Opava MOL Cup, 4. kolo

SFC Opava

0
2

FK Jablonec

Radova družina slaví postup do jarního čtvrtfinále poháru MOL Cup. O jabloneckém postupu v Opavě rozhodly dvě branky střídajícího Chramosty v prodloužení.

V pohárovém zápase osmifinále MOL Cupu na půdě daleké Opavy udělal kouč Rada dvě změny oproti vítěznému duelu s Teplicemi. Ve stoperské dvojici nahradil Plechatého Jugas a do zálohy se vrátil na úkor Jovoviće kapitán Hübschman. Slezané pošetřili ze základu hned pět hráčů z ligové sestavy.

V 5. minutě kopali domácí první rohový kop utkání, po kterém sice hlavou rozvlnil síť Dedić, ale rozhodčí branku neuznal pro útočný faul na jabloneckého hráče. Brzy poté došlo k nedorozumění mezi jabloneckými obránci, Hrabína se vtěsnal mezi dva hráče, ale vybíhajícího brankáře Hrubého nepřesným lobem nepokořil. Jablonec poprvé zahrozil po čtvrthodině hry ideálním centrem Kroba, který hlavičkoval přesně pod břevno útočník Doležal, ale brankář Šrom míč dokázal s námahou vyrazit! Nebezpečný byl i první rohový kop našich barev, po něm zakončoval míč na zadní tyči těsně vedle stoper Jugas. Hrál se poměrně svižný a soubojový fotbal, nouze ale nebyla i o řadu nepřesnosti, které vyvolávaly úsměvy u diváků na tribunách. Ve 36. minutě poslal míč z pravé strany Holík skrz pokutové území na zadní tyč opavské branky, na malém vápně zkoušel míč tečovat do branky Doležal, ale balon netrefil a ten skončil metr vedle opavské svatyně. Poslední akci před odchodem do kabin předvedl Jablonec zásluhou Kroba, který ale branku Slezanů překopl.

Tři minuty po změně stran přišla obrovská šance Opavy, míč si před pokutové území navedl Hrabina a parádní ránou donutil k tygřímu skoku Hrubého, vyražený míč následně v tutové pozici poslal těsně mimo Juřena! V 52. minutě nesklapla Jablonci ofsajdová past, z úhlu se řítil na Hrubého opět Juřena, přízemní střelu ale poslal mimo branku. V 57. minutě přispěchal s rychlou odpovědí i Jablonec, po Sýkorově nebezpečném výpadu z levé strany vznikla před domácí brankou skrumáž, míč se odrazil znovu k Sýkorovi, ten z blízka ale rozvlnil jen boční síť! Opavští však postupně převzali iniciativu a tlačili čím dál častěji před jabloneckou branku. V 70. minutě kopali přímý trestný kop Zapalačem a hned dvěma jeho spoluhráčům nechybělo mnoho k úspěšnému zakončení hlavou. Trenér Rada poslal na plac na poslední čtvrthodinu i Jovoviće a Jablonec přeci jen začal zlobit i před brankou Šroma. Doležalovi ale scházelo více klidu po vtipném vysunutí od kapitána Hübschmana. Kratochvílovu střelu vyrazil u tyče pozorný gólman Šrom. Táhlé střele Považance sice nescházela razance, ale chyběla jí zase přesnost. A protože i v nastaveném čase poslal Holíkův pas z voleje vysoko nad opavskou branku Doležal, šlo utkání do prodloužení 2x 15 minut.

V prodloužení nejdříve po sympatické akci po ose Jovović – Sýkora zakončoval Považanec nad opavskou branku. Střídající Chramosta vysouval sám před brankáře Sýkoru, jenže ten si v nejdůležitější moment přebrání přišlápl balon a o šanci se tím připravil. Ve 101. minutě už však gólově udeřilo, domácí nedůrazně odkopli balon od svého vápna, k míči se dostal Chramosta a parádní ránou z hranice šestnáctky vystřelil Jablonci vedení!

Také druhou část prodloužení začali dobře Severočeši, jenže málem udeřilo na opačné straně, když ve 108. minutě hlavou míč opřel o břevno Šulc! Pak mohli jablonečtí navýšit své vedení, ve 113. minutě utekl domácí obraně Chramosta, připravil zpětnou přihrávku pro nabíhajícího Kubistu, jeho rána z první se od tyče odrazila zpět do hřiště! Do další jablonecké šance vyslal Považanec Chramostu, ale u míče byl o chlup dříve dobře vybíhající gólman Opavy. Dvě minuty před závěrečným hvizdem znovu Považanec vybídl k samostatném úprku na brankáře Šroma Chramostu a ten dal štempl na postup do jarního čtvrtfinále, když chladnokrevně udělal kličku gólmanovi a stanovil konečný výsledek na 0:2.


Sdílet článek