Article image

Jablonec nezvládl přesilovku v Olomouci a prohrál 0:1, rozhodl Chvátal

62 minut dlouhou přesilovku na Andrově stadionu v Olomouci nevyužil Jablonec k žádnému bodovému zisku. Jediným úspěšným střelcem zápasu byl domácí Chvátal, který rozhodl o tom, že Sigma po půl roce doma zvítězila.

Jablonecké problémy se sestavou nebraly konce ani před zápasem v Olomouci. Na Andrově stadionu chyběli trenérovi kvůli karetním trestům Hurtado, Martinec i Filip Souček. Výčet marodů navíc rozšířili Kratochvíl a Tekijaški. Kouč Látal tak byl nucený post stopera tentokrát svěřit Štěpánkovi s Danielem Součkem, uprostřed hřiště operovali Hübschman a Houska. Svízelnou situaci dokumentoval i pohled na jabloneckou lavičku, kde do pole kromě Kanakimany a Náprstka už zbyli pouze hráči jablonecké rezervy.

V souboji dvou trápících se týmů se na první šanci čekalo až do 17. minuty, kdy si domácí kapitán Breite navedl míč středem hřiště před naše vápno a Hanuš musel jeho projektil nadvakrát zkrotit ve své náruči. Domácí fanoušci poté ve smluvený čas začali opouštět tribuny na protest proti vedení, ale litovat příliš nemuseli, protože na hřišti se toho příliš zajímavého nedělo. Až v 25. minutě Spáčil prošlápl zezadu Alegueho a rozhodčí po intervenci VARu domácího hráče vyloučil!

Ve 37. minutě se poprvé osmělil Jablonec zásluhou matadora Hübschmana. Jablonecký kapitán napřáhl dvakrát před soupeřovým vápnem, první pokus mu byl zblokován a druhý mířil parádně pod břevno, ale brankář Stoppen vytáhl famózní zákrok a míč vyškrábl na roh!

Těsně před poločasovou pauzou dostali domácí výhodu, rychlý brejk táhl po křídle střídající Fortelný, ale ve vápně Julišovi stačil skočil pod nohy brankář Hanuš. Jablonec si vytvořil ještě dvě zajímavé situace, ale osamocený Černák bohužel v šestnáctce promáchl vysoký balon a další naše nadějné přečíslení v nastavení první půle stačil zastavit za cenu žluté karty Fortelný.

Hanáci o poločase sáhli ke dvojímu střídání a na hřiště vyslali Šípa a Zifčáka. Jablonec vyměnil Alegueho za Kanakimanu. V druhém poločase vystřelil jako první Fortelný, ale Hanuš se překvapit nenechal. V 55. minutě zahrával Jablonec rohový kop, Hübschman přizvedl hlavou míč na zadní tyč, kde nedokázal zblízka usměrnit Hollý míč do sítě. O minutu později kopal Jablonec rohový kop znovu, po něm Houska zacentroval do vápna, kde Hübschman hlavičkoval přesně do sítě, jenže gól neplatil pro ofsajd. V 60. minutě zahrozili hráči Sigmy, Uriča vystřelil pěkně zpoza vápna a donutil Hanuše k tygřímu skoku! Domácí i v oslabení začali být nebezpeční, po rohovém kopu hlavičkoval ale ještě vysoko nad jablonecké břevno Pokorný.

V 66. minutě Houska kolmicí našel Chramostu, který z první střílel a brankář Stoppen konečky prstů stačil vytěsnit na roh! V 74. minutě však udeřili domácí, Brejte přihrál v našem vápně Chvátalovi, který s jemnou tečí Štěpánka bohužel prostřelil Hanuše – 1:0.

Čas se krátil a Jablonec se nemohl dostat do tlaku ani zakončení, přetažené centry Kanakimany měly k prvoligové úrovni hodně daleko. To střídající Zofčák na druhé straně hlavou zády k brance notně zaměstnal gólmana Hanuše. Domácí vystrašil po nákopu do vápna Pokorný, který si málem srazil míč do vlastní sítě. Ještě v nastaveném čase si tribuny zhluboka vydechly, když Náprstek napálil balon nad domácí břevno. Hanáci už poté zápas v deseti zvládli a půlroční sérii bez výhry na Andrově stadionu prolomili právě s naším Jabloncem.


Author Jan Bendl
Sdílet článek