Article image

Šilhavého tým odstartuje ligu v Příbrami

Team logo Team logo
1.FK Příbram FK Jablonec
2:3
Synot liga, 1. kolo so 25. 7. 2015, 17:00
Reportáž

Po bezmála dvou měsících se opět roztahují opony nejvyšší české fotbalové soutěže. SYNOT liga otevírá brány sezony 2015-16. Jablonecký tým se v úvodním kole představí v Příbrami.

Konec testování a zkoušení. Ligové týmy mají za sebou letní přípravné období a už tento víkend opět začnou neúprosné boje o ligové body. Los nového ligového ročníku poslal Jablonec v samém úvodu na trávník Příbrami, která zaujala fotbalovou veřejnost pozoruhodným jarním finišem. Fotbalisté od Litavky málem atakovali pohárové příčky a špatně jejich tým nevidí ani teď jablonecký kapitán Tomáš Hübschman. „Klidně můžou být takovým tím černým koněm soutěže, pokud tedy naváží na to jaro a udrží formu,“ odhaduje středočeský tým lídr jablonecké kabiny.

Pátý celek loňské soutěže prošel přes léto několika výraznými změnami v kádru. U Litavky se museli vypořádat s odchodem tahouna Zemana, odešel také Fillo a Matějů. Středočeši ale zároveň posílili, na brankářském postu mají kvalitní dvojici Hruška – Švenger, obranu vyztužil Dosoudil, přišel zkušený Rezek a hostování Bednáře se Sparty se nakonec změnilo v přestup. „Máme i kam šahat, juniorka byla druhá, dorost první, takže dáme příležitost i našim mladým. Těch máme hodně, naopak ostřílených je v mužstvu přeci jen na dlouhodobou soutěž poměrně málo,“ odhaduje kouč Příbrami Pavel Tobiáš. Příbramští mají za sebou kvalitní přípravu, v které narazili na několik soupeřů z druhé Bundesligy. V sedmi zápasech ukořistili čtyři vítězství se skore 19:11, v generálce smázli pěti góly druholigovou Vlašim jednoznačně 5:0.

<#buttonLong>PERMANENTKY 2015/2016<#/buttonLong>

Jablonce v přípravě neprohrál, ale to podle kouče Šilhavého není rozhodující. Teď přijdou ostré zápasy a v nich už bude hrát ustálená sestava. „Příbram bude chtít jistě navázat na minulou sezonu, kdy do samého závěru bojovala o pohárové příčky. Do zápasu půjdeme jako favorit, na domácí nebude žádný tlak, z tohoto pohledu to pro ně bude snazší. Sledovali jsme je, viděli jsme je i teď v posledním zápase. Máme představu, jak hrají, očekáváme těžké utkání, v Příbrami se nikdy nehrálo lehce. Věřím, že jsme schopni tu roli favorita zvládnout,“ uvedl k sobotnímu startu jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Jeho kádr nebude v prvním kole v úplném složení. Na marodce je Jakovlev, otazník visí nad startem Mingazova a Beneše. Základní jedenáctku pro úvod sezony už ale má hlavní kouč prakticky ucelenou. „Nějaké otazníčky tam ještě máme. Jak z pohledu kvality a momentální formy, tak z pohledu zdravotního. Máme tam totiž nějaké drobné šrámy. Když pominu zdravotní problémy, tak váhám na jednom postě,“ prozradil před ligovým startem Šilhavý pro klubový web.


Utkání začíná v sobotu 25. července od 17 hodin v Energon Aréně v Příbrami

Rozhodčí:Královec - Hock, Kubr

Delegát: Svoboda


Author Jan Bendl
Sdílet článek