FORTUNA:LIGA, 29. kolo

SK Dynamo Č. Budějovice

0
2

FK Jablonec

17’
Martin Doležal
42’
Martin Doležal

Jablonec po dalším zodpovědném a kompaktním výkonu veze tři body z Českých Budějovic! Obě naše branky zaznamenal útočník Martin Doležal už během prvního poločasu.

Po odpykání karetního trestu se do jablonecké základní sestavy vrátil krajní obránce Krob, jinak na půdě Českých Budějovic vyběhla totožná základní jedenáctka jako ve středu proti Karviné.

Na čerstvě pokropeném trávníku na Střeleckém ostrově nejdříve jablonecká obrana stačila zblokovat pokusy Alvira a Vaise. Technický obstřel pak zkoušel na našeho brankáře Vais, Hanuš ale tygřím skokem stačil míč vytěsnit mimo tyče. Radův tým zahrával hned v úvodu pět rohových kopů a vyšel ten po čtvrthodině hry, Krobův centr prodloužil Kratochvíl na zadní tyč, odkud Doležal nezadržitelně hlavou otevřel skore zápasu – 0:1!

Do dvou zakončení se pak dostalo domácí Dynamo, Mršičova střela skončila na boční síti a Čavoš pálil vysoko na tribunu. Na další zajímavé momenty se čekalo až do závěru první půle. Tři minuty před odchodem do kabin udělal domácí Havel obrovskou chybu, když směroval míč vlastnímu brankáři, tento úmysl vystihl útočník Doležal, z úhlu si dovolil ještě kličku vracejímu se brankáři a zvýšil jablonecké vedení na 0:2! Definitivní KO mohl dát domácím Pleštil, který si naběhl za obranu na míč od Zeleného, jenže jeho lob na brankáře skončil na horní síťce domácí branky. První dějství zakončil táhlou střelou ze střední vzdálenosti s chutí hrající Doležal mimo tyče.

Také druhý poločas načal Doležal, ale jeho hlavičce po rohovém kopu tentokrát scházelo více razance. V 52. minutě skvěle unikl po pravé straně Pleštil, Doležal ale na přední tyči nasměroval míč těsně vedle českobudějovické svatyně. Na opačné straně hřiště vylekal Hanuše povedenou křížnou střelou střídající Mészáros. Jablonec ale dál dobře napadal a nepouštěl domácí příliš před svou branku.

Až čtvrt hodiny před koncem přišla tutovka pro domácí, střídající Diop mířil přesně k tyči, ale Hanuš konečky prstů stačil míč vytěsnit na roh! V 86. minutě byli hráči Budějovic snížení asi nejblíže, ale Mészáros trefil jen jablonecké břevno! Severočeši zahrozili ještě štiplavým pokusem Schranze.

Jablonec si dvoubrankovým vítězstvím na Střeleckém ostrově udržel druhou příčku v tabulce a prodloužil svou sérii neporazitelnosti na devět zápasů, naopak Jihočeši zůstávají bez vítězství už jedenáct kol.


Sdílet článek

SK Dynamo Č. Budějovice

B 30 Vorel
O 12 Čolić
O 2 Havel
O 3 Králik
O 5 Novák
Z 7 Alvir
Z 19 Brandner
Z 11 Čavoš down yellow card
Z 20 Javorek
Z 27 Mršić down
Z 16 Vais down

Náhradníci

B 33 Drobný
O 17 Kladrubský
O 4 Talovierov
Z 23 Havelka
Z 22 Mészáros up
Z 21 Valenta up
U 9 Diop up

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 16 Krob
O 5 Štěpánek
O 12 Zelený yellow card
Z 25 Jovovič down
Z 10 Kratochvíl down assist yellow card
Z 27 Kubista
Z 24 Pleštil down
Z 7 Považanec
U 15 Doležal down goal goal
U 26 Schranz yellow card

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 22 Martinec
O 39 Podaný
Z 8 Hrubý up
Z 3 Hübschman up
Z 14 Smejkal up
U 19 Chramosta up
51%

Držení míče

49%
14/4

Střely / Na branku

16/7
65

Vyhrané souboje

90
15

Fauly

14