Břízky FORTUNA ČFL B, 11. kolo

FK Jablonec

2
1

Sokol Živanice

Jablonecká rezerva se představila na domácím hřišti proti týmu z vrchu tabulky TJ Sokol Živanice. Před utkáním byly prognózy jasně dané. Béčko vyhraje a jde do čela ČFL. S tím i jablonečtí vyrazili na trávník a od začátku zápasu udávali tempo hry. Živanice, ale měly skvěle připravený obranný blok a naše hráče nepouštěly do velkých akcí.

Po začátku druhého poločasu se dostali do první velké šance hráči hostů a skočilo to brankou, kterou vstřelil Lukáš Kopecký. Následně naše béčko zařadilo na vyšší stupeň a po chvíli bylo srovnáno brankou Smejkala. Jablonec se gólem dostal do tlaku a po dalších 5 minutách se radoval znovu, kdy hlavou usměrnil centr do brány Torfiq. Po těchto gólech se Živanice snažily s výsledkem něco udělat, bohužel pro ně tím vznikaly brejkové situace našich hráčů, jenže gól už diváci neviděli. Zápas skončil výsledkem 2:1 a díky tomu poskočilo mužstvo Jaroslava Vodičky opět do čela ČFL.

Utkání zhodnotil asistent trenéra Tomáš Čížek, který byl s vítězstvím spokojen a kvitoval zlepšený výkon po obdržené brance. „Hráči Živanic hráli první poločas skvěle v obranné fázi. Těžko jsme se tam dostávali a naše hra po křídlech nebyla taková, jakou jsme si představovali. Měli jsme tam 100% šanci, bohužel chyběl klid v zakončení. Začátek druhého poločasu se Živanice dostaly do vedení, ale musím říct, že to naše kluky nakoplo k lepšímu výkonu. První branka padla po krásné akci, kdy to na zadní tyči skvěle zavřel Smejky. Druhý gól byl opět prací celého týmu, kde se nám povedlo Živanice zavřít centry ve vápně a následně hlavou to uklidil Torfiq. Mrzí mě, že jsme nedokázali přidat 3 branku a utkání uklidnit. Kluky musím pochválit, zatím za průběh sezóny si zaslouží být v tabulce nahoře, ale soutěž je dlouhá a je potřeba neusnout na vavřínech.“


Sdílet článek