Article image

Šilhavého vítězství těší. Tým potřebuje klid

Team logo Team logo
1.FK Příbram FK Jablonec
2:3
Synot liga, 1. kolo so 25. 7. 2015, 17:00
Reportáž

Tři cenné body na úvod sezony potěšili kouče Jaroslava Šilhavého. Podle jeho slov pomohou teď týmu před důležitým startem na evropské scéně.

Jablonec před rokem vyloupil stadion U Litavky a letos se to svěřencům trenéra Jaroslava Šilhavého povedlo znovu. „Je pravda, že v Příbrami mají i jiní favorité problémy, i proto jsem rád. Máme tři body, což je důležité pro začátek. Čeká nás Kodaň a my potřebujeme klid a dobrou atmosféru,“ uvedl kouč Jablonce.

„Příbram potvrdila svou kvalitu, ikdyž obměnila kádr. Potvrzují svou formu a ambice. Doma jsou silní. Několikrát jsme jim to usnadnili, vždy když jsme vedli o dvě branky, jsme jim dovolili snížit. I proto jsme se až do poslední minuty obávali. Nakonec jsme to zvládli a vezeme tři body,“ těší získané body v úvodním kole trenéra. „V koncovce jsme udělali velký krok, své šance jsme tentokrát proměnili a to je pozitivní,“ zakončil Šilhavý.

Jablonec prý přesně splnil v úvodním zápase Synot ligy očekávání domácího kouče Příbrami Pavla Tobiáše. „Soupeř potvrdil, co jsem od něj očekával, dokázal nás potrestat za naše chyby,“ prohlásil na tiskové konferenci příbramský trenér. „Ta porážka mě ale mrzí. Góly v naší síti nás dostaly do útlumu. Naši hráči se ale vždy zvedli a bojovali. Směrem dopředu to bylo dobře vedené a měli jsme i šance. Bohužel vždy, když jsme se zvedali, jsme dostali pohlavek v podobě branky. Vyrovnat jsme už nezvládli,“ litoval Tobiáš.

„Jablonec patří do top trojky, stačí se jen podívat na jeho střídající hráče. Jak je silná lavička, tak je silný i ten tým. Vstřelit Jablonci dva góly, by mělo minimálně stačit aspoň na remízu,“ uvedl dále kouč, pod jehož vedením tým poprvé na domácí půdě podlehl. „Já bych ty zápasy Jablonce vloni a teď odlišil. Loni to bylo utkání kočky s myší. Tentokrát tomu tak nebylo. Jablonec vytěžil ze tří centrů tři branky. Přesto bych řekl, že to bylo z naší strany odehráno slušně, ikdyž jsme dostali tři branky,“ řekl na závěr tiskové konference příbramský lodivod.


Author Redakce
Sdílet článek