Střelnice FORTUNA:LIGA, 3. kolo

FK Jablonec

2
3

SK Slavia Praha

Matěj Polidar
55’
Jan Chramosta
73’
8’
Moses Usor
51’
Jan Hanuš
61’
Ibrahim Benjamin Traore

Atraktivní zápas odehrál náš Jablonec 84 minut v oslabení o vyloučeného Surzyna. Přesto dokázal favorizované Slavii vzdorovat, výsledkem byla gólová přestřelka a porážka Jablonce 2:3.

Pražané udělali po čtvrtečním pohárovém zápase v Aténách hned sedm změn v základní sestavě, oproti tomu jablonecký kouč David Horejš zůstal věrný stejné jedenáctce, která přivezla v posledním kole bod z Mladé Boleslavi.

Jablonec začal proti loňskému vícemistrovi sympaticky, hned ve 3. minutě dostal Jovović parádní průnikovou přihrávku za obranu, brankář Mandous však včas vyběhl a podržel svůj tým!

Jenže přišla šestá minuta a studená sprcha pro domácí tým. Usor se snažil obhodit Surzyna, který podle sudích zahrál rukou jako poslední hráč a rozhodčí ho neváhal vyloučit. Usor z následného přímého kopu, přesně obstřelil zeď a poslal hosty do vedení – 0:1! Jablonci nebyly nic platné protesty, zjitřené emoce chladil rozhodčí Szikszay navíc žlutou kartou pro našeho kouče Horejše.

Po čtvrthodině hry přišla další velká šance hostů po spolupráci exjabloneckých hráčů, Schranz našel z křídla v jabloneckém vápně Tecla, pro jeho zakončení na vzdálenější tyč se však fantasticky natáhl brankář Hanuš a míč za svá záda nepustil! Ve 29. minutě se Usor prohnal kolem Heidenreicha a tvrdou ranou donutil Hanuše míč vyboxovat!

Jablonec ohrozil brankáře Mandouse až po půlhodině hry, Sejkovým střelám ale chyběla vetší razance i přesnost. Pak vyslal štiplavý pokus do středu jablonecké branky Masopust, ale Hanuš nadvakrát míč zkrotil. Tečku za první půlí udělal parádní střelou pod břevno Jurásek, ale Hanuš dalším famózním zákrokem vytáhl míč na roh!

Slavia se po obrátce natlačila před jablonecké vápna ve snaze přidat druhou branku. A to se jí povedlo hned po pěti minutách hry, Traore se snažil odcentrovat od brankové čáry a Šulc ve snaze míč odhlavičkovat balon si ho srazil na vlastní tyč, balon se pak od zad brankáře dostal do jablonecké sítě – 0:2!

Za dalších pět minut se na Střelnici znovu měnilo skore, tentokrát už se Jablonec dočkal své premiérové domácí trefy v novém ligovém ročníku. Stalo se tak v 55. minutě po trestném kopu, který zahrál levačkou famózně Polidar a míč trefil prudce do Mandousovy šibenice – 1:2!

Vršovičtí si však vzali dvoubrankový náskok zpět v 66. minutě, Ševčík pálil před vápnem a trefil jen bránícího Hübschmana, odražený míč však pohotově z otočky poslal do sítě Traore – 1:3.

Slavia kontrolovala vývoj utkání a brankář Hanuš měl co chvíli dobrý zákrok, tygřím skokem například zneškodnil táhlý pokus Juráska.

V 73. minutě dostal v hostujícím vápně dost prostoru Šulc, vystřelil a jeho pokus tečoval do branky střídající Chramosta – 2:3!

Závěr zápasu tak byl dramatický až do posledních sekund. Hanuš kryl ve svých rukavicích zakončení Tecla. Jablonec měl zajímavou šanci když Mandous nedůrazně vyběhl proti Šulcovi, dezorientovaný jablonecký štírek ale nedokázal zakončit do odkryté branky. 5238 diváků vidělo v 89. minutě velkou šanci Jablonce na vyrovnání po rohovém kopu, střídající Kubista ale v krkolomné pozici zamířil vedle tyče! V pětiminutovém nastavení byl Jablonec znovu blízko remízovému stavu, Kratochvíl z vlastní hloubi pole viděl vyběhnutého Mandouse, zkoušel ho fantastickým balonem přelobovat, jenže míč skončil těsně vedle hostující branky! Diváci i přes konečnou porážku nelitovali, Jablonečtí nebyli daleko od bodového úspěchu.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 18 Heidenreich
O 21 Polidar goal
O 23 Surzyn red card
Z 8 Houska down
Z 3 Hübschman
Z 25 Jovovič down yellow card
Z 17 Kratochvíl
Z 7 Považanec
Z 31 Šulc down assist
U 99 Sejk down yellow card

Náhradníci

B 15 Richter
O 16 Krob
O 5 Štěpánek
Z 95 Černák up
Z 27 Kubista up
Z 6 Malínský up
Z 24 Pleštil
U 19 Chramosta up goal
U 10 Kadlec

SK Slavia Praha

B 28 Mandous yellow card
O 33 Jurásek
O 30 Kačaraba down
O 12 Santos
Z 35 Jurásek
Z 8 Masopust down
Z 23 Ševčík down assist
Z 5 Tiéhi
U 26 Schranz down yellow card
U 11 Tecl
U 16 Usor down goal

Náhradníci

B 1 Kolář
O 41 Kričfaluši
O 4 Ousou
Z 21 Douděra
Z 3 Holeš up
Z 25 Hromada up
Z 36 Icha
Z 32 Lingr
Z 9 Olayinka up
Z 27 Traore up goal
U Šmiga up
32%

Držení míče

68%
8/4

Střely / Na branku

17/10
92

Vyhrané souboje

99
9

Fauly

11