Břízky FORTUNA ČFL B, 27. kolo

FK Jablonec

0
0

SK Zápy

Bod za bezbrankovou remízu berou jablonečtí fotbalisté v domácím utkání s vedoucími Zápy. V souboji prvního s druhým sice branka v Břízkách nepadla, ale Vodičkův tým dohrával větší část druhého poločasu bez vyloučeného Rozkovce.

Vedoucí tým soutěže ze Záp začal v Jablonci o poznání lépe, Kubů ale v největší příležitosti hostů ztroskotal na brankáři Surovčíkovi. Jablonec se postupně čím dál více osměloval, výsledkem všeho bylo zakončení Munzara, který ale nebyl přesný v zakončení. Před poločasovou pauzou předvedl tvrdý zákrok po odehrání balonu Matoušek na jabloneckého brankáře Surovčíka, hostující hráč ale vyvázl jen se žlutým napomenutím. Těsně před odchodem do kabin předvedl pěknou individuální akci Breda, míč si navedl před soupeřovo vápno a trefil břevno hostující branky!

Po změně stran nasměroval svou prudkou hlavičku Kubů naštěstí vedle jablonecké svatyně. Domácí odpověděli po akci Diviše, který vysunul za obranu Munzara, ten však z úhlu brankáře Záp Hrubeše nepřekonal! V 56. minutě viděl ve středu hřiště za tvrdší zákrok žlutou kartu záložník Rozkovec a protože to byla už jeho druhá v utkání, musel předčasně pod sprchy. „Jemu za tuto sezonu nemůžu vyčítat nic, natož tu dnešní červenou. Je to takový frajer, že šel dneska do zápasu s opíchnutým kolenem i kotníkem. Před ním jako před hráčem smekám,“ nebyl naštvaný na vyloučený motor naší záložní řady kouč Vodička.

Jeho svěřenci si počínal v oslabení statečně a byli dál nebezpeční i směrem dopředu. Divišův centr z pravé strany tak tak, že číhající Torfiq na přední tyči neumístil do branky. Hosté se drželi za hlavu po šancích Růžka a střídajícího Janka. V závěru zápasu hrozil Jablonec zejména po rohových kopech, Koblížek ani jeho spoluhráči ale míč nedokázali usměrnit do odkryté branky a proti si první Zápy s druhým Jabloncem body ve šlágru kola ČFL rozdělily po bezbrankové remíze.

Bodu v oslabení si nakonec považoval jablonecký kouč Jaroslav Vodička. „Dnes nemám k naší hře výhrady. Z naší strany to bylo dobré utkání, ale vždycky je to i o tom, co vám soupeř dovolí. Dostali jsme se do deseti, bylo to těžké a naše hra odešla někam jinam. Ale bod proti dobrému soupeři bereme. Jsem spokojený i vůči stavu, v jakém jsme. Máme dost zraněných hráčů, ale nechci brečet. Řekl bych asi něco, co by nebylo dobré. Každý má své problémy a my je máme taky. Jsem spokojený s tím, co jsme dnes předvedli a kluky za to pochválím,“ pravil po zápase jablonecký kouč Vodička. Příští týden jeho svěřenci poměří síly ve venkovním utkání s Pardubicemi B.


Sdílet článek