FORTUNA:LIGA, 12. kolo

MFK Karviná

2
2

FK Jablonec

Roman Haša
87’
Roman Haša
90’
25’
Ivan Schranz
84’
Martin Doležal

Jablonecký tým vedl v úterním zápase v Karviné zásluhou tref útočníků Schranze a Doležala už o dvě branky. Jenže v posledních třech minutách nás o výhru připravil střídající Haša, který vstřelil dvě branky a vyrovnal na závěrečných 2:2.

V úterním zápase v Karviné už kouč Rada udělal v základní sestavě pár změn, vydařené utkání s Plzní vyneslo základ pravému záložníkovi Ladrovi, do základní sestavy se čase rovněž vrátil kapitán Hübschman, jen na lavičce začali Robert Hrubý, Doležal, Jovović či Pleštil.

První střelou zahrozil v zápase Jablonec zásluhou útočníka Schranze, kterou Bolek raději vyboxoval. Domácí kontrovali po autovém vhazování, to si navedl míč šikovně před naší šestnáctku Ostrák, ale Hanuš stačil jeho zakončení k tyči vyrazit a dorážku Mikuše z ostrého úhlu zblokoval na roh Podaný. Domácí poměrně dobře kombinovali, Jablonec zahrozil z brejku, jenže jen nepřesným lobem Schranze na karvinského brankáře. Ve 25. minutě předvedli naši hráči skvělý protiútok, Považanec se efektně zbavil na vlastní půlce Da Silvy a připravil dlouhý míč pro Schranze, ten ač z úhlu dokázal prostřelit ke vzdálenější tyči brankáře Bolka a poslal Jablonec do vedení – 0:1!

Po našem prvním rohovém kopu hlavičkoval na bránu stoper Martinec, ale Bolek byl tentokrát na místě. Pak přišla komplikace pro naše barvy, při jednom ze soubojů si přivodil svalové zranění středopolař Kubista, kterého musel nahradit Doležal. Trenér Rada přeskupil řady, defenzivnější úkoly měl rázem autor naší vedoucí branky Schranz, na hrotu operoval Doležal. Karviná se na dostřel naší branky dostala až těsně před odchodem do kabin, zakončení Da Silvy ale přesné nebylo. Tečku za prvním poločasem udělal opět Jablonec, Pilař ale v zajímavém přečíslení nedokázal přihrát Schranzovi, odražený míč pak sám Pilař poslal metr nad domácí břevno.

Domácí o poločase vystřídali dvojici hráčů Dramého s Mangabeirou, které nahradili Herc s Čmelíkem. První střelecký pokus druhého dějství zaznamenal po odraženém rohovém kopu Holík, míč však skončil vysoko nad brankou. K pěkné ráně napřáhl Pilař, ale balon po sérii odrazů brankáře Bolka k zákroku nedonutil. Na druhé straně hřiště po centru Bartošáka hlavičkoval Papadopulos mimo prostor Hanušových tyčí. Karvinští v druhém poločase drželi více balon, zároveň si ale museli dávat pozor na rychlé výpady Severočechů, tak jako v 70. minutě, kdy táhl útok Ladra, ale Pilař zakončit nestihl a Schranzova střela byla sražená. Na poslední čtvrthodinu se na hřiště dostali i Joviovićs Robertem Hrubým.

Nervozita v závěru zápasu včela i mezi lavičkami, bohužel žlutou kartu tak trochu nespravedlivě vyfasoval jen náš lodivod Rada. Osm minut před koncem přišla velká šance Karviné, Papadopulosovu hlavičku zblízka však na brankové čáře a to byl velmi důležitý moment. Protože jen o pár minut později vybojoval u levé strany Podaný míč pro Hrubého, v šestnáctce se Doležal zbavil Šindeláře a přesnou střelou k tyči zvýšil náš náskok o dvě branky.

Komplikace přišla tři minuty před koncem zápasu, domácí Bartošák totiž z dálky trefil břevno a nekrytý Haša snížil na 1:2! Přesně když na časomíře vypršela řádná hrací doba, byli domácí znova v tlaku, Bartošákovu střelu stačil Podaný odrazit pouze k nohám střídajícího Haši a ten střelou k pravé tyči srovnal na konečných 2:2.


Sdílet článek

MFK Karviná

B 26 Bolek
O 2 Ndefe down yellow card
O 44 Santos
O 13 Šindelář
Z 31 Bartošák yellow card
Z 22 Dramé down
Z 21 Mangabeira down
Z 29 Mikuš down
Z 7 Ostrák down
Z 6 Qose
U 27 Papadopulos yellow card

Náhradníci

B 1 Neuman
Z 24 Herc up
Z 66 Janečka up
Z 8 Smrž up
Z 11 Vlachovský
U 10 Čmelík up
U 9 Haša up goal goal

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 20 Holík
O 22 Martinec
O 39 Podaný
O 12 Zelený
Z 3 Hübschman down
Z 27 Kubista down
Z 21 Ladra down
Z 11 Pilař down
Z 7 Považanec assist yellow card
U 26 Schranz goal

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 16 Krob
Z 8 Hrubý up assist
Z 25 Jovovič up
Z 24 Pleštil up
U 19 Chramosta
U 15 Doležal up goal
55%

Držení míče

45%
18/6

Střely / Na branku

11/5
77

Vyhrané souboje

69
11

Fauly

16