kloktalo ve středu hřiště. Druhý poločas už jsme se zlepšili a zaslouženě jsme vyhráli,“ byl spokojený po závěrečném hvizdu kouč naší rezervy. Připravujeme pro Vás obsáhlejší hodnocení úspěšného podzimu jablonecké rezervy s koučem Jaroslavem Vodičkou, které bude na webu dostupné během pondělí.


Sdílet článek