FORTUNA:LIGA, 1. kolo

FK Jablonec

1
0

FK Pardubice

Robert Hrubý
61’

Jablonec zvládl nelehký souboj s nováčkem z Pardubic. Výhru a tři důležité body na úvod sezony trefil svou premiérovou brankou v jabloneckém dresu střídající záložník Robert Hrubý.

Trenér Rada zvolil pro úvodní utkání nové sezony sestavu, v které chyběl nejlepší střelec letní přípravy Robert Hrubý, naopak v základu se objevil Zelený, který se k týmu trenéra Rady připojil teprve v tomto týdnu.

Vzájemné úvodní oťukávání obou týmů ze začátku zápasu narušil až hezký pas Zeleného za hostující obranu, při kterém ale Ladru zradilo lepší zpracování. Očekávaný tlak domácího Jablonce se nekonal, domácí působili příliš staticky. Pardubický nováček předváděl sympatický a zodpovědný výkon, jeho řady se ukázkově pohybovali. Jablonec se tak nemohl prokombinovat do šancí, scházel mu k tomu i nějaký moment překvapení. Šance si tak překvapivě vypracovali spíš hosté. Ve 22. minutě se k odraženému balonu dostal v jabloneckém vápně hostující Surzyn, do zakončení mu ale stačil vložit kopačku stoper Martinec. Tři minuty před koncem první půle si nováček vypracoval největší šanci první půle, Tischler se pěkně uvolnil mezi jabloneckými obránci, pronikl do šestnáctky, ale svou šanci naštěstí pro domácí celek nasměroval jen do boční sítě!

O půli domácí kouč sáhl ke střídání v záložní řadě, kde Ladru nahradil Robert Hrubý. Jenže východočeši byli i dál aktivnější v zakončení, dvě střely do středu branky však zpacifikoval brankář Hrubý. Jablonecké publikum roztleskal až tečovanou střelou záložník Hrubý, jehož pokus se snesl nad břevno Boháčovy branky. Vedle skončila i hlavička stopera Martince po rohovém kopu. Pak dal do vápna ideální centrovaný balon Holík na hlavu Hrubého, ten sám ve vápně ještě nepotvrdil svou střeleckou formu z přípravy, když jeho hlavička skončila v náruči brankáře Boháče! V 61. minutě už ale přišla ze stejné strany gólová akce. Holík z pravé strany zacentroval do vápna, kde trkl míč hlavou přesně k tyči Robert Hrubý a zaznamenal svůj první ligový gól v jabloneckém dresu – 1:0!

Autor jablonecké branky vzápětí vymyslel šikovnou patičkou šanci pro Považance, tomu ale zabránil v zakončení skluzující Toml. V 70. minutě Střelnice tleskala ráně Považance, štiplavý pokus stačil Boháč vyboxovat! Na opačné straně dostal v našem vápně příliš prostoru dobře hrající Tischler, naštěstí však napálil jen stopera Kubistu.

Pardubický kouč poslal za nepříznivého stavu pro svůj tým hned čtveřici nových hráčů. Hosté zahrávali deset minut před koncem několik rohových kopů, po jednom z nich si zády k brance málem srazil míč do vlastní sítě dezorientovaný Kratochvíl. Udeřit mohlo po rohovém kopu i na opačné straně hřiště, vrácený balon na malé vápno Schranzem ale nasměroval Kratochvíl hlavou nad branku. Tři minuty před koncem mohli Jablonečtí přidat gólovou pojistku, po přihrávce Kratochvíla mohl skórovat Zelený, jenže radost mu zkazil obránce Prosek, který vykopl jeho střelu mířící do branky! Individuální akcí se ukázal i Podaný, vystřelil sám z ostrého úhlu a ani jeho střele příliš nescházelo k úspěšnému zakončení. Jablonec na úvod sezony bere tři důležité body po výhře 1:0.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík assist
O 22 Martinec
O 39 Podaný yellow card
O 12 Zelený
Z 3 Hübschman
Z 10 Kratochvíl
Z 27 Kubista
Z 21 Ladra down
Z 7 Považanec down
U 26 Schranz down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 9 Jeřábek
O 16 Krob up
Z 8 Hrubý up goal
Z 25 Jovovič
U 19 Chramosta
U 23 Čvančara up

FK Pardubice

B 31 Boháč
O 3 Čelůstka
O 2 Prosek
O 23 Surzyn down
O 13 Šejvl
O 6 Toml
Z 20 Cadu down
Z 14 Jeřábek down
Z 24 Solil
Z 12 Tischler yellow card
U 9 Černý down

Náhradníci

B 22 Letáček
O 4 Zukal
Z 10 Lee up
Z 7 Pfeifer up
Z 27 Sychra
U 21 Huf up
U 18 Petráň up
51%

Držení míče

49%
13/5

Střely / Na branku

10/2
110

Vyhrané souboje

79
6

Fauly

17