Česká liga žáků, 3. kolo

FK Jablonec

2
3

FK Teplice

Trenér Mgr. Jan Kozderka: " O víkendu nás čekalo první mistrovské utkání v ČLŽ U15. V areálu u ZŠ Mozartova jsme hostili tým FK Teplice. Úvod z naší strany byl lehce nervózní, v nové soutěži jsme se trochu rozkoukávali. V 5. minutě jsme poprvé vystrčili růžky při úniku v křídelním prostoru. Ve 13. minutě jsme zahrávali rohový kop a z brejkové situace potrestali hosté naše špatné postavení a zajištění na polovině hřiště. Ke srovnání skóre jsme byli dvakrát blízko po rohovém kopu, kdy poprvé naše hlavička skončila těsně nad břevnem a podruhé střela z malého vápna těsně minula tyč. O největší šanci v prvním poločase jsme se připravili sami, kdy po pěkné akci a možném úniku na osamoceného brankáře se náš útočník zastavil v domnění, že byl ofsajd. Ve 38. minutě jsme po naší standardní situaci opět špatně reagovali a naštěstí brejk hostí 3x1 skončil díky ofsajdovému postavení hostujícího útočníka. V poslední minutě prvního poločasu jsme bohužel inkasovali podruhé, po váhavé rozehrávce našeho stopera.

V úvodu druhé půle neproměnili hosté velkou šanci. V 50. minutě přišlo snížení Matějem Kubínem, který se prodral hostující obranou a nekompromisně poslal míč za záda brankáře. Vstřelená branka nám psychicky pomohla a nervozita se trošku přesunula na kopačky kluků z Teplic. Bohužel v 57. minutě jsme soupeři obrovsky pomohli naším špatně rozehraným autovým vhazováním na vlastní polovině, čehož hosté nekompromisně využili a šli do vedení 1:3. Tato branka nám vůbec nepomohla, protože následovala po naší dobré pasáži v útočné fázi, kde jsme soupeře byli schopni zatlačit před jejich šestnáctku, role se po obdržené brance jasně otočili a dalších 10 minut patřilo jednoznačně hostům a jejich šancím. V 75. minutě jsme zahrávali přímý kop z 20 metrů. Kluci místo střely zvolili rozehrávku a podařilo se jim hostující obranu překonat. Skóre utkání se nám již v posledních 5 minutách nepodařilo zvrátit.

Kromě nervózního úvodu a 10 minutové pasáže po brance na 1:3 jsme předvedli výkon, na kterém se dá stavět. Věřím, že nedostatky z nižší soutěže brzy minimalizujeme a s těžšími soupeři dokážeme držet krok. Určitě to bude boj, ale budeme se rvát."


Sdílet článek