FORTUNA:LIGA, 8. kolo

FC Slovan Liberec

1
3

FK Jablonec

Kamso Mara
28’
2’
Martin Koscelník
71’
Ivan Schranz
83’
Jaroslav Zelený

Naši fotbalisté po druhé v historii dokázali vyhrát na stadionu U Nisy! V páteční předehrávce byli lepším týmem a po gólech Schranze, Zeleného a jedné vlastní brance vezou z Liberce cenné vítězství 3:1 v derby!

Do 55. Podještědského derby poslal kouč Rada hodně pozměněnou sestavu, oproti duelu s Brnem chyběli ze zdravotních důvodů kapitán Hübschman i brankářská jednička Vlastimil Hrubý. Kouč zvolil sestavu se stopery Martincem a Zeleným, další změny nastaly ve středové formaci, kraje hráli Pilař s Pleštilem, před Považancem operovali Robert Hrubý a navrátilec po zranění Kubista.

Pro naše barvy se začalo utkání vyvíjet dobře hned od úvodních minut, hned v druhé minutě zápasu jsme kopali rohový kop, po kterém Schranz prodloužil míč hlavou na zadní tyč, kde si míč do vlastí sítě srazil Koscelník a Jablonec brzy vedl!

Domácí měli poté výhodu zajímavé standardní situace v desáté minutě, Mara ale dělovkou trefil jen jabloneckou zeď. Jablonec úvodní branka povzbudila a byl dál nebezpečný, kopal několik rohových kopů a držel míč více na svých kopačkách. V 21. minutě centroval do vápna zprava Krob, obránci Slovanu míč minuli, jenže útočník Schranz zblízka jen vyprášil rukavice brankáře Nguena! O čtyři minuty později měli velkou příležitost na vyrovnání domácí, Jusúv vysunul za jablonecké obránce Mosqueru, proti němu skvěle vyběhl Hanuš a jeho příležitost zneškodnil. Jenže do hry po této akci zasáhl přítomný videorozhodčí, který si u akce všiml mimo míč zatažení Kroba na Rondiče a hlavní sudí Zelinka nakonec nařídil proti Jablonci pokutový kop. Z něj se Jusúf nekompromisní ranou pod břevno nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Jablonec nesložil zbraně, Kubista skvěle vyvezl balon ve vápně soupeře našel Schranze, jenže jemu při zakončení stačil skočit pod nohy obětavý Mikula. Na opačné straně podržel těsně před odchodem do kabin naše barvy brankář Hanuš po střele Berana k tyči!

Na začátku druhé půle vyzkoušel Nguenovu pozornost Holík, liberecký brankář se pustil i do odvážné kličky Pleštilovi. Jablonec byl znovu aktivnější, skákavý balon ve vápně ale poslal vysoko na tribunu Robert Hrubý. Také Jablonec se dožadoval odpískání penalty, po zákroku Mikuly na Pleštila uvnitř šestnáctky, jenže tentokrát se přítomný VAR překvapivě neozval. Na hřišti postupně přibývalo žlutých karet, a to zejména pro jablonecké hráče, bez žlutého napomenutí nevyvázl ani náš bouřlivák Petr Rada.

Dusno bylo v jabloneckém vápně, když brankář Hanuš minul centrovaný balon a stihl přitom zbourat vlastního stopera Martince, míč naštěstí stihl odehrát v tento moment do zámezí Zelený. Dvacet minut před koncem Hrubý přihrával do vápna Pilařovi, před ním míč ukopl Mikula naštěstí pro nás přesně k nohám útočníka Schranze, který sám před Nguenem nezaváhal a dal na 1:2! Gól v liberecké síti rozehřál fanoušky Jablonce, kteří tým povzbuzovali ze skály u stadionu.

Osm minut před koncem zápasu zahrál skvěle standardní situaci Robert Hrubý na hlavu stopera Zeleného, který přesnou hlavičkou k tyči dal na 1:3! Ve zbytku utkání si náš tým už hlídal dvoubrankový náskok. Náš tým se raduje z historicky druhého vítězství na půdě svého rivala po výhře 1:3, škoda jen že u tohoto vítězství nemohli být v ochozech naši fanoušci.


Sdílet článek

FC Slovan Liberec

B 1 Nguyen
O 2 Jugas
O 18 Koscelník
O 3 Mikula
O 29 Tijani
Z 22 Beran down
Z 23 Mara down goal
Z 8 Mosquera yellow card
Z 6 Sadílek yellow card
U 21 Júsuf Hilál down
U 19 Rondič yellow card

Náhradníci

B 34 Knobloch
O 37 Chaluš
O 24 Fukala
O 12 Kosek
Z 9 Nešický up
Z 5 Šulc up
U 7 Rabušic up

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 20 Holík yellow card
O 16 Krob yellow card
O 22 Martinec yellow card
O 12 Zelený goal
Z 8 Hrubý down assist
Z 27 Kubista down
Z 11 Pilař down yellow card
Z 24 Pleštil down
Z 7 Považanec
U 26 Schranz goal yellow card

Náhradníci

B 35 Vajner
O 39 Podaný
O 5 Štěpánek up
Z 25 Jovovič up
Z 21 Ladra up
U 23 Čvančara
U 15 Doležal up
46%

Držení míče

54%
10/4

Střely / Na branku

13/4
123

Vyhrané souboje

120
18

Fauly

18