Horní Počernice Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

2
3

FK Dukla Praha

První týden přípravy v novém roce zakončili naši fotbalisté sobotním duelem zimního turnaje Tipsport liga proti druholigové Dukle Praha, s kterou jsme prohráli 2:3.

Jablonec se tradičního turnaje účastní každoročně, letos se v pražské skupině v Horních Počernicích utká výhradně se soupeři z hlavního města – kromě dnešního duelu s druholigovou Duklou ho čekají ještě zápasy s rezervou Sparty a prvoligovými Bohemians 1905. Turnaj má letos jednu společnou tabulku ze všech pěti skupin hrajících se v Čechách na Moravě i na Slovensku, z kterých vzejde turnajový vítěz. „V českých podmínkách jsme za tento turnaj rádi, máme tři dobré soupeře a v zátěži v které jsme, nám to vyhovuje,“ pochvaloval si účast na pražském turnaji kouč Jablonce Petr Rada. Jeho tým absolvoval v prvním týdnu přípravy tvrdé kondiční dávky v podobě dvoufázových tréninků. V zápase samotném proti Dukle Praha LFA poprvé testovala kalibrovanou čáru pro posuzování ofsajdů.

Na góly se v Horních Počernicích nečekalo vůbec dlouho, Dukla skórovala hned z první ošemetné situace v šesté minutě, Adediran se uvolnil v našem vápně a tečovanou střelou z úhlu překonal Hrubého – 0:1. Jen o chvíli později skončil nečekaný Kimův centr na vzdálenější tyči Hrubého svatyně. Po deseti minutách už ale bylo srovnáno, z pravé strany propadl Holíkův centr ve vápně Pražanů až k nohám Ikauniekse, který pohotovou střelou vyrovnal na 1:1.

Severočeši měli poté míč více v držení, ale do zakončení se dostávali spíše po střelách ze střední vzdálenosti. Weraniho střela byla zblokována a Krob pálil mimo tyče. Pak přišel ukázkový centr Kroba na zadní tyč, který přistál přesně u nohou Ikaunieske, jenže ten trestuhodně minul míč ve snaze skórovat! Trest pro jablonecké barvy přišel ve 22. minutě, přetažený centr Adedirana vrátil na malé vápno Hrubeš přesně k nohám Kima, který z malého vápna v nelehké pozici poslal Duklu znovu do vedení 1:2!

Autor druhé branky Kim vzápětí prověřil brankáře Hrubého, tentokrát štiplavým pokusem ze střední vzdálenosti. Na opačné straně hřiště předvedli Jablonečtí pohlednou akci, na jejíž konci byl Werani, jenže nechal jen vyniknout brankáře Radu, syna našeho hlavního trenéra. Jako další zahrozil křížnou střelou Pleštil, ale prudkou střelou minut vzdálenější tyčku týmu z Julisky. Těsně před poločasem se probil až před našeho brankáře Hrubého Kim a po jeho pádu nařídil rozhodčí po konzultaci s VAR penaltu, kterou Buchvaldek nekompromisní střelou pod břevno zvýšil vedení Pražanů na poločasových 1:3.

O poločase kouč Rada prostřídal hráče, ale šancí se už tolik neurodilo. Do balonu se opřel z uctivé vzdálenosti tentokrát Surzyn a k trefení cíle mu mnoho nescházelo, vysloužil si tak alespoň potlesk přihlížejících diváků. O chvíli později se ho snažil napodobit znovu tentokrát Považanec, ale ani jemu nebylo při dalekonosném pokusu přáno. V 55. minutě zakončoval Štěpánek výborně pod břevno, ale Rada předvedl skvělý zákrok a stihl míč vytěsnit na rohový kop! Gólově se našim barvám zadařilo až čtvrt hodiny před koncem, když Smejkal našel ve vápně Nykrína, který svým prvním gólem za ligový A-tým snížil na 2:3. Víc šancí si už ale náš tým vypracovat do závěrečného hvizdu nedokázal, a tak ve svém úvodním duelu na turnaji prohrál 2:3. „Každá porážka mrzí. Hlavně v prvním poločas jsme tam zbytečně nedostupovali hráče a bojíme se chodit jeden na jednoho. Navíc jak má soupeř šanci, tak jí hned dokáže proměnit a my se s tím pereme. Musíme být víc zodpovědní, někdy moc couváme,“ hodnotil duel jablonecký kouč Petr Rada. „Zátěž budeš ještě veliká, než odjedeme na soustředění. Jestli vůbec odjedeme, když vidíme, jaká je situace. Nechceme abychom tam odcestovali a nešli do karantény. Ta situace je trošku problémová nejen pro nás, ale pro všechny týmy. Některé týmy své soustředění už odpískaly, my ještě uvidíme,“ zakončil náš trenér.


Sdílet článek