Article image

Wágner chorál neuměl, ale s úvodem byl spokojený

Team logo Team logo
1.FK Příbram FK Jablonec
2:3
Synot liga, 1. kolo so 25. 7. 2015, 17:00
Reportáž

Letní posila do útoku Tomáš Wágner má za sebou povedený první ostrý start v jabloneckém dresu. Na trávníku v Příbrami přispěl k výhře gólem a asistencí.

Lepší premiéru v jabloneckém dresu sis asi nemohl představit.

Máte pravdu. Vyhráli jsme, navíc jsem na jeden gól nahrál a další dal, takže ohromná spokojenost. Vítězství nad silným soupeřem těší.

Hned v prvním kole ses představil tam, kde jsi fotbalově vyrostl, takže to pro tebe bylo asi hodně pikantní.

To bylo. První zápas v dresu Jablonce a navíc jsme vyhráli na hřišti mužstva, kde jsem vyrůstal. Bylo to pro mě hodně specifický.

Příbram měla velmi dobré jaro. Neměli jste z ní obavy?

Obavy bych neřekl, ale o jejich síle jsme věděli. Naštěstí se nám už v první půli podařilo dát dva góly a ty nás trochu uklidnily. Trošku nás zneklidněl gól na 2:1, ale naštěstí jsme dali na 3:1 a to už jsem věřil, že vyhrajeme. Nakonec jsme si to zdramatizovali, ale dopadlo to dobře. Škoda jen těch laciných gólů v naší síti. Tohle musíme zlepšit.

Při té první situaci asi málokdo čekal, že ještě před prázdnou brankou přihraješ.

Hřiště nebylo dobré. Domácí to odmítli před zápasem pokropit a nebylo to ono. Při té akci se mi míč zadrhnul pod nohou, ale pak už jsem chtěl zachovat chladnou hlavu a hledal jsem někoho, kdo by byl blízko a také v lepší pozici. Nakonec jsem to dal dobře Gregušovi a byl z toho gól.

Na třetím gólu se podílely dvě letní posily. Mohl bys to okomentovat?

Vím, že Standa Tecl dává většinou střílené balony. Dal to na přední tyč, tak jsem tam šel a vyšlo to.

Hodně si tě všímal domácí stoper, dlouhán Hájovský. Jak se ti na něj hrálo?

Znám ho nějakej ten pátek, takže jsem věděl, že někdy ho přeskočím já a někdy on mě. Je to zkušenej hráč a oba dva jsme to měli těžké. Nakonec jsem gól dal. Jsem spokojenej.

Po zápase jste se hodně radovali a v šatně se hodně hlasitě zpívalo.

Je to tak. Já jsem však pomáhal jen trošku, protože ten vítězný chorál ještě neumím. Navíc jsem tady vyrostl, takže jsem se radoval jen trošku. Ale s výsledkem jsem moc spokojenej. Příbram je těžkej soupeř a moc mužstev tady bodovat nebude.

Dalo by se říct, že dnešní zápas byl generálkou před středečním pohárovým utkáním s Kodaní.

Myslím si, že dnešní zápas jako generálka byl dobrej. Teď jen, aby to vyšlo i ve středu.


Gólman Hrubý: Dobrý start jsme potřebovali před středečním pohárem

Máte za sebou první ligový zápas, navíc vítězný a tak je asi zbytečné ptát se na tvoje pocity.

Musím říct, že tři body jsme si přáli, takže pozápasové pocity jsou skvělé. Sice jsme si to udělali trošku dramatický, ale potřebovali jsme je pro dobrý start před středečním pohárovým zápasem.

I když domácí prohráli, tak jejich fanoušci v ochozech byli s předvedenou hrou spokojeni. Navíc viděli pět gólů, což se tak moc nestává.

Ono to první kolo je vždycky takové otevřenější, útočnější a než se to všechno sehraje, tak to je i splašenější. A co se týká diváka, tak ten asi musel být spokojený, protože viděl dobrej zápas a navíc pět gólů. I my jsme po zápase spokojeni, ale tu defenzívu musíme trošku zlepšit a příště už ty góly nedostat.

V čem zlepšit?

V obranné fázi tam byly situace, které se daly řešit líp a z toho pramenily góly v naší síti. Ať už to byla penalta nebo ten druhej gól. Pak tam Příbram měla ještě nějaké příležitosti, ale naštěstí to pro nás dopadlo dobře.

Dneska sis zachytal, že?

Myslím si, že za ten rok, co tady jsem, tak asi úplně nejvíc.

Vraťme se k první nebezpečné situaci, kdy se po našem zbytečném faulu postavil k trestnému kopu známý exekutor Pilík. Z tribuny bylo vidět, že se ti do zdi postavilo snad jedenáct, dvanáct hráčů a moc jsi toho asi neviděl.

V tom máte naprostou pravdu, vůbec jsem neviděl. Před zápasem jsme diskutovali s trenérem o tom, že to kope dobře a že si mám pohlídat svoji stranu. Bylo tam strašně moc hráčů a jen jsem čekal, kdy to tam vlítne. Naštěstí jsem zůstal stát a míč letěl tam, kde jsem byl, takže jsem ho stačil ještě vyrazit.

Z tribuny bylo vidět, že to příbramský hráč kopl skvěle a ten tvůj zákrok byl také skvělý.

Asi máte pravdu. Ten balon jsem viděl až asi metr a půl před sebou a jsem rád, že to takhle dopadlo.

Pak přišla zbytečná penalta. Ale ještě než jí Pilík kopl, tak jsem si všiml, že ti Tomáš Wágner vehementně ukazoval rukou na tvoji pravou stranu.

Je to tak. Tomáš s ním dříve kopal, takže ho dobře zná a šel jsem podle něho. Taky jsem si od začátku myslel, že bych šel na pravou stranu. Škoda jen, že on to dal víc pode mě a já jsem to nestačil víc vyrazit do boku.

U následující dorážky nikdo z našich hráčů nebyl a domácí dali snadný gól.

Ono je tohle hodně těžký. Balon tam dorazil ten stejnej hráč, který kopal penaltu a tím pádem získal v podstatě pár metrů náskok.

Můžeš popsat druhý gól v naší síti?

Musím se na to ještě podívat. Byl to rychlý centr a byla tam taková situace, že jsem se nestačil přemístit. Přetažený balon šel k zadní tyči a to je pro brankáře vždycky těžký. Naštěstí vezeme tři body, takže smutní být nemusíme.

Vítězství vám asi hodně pomůže před středečním pohárovým zápasem Evropské ligy s Kodaní.

Určitě nám pomůže, ale tam to bude o něčem jiném. Budeme hrát ze zabezpečené obrany a uvidíme, s čím silnej soupeř přijde. Doufám, že se s tím popasujeme dobře a uděláme všechno pro to, abychom přes Kodaň postoupili.


Author Redakce
Sdílet článek