Centro Sportivo Mulin da Coi Přípravná utkání, přát.

AC Spezia Calcio

3
0

FK Jablonec

V posledním herním testu před ostrým startem FORTUNA:LIGY prohráli jablonečtí fotbalisté na herním kempu v Itálii s dalším účastníkem Série A AC Spezia Calcio 0:3.

Do posledního přípravného zápasu nemohli nastoupit nemocní hráči Pleštil a Jovović. V úvodu duelu dvakrát zahrozil šestnáctý celek loňského ročníku Série A. Nejdříve útočník Verde pronikl do naší šestnáctky z levé strany, číhající Nzolu ale netrefil naší branku. Jen o chvíli později vylekal brankáře Hanuše svým zakončením Kiwior. Jablonec zahrozil po akci Polidara, který přihrával do slibné šance Sejkovi, ale obrana Spezia dokázala míč v poslední moment odvrátit na roh. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale ve hře obou celků ale bylo poměrně dost nepřesností. V závěru první půle se Jablonečtí více dostávali před branku soupeře. Šulc výborně uvolnil na křídlo Kratochvíla, jehož centr číhající Sejk ve vápně bohužel nedokázal hlavičkovat. Mezi tyčemi neskončila ani další střela jabloneckých hráčů ze střední vzdálenosti. Při zajímavé akci Šulce zase výborně a zkušeně zahrála obrana italského celku.

Na začátku druhé půle Verde nepropálil z trestého kopu poblíž jabloneckého vápna hradbu těl, stejný hráč si brzy poté efektně zasekl míč na hranici našeho vápna, ale balon poslal nad jablonecké břevno. V 56. minutě si však Verde zpracoval na hranici ofsajdu balon za obranu a chladnokrevně poslal Calcio do vedení 1:0. O devět minut později se Italům povedla krásná učebnicová akce na jeden dotek, na jejíž konci zvýšil na 2:0 Nzola.

Italové měli i další šance, před Hanušovu branku se dostávali především z otevřené pravé strany. Jabloneckým hráčům nestačilo několik varování z tohoto místa a v 81. minutě po rychlém brejku uvolnil Strelec opět do tohoto odkrytého prostoru Antisteho a ten prostřelil Hanuše na 3:0. Na konečném výsledku už nezměnila nic ani dobrá hlavička Antisteho po prudkém centr, míč z jeho vlasaté hlavy skončil vedle Hanušovy tyče.


Sdílet článek