Article image

Látal: Pochvala pro mužstvo, že se nesložilo

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Karviná
3:2
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 1. kolo so 4. 5. 2024, 15:00
Reportáž

Dvě standardní situace ve závěru zápasu rozhodly o veledůležitých třech bodech pro Jablonec. Jak dramatický zápas a rozuzlení zkousli oba trenéři?

Asistent trenéra MFK Karviná Marek Bielan těžko kousal infarktový závěr zápasu. „Těžko se mi to hodnotí. Byl to vyrovnaný zápas. Kombinačně jsme na tom byli stejně jako Jablonec. Z jedné standardky jsme dali gól. Ale mrzí mě, že hned inkasujeme, přestože víme, jak to Jablonec zahrává. Domácí z toho brzy srovnali na 1:1. Nás to ale nepoložilo, naši kluci mají sílu. Komplikace pro nás přišla se zraněním brankáře Holce, píchlo ho vzadu ve stehně a musel střídat. O poločase jsme si řekli, že to dáme víc na zem a přehrajeme domácí středem hřiště. Dali jsme opět vedoucí gól, Fleišman to trefil krásně. Jablonec nic neměl, jen nakopával balony. Nevzpomínám si, že by si domácí něco nebezpečného vytvořili. My jsme měli i další akce, ale nic jsme nedotáhli do zdárného konce. Na konci přišli do hry čerství hráči. Chvíli před koncem přišla standardka, po faulu, který nebyl a Martinec z toho vyrovnal na 2:2. Mohli jsme to dohrát někde u rohového praporku. Jenže domácí z brejku v závěru chtěli penaltu, ale to jsme stačili ještě zahrát na roh a z něj jsme dostali rozhodující gól. Je to těžké. Ale máme zkušené hráče, věřím, že se ani z tohohle nepoložíme. Budeme bojovat dál až do posledního kola,“ slíbil trenér Karviné.

Jablonecký kouč Radoslav Látal zažíval opačně emoce, proti minulému týdnu, kdy náš tým ztratil body v samém závěru. „Teď se nám to otočilo. Fotbal je v tomhle krásný, minule nám sebral, dneska nám dal,“ usmál se kouč Jablonce a pokračoval. „Měli jsme celkem dobrý vstup a nějaké pološance. Soupeř byl ale dobře připravený, soubojový a důrazný. Dostali jsme vlastní gól po rohu. Ale hned jsme vyrovnali, navíc po věci, kterou jsme v týdnu hodně trénovali. To bylo perfektně provedené. Druhý poločas byl nemastný, neslaný a hodně to ovlivnil gól Fleišmana. Nehráli jsme dobře. Byl to úplně jiný zápas než s Boleslaví. Soupeř se rval. Čas ubíhal a my jsme byli šťastni za vyrovnávající branku. Nakonec bum a spadlo to tam na 3:2. Musím mužstvo pochválit, že se nesložilo. Jsou to pro nás strašně důležité tři body. Dál to bude o psychice. Máme nějaký bodový polštář, je to o hlavě. Na záchranu by mělo stačit 35 bodů,“ uvedl Látal.

Utkání rozhodl ofenzivně laděný střídající Náprstek. „Matěj má smůlu. Měl výborné obě přípravy, ale vždy když má dostat šanci, má nějaký výpadek. Přijde nemoc nebo zranění a není k dispozici,“ řekl na adresu střelce rozhodující branky Látal a doplnil zdravotní stav dalších hráčů. „Dnes jsme nemohli využít naplno Martince, v noci měl horečku a zimnici. S žaludečními problémy jsme nechtěli moc riskovat, když se necítil. Nakonec jsme ho tam dali už o poločase on nám to vrátil. Chramosta má berle, tam to nevypadá dobře. U zraněného Hurtada je možné, že to bude jen naražené,“ řekl k aktuálnímu stavu zraněných Látal po vítězném zápase s Karvinou.


Author Jan Bendl
Sdílet článek