FORTUNA ČFL B, 14. kolo

FK Přepeře

2
1

FK Jablonec

Jablonečtí fotbalisté nezvládli v posledním kole podzimní části ČFL šlágr v Přepeřích. V souboji prvního s druhým sice o poločase vedli, ale domácí po změně stran dvěma góly Synka otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Vodičkův tým odehrál na Turnovsku zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byl více na míči a vytvářel si i šance. Domácí brankář musel řešit dvě ošemetné situace po centrech Haitla. Hlavní arbitr nejdříve neposoudil jako nedovolený penaltový zákrok ve vápně na Torfiqa, po dalším centrovaném balonu od Haitla měl plné ruce práce brankář Truksa. Dvakrát zakončoval i Černák, v obou případech byl ale na místě vždy brankář Přepeř. Posun ve skore nastal až ve 34. minutě, po rohovém kopu Daníčka se hlavou prosadil obránce Skuhravý – 0:1! Domácí se do zakončení dostali až v poslední čtvrthodince prvního poločasu. Po centru Nováka scházelo hlavičce Synka lepší umístění i razance. Těsně před odchodem do kabin pálil metr nad jabloneckou branku ještě Dvořák.

Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Domácí vystřídali a vedoucí celek z Jablonce se nedostával vůbec do hry. V 54. minutě po nákopu střídajícího Pavlaty na zadní tyči vyrovnal číhající Synek na 1:1. Jablonec byl směrem dopředu takřka nečinný, o jediné zakončení se v pádu postaral středopolař Munzar, ale brankář Truksa neměl s jeho zakončením větší problémy. V 73. minutě Přepeře dokonaly obrat, když se po rohovém kopu opět na vzdálenější tyči prosadil svým druhým gólem v zápase útočník Synek – 2:1.

Jablonci už nepomohlo ani závěrečné vysunutí Vošahlíka na hrot, s jediným zakončením Torfiqa si lehce poradil brankář Přepeř. Naše rezerva tak v závěrečném šlágru kola podlehla v Přepeřích, přesto přezimuje první v tabulce s dvoubodovým náskokem právě na druhé Přepeře.

Kouč Jablonce Jaroslav Vodička nechtěl být na své svěřence příliš kritický. „Soupeř nakonec vyhrál zaslouženě. My jsme si za celý druhý poločas nevytvořili absolutně nic. Druhý poločas byl z naší strany hodně špatný. Neudělali jsme směrem dopředu vůbec nic, nepovedly se nám ani střídání. Pro výhru jsme udělali málo. Asi jsme si mysleli, že to přijde samo. Teď si v kabině můžeme říkat co chceme, ale bylo to z naší strany slaboučké,“ zhodnotil závěrečnou porážku v posledním kole ČFL rozmrzelý kouč Vodička.


Sdílet článek