ČTVRTFINÁLE MOL Cup, ČF

AC Sparta Praha

4
1

FK Jablonec

Cesta letošní pohárovou soutěží MOL Cup končí na Letné. Ve čtvrtfinále sice náš tým na Letné přežil šance soupeře, dokonce vedl ale pak čtyřikrát inkasoval a se soutěží se loučí.

Na pažit obhájce pohárové trofeje vyslal kouč Rada obdobnou sestavu jako z posledního ligového duelu na Bohemians. Jedna změna se udála v brance, kde dostal tentokrát příležitost Hrubý, druhá výměna byla na pravém kraji záložní řady, kde nastoupil místo Pilaře rychlonožka Pleštil.

Čtvrtfinálový duel MOL Cupu začali mnohem lépe domácí, do šesté minuty měli po pěkných kombinačních akcí hned tři velké šance! Jenže domácí klenot Adam Hložek se všemi naložil tak, že brankář Hrubý ani v jednom případě nemusel zasahovat. Pražané nadále dobře napadali a připravili si další pozici zásluhou Plavšiće, jenže ten místo přihrávky na zcela volného Krejčího pálil do hradby jabloneckých těl. Vedle Hrubého tyče mířila i hlavička mladšího Krejčího. Jablonci se nedařilo, navíc po dvaceti minutách hry musel nuceně střídat, to zraněného Haitla vystřídal na pravé straně obrany Podaný.

Jablonec se začal osmělovat až v poslední čtvrthodině prvního poločasu, to se k zakončení ze střední vzdálenosti odhodlal Považanec, míč ale skončil jen v horních řadách tribuny. Pak sklepl míč na hranici vápna Doležal k nohám Kratochvíla, jehož tvrdou střelu stačil brankář Heča vyrazit. Sparťanského brankáře protáhl hlavičkou i střídající Podaný. Tečku za prvním dějstvím udělal po standardní situaci domácí Krejčí mladší, hlavou po centru Plavšiće mířil naštěstí nad jablonecké břevno.

Do druhé půle vyslal kouč Rada zimní posilu Smejkala na úkor Jovoviće. Jen po dvou minutách hry jablonecké duo útočníků Doležal s Schranzem napadali Vitíka, Schranz pak vystihl malou domů mladého sparťanského obránce, udělal kličku i brankáři a poslal náš tým do vedení! Jenže jsme se neradovali dlouho, za další dvě minuty Wiesner našel v šestnáctce Dočkala, ten na středu našeho vápna přiťukl k mladšímu Krejčímu, na jeho zakončení si brankář Hrubý u tyče sice sáhnul, ale zabránit gólu nedokázal – 1:1.

Další šanci si vypracovali Jablonečtí, po narážečce s Doležalem opřel svou střelu Smejkal do boční sítě! V 65. minutě střídající Karlsson nedokázal sám před Hrubým lépe trefit balon v zakončení. Pak se ukázal náš brankář Hrubý, Hložkovu povedenou táhlou střelu vytáhl na roh. Po něm hlavičkoval Vitík do břevna a odražený balon dorazil do sítě hlavou svou druhou brankou na 2:1 mladší Krejčí.

Jablonec musel vrhnout všechny síly do útoku, Pleštil ale z úhlu neprostřelil obránce. Na druhé straně se za hlavu opět držel domácí Hložek, sám na penaltě pálil vysoko nad naší svatyni. Vzápětí Dočkalův střílený centr poslal Karlsson těsně vedle Hrubého tyčky.

Deset minut před koncem ale Dočkal báječně vysunul Krejčího staršího, ten jemným dloubnutím přes brankáře dal na 3:1. Nejaktivnější hráč domácích Krejčí mladší byl dál při chuti, v touze zkompletovat hattrick vypálil štiplavý dalekonosný pokus, s kterým si Hrubý poradil. Jablonecký brankář byl ale o chvíli později krátký na technické zakončení z kopačky Karlssona a jeho pěkný obstřel na zadní tyči, po kterém už svítilo na ukazateli skore 4:1.

Sparta si připisuje pod Vrbovým vedením další vítězství, které jí tentokrát posouvá do semifinále poháru MOL Cup. Oba soupeři se znovu utkají přesně za týden, tentokrát v ligové dohrávce na jablonecké Střelnici.


Sdílet článek