SA Slavia Hradec FORTUNA ČFL B, 30. kolo

FC Hradec Králové

0
2

FK Jablonec

Ve vloženém středečním 30. kole ČFL si jablonečtí fotbalisté přivezli dvoubrankové vítězství ze hřiště Hradce Králové. Na čele tabulky tak zůstává fotbalistům Záp už jen dvoubodový náskok.

Středeční utkání se hrálo na parádně připravené přírodní trávě Slavie Hradec Králové. Celý první poločas se odehrál převážně ve středu hřiště, na kopačkách obou celků bylo docela dost nepřesností. Náš tým se dokázal gólově prosadit chvíli před odchodem do kabin. Diviš se totiž po krásné individuální akci prodral zprava do vápna hned přes dvojici bránících hráčů, poté přihrál před branku kde číhající Torfiq už měl jednoduchou úlohu – 0:1!

V druhém poločase měli Jablonečtí zápas pod kontrolou, domácí se dostali jen k sérii pěti rohových kopů v řadě, z kterých si ale vážnější šanci vypracovat nedokázali. V 70. minutě v souboji dvou hráčů s číslem 16 na levé straně zkušený Daníček oklamal Kadrmase a pohotovou střelou k bližší tyči zvýšil naše vedení na 0:2! Po druhé brance už Jablonec bez větších potíží dovedl zápas do vítězného konce.

V Hradci Králové odehrál Vodičkův tým kvalitní utkání s dobře organizovanou obranu a odměnou mu jsou další tři body a vítězství 2:0. Tříbodová injekce z východu Čech a nečekaná remíza vedoucích Záp s Brozany tak dál zamotává boj o první příčku v naší skupině ČFL. Dvě kola před koncem soutěže je rozdíl mezi Zápy a Jabloncem už jen dvoubodový.

Další utkání odehrají Jablonečtí v sobotu na hřišti Pardubic a celou sezonu poté zakončí další sobotu v Břízkách v regionálním derby s Přepeřemi!


Sdílet článek