FORTUNA:LIGA, 12. kolo

FC Viktoria Plzeň

5
0

FK Jablonec

Jan Kopic
15’
Jean-David Beauguel
18’
Jan Kopic
70’
Jhon Mosquera
73’
Pavel Šulc
89’

Jablonečtí fotbalisté v Plzni hráli jen úvodní čtvrthodinu, pak v rychlém sledu dvakrát inkasovali a z pažitu vedoucího týmu soutěže z Plzně si nakonec odvážejí porážku potupnou porážku 0:5.

Jednu jedinou změnu v základní jedenáctce připravil kouč Petr Rada pro zápas s vedoucím týmem soutěže v Plzni. Na pažit Doosan arény vyběhl náš tým s dvěma útočnými hroty, na pravé straně zálohy nahradil Pleštila Malínský.

Náš tým začal ve Štruncových sadech aktivně, k první nepřesné střele se osmělil Kratochvíl, mnohem více vzruchu nadělal v domácí obraně přízemní centr Kratochvíla, ke kterému se neprodral Doležal. Ve 14. minutě skončil těsně vedle pravé Staňkovy tyče šikovně zahraný trestný kop Krobem! Západočeši se poprvé do šance propracovali po čtvrthodině hry a hned z ní skorovali, Mosquera poslal do vápna ukázkový centr na úplně volného Kopice, který hlavou o zem ke vzdálenější tyči otevřel skore zápasu 1:0.

O tři minuty později bylo s naším týmem ještě hůře, křižný balon od Pernici poslal z první do vápna Řezník a Beauguel neměl problém z malého vápna do odkryté branky zvýšit na 2:0. Viktorii narostly křídla, naopak Jablonec od této doby už nebyl vidět. Bránění jabloneckých bylo doslova na pováženou, po standardní situaci vyplaval na zadní tyči nikým nekrytý Řezník, jehož hlavičku stačil tentokrát Hanuš vyrazit. Po svižné kombinaci pálil z hranice vápna znovu Kopic, jeho zakončení tentokrát stihl ztečovat na roh Krob. Pět minut před poločasem dostal z hloubi pole Bucha ideální přihrávku šajtlí od Havla za jabloneckou obranu a po kontaktu Havla s Malínským nařídil rozhodčí Hrubeš penaltu. Do hry však zasáhl VAR, po jehož intervenci hlavní arbitr penaltu odvolal.

Po změně stran zahrozili jako první naši hráči, Pilařův centr tknul hlavou ve vápně Malínský těsně vedle vzdálenější plzeňskou tyčku. Poté utekl po levé straně Čvančara, na první tyči zakončující Doležal však zamířil těsně vedle!

Viktoria byla ohromně produktivní a stejně jak v prvním poločase udeřila z první vážnější akce v 70. minutě. Sýkora ze středu hřiště vysunul na odkryté pravé straně Kopice, ten si navedl míč do vápna a střelou na vzdálenější tyč zvýšil na 3:0. Jen o tři minuty později Holík neubránil Mosqueru a ten ranou pod břevno nedal Hanušovi šanci – 4:0.

Minutu před koncem střídající Hybš procedil i s přispěním jemné teče Zeleného míč podél brankové čáry, kde volný Šulc zasunul do prázdné branky na 5:0.

Plzeň si poté dokráčela pro vysoké vítězství, vyhrála o více než branku teprve podruhé v sezoně. Naplno bodovala už v šestém utkání v řadě, naopak Jablonec čeká na ligové vítězství už pět zápasů.


Sdílet článek

FC Viktoria Plzeň

B 36 Staněk
O 24 Havel yellow card
O 2 Hejda
O 4 Pernica
O 14 Řezník assist
Z 20 Bucha down
Z 23 Kalvach
Z 10 Kopic down goal goal
Z 18 Mosquera down goal assist
Z 7 Sýkora down assist
U 9 Beauguel down goal

Náhradníci

B 16 Hruška
O 11 Hybš up assist
O 35 Kaša
Z 25 Čermák up
Z 39 Janošek up
Z 31 Šulc up goal
U 15 Chorý up

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 4 Holík
O 16 Krob yellow card
O 12 Zelený
Z 17 Kratochvíl
Z 27 Kubista
Z 6 Malínský down yellow card
Z 11 Pilař down
Z 7 Považanec down
U 10 Čvančara down
U 15 Doležal down

Náhradníci

B 13 Vajner
O 23 Surzyn
Z 3 Hübschman up
Z 24 Pleštil up
Z 14 Smejkal up
Z 2 Vaníček up
U 26 Nešpor up
45%

Držení míče

55%
16/11

Střely / Na branku

5/0
74

Vyhrané souboje

88
20

Fauly

8