Article image

Střelnice hostí Evropskou ligu, jdeme na Kodaň!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Kodaň
0:1
Evropská liga, 3předk1 st 29. 7. 2015, 18:00
Reportáž

Očekávaná Evropská liga je tu. Naši fotbalisté se dnes na domácím stadionu postaví dánskému vicemistrovi z Kodaně!

Jablonečtí fotbalisté vyzvou dnes na evropské scéně svého jubilejního desátého protivníka. Po páté budou bojovat o vysněnou účast v základní skupině Evropské ligy. Jenže letošní první překážkou je uznávaný a nejslavnější dánský fotbalový klub FC Kodaň, který se v Jablonci představí dnes úderem 18 hodiny. „Všichni už tím zápasem žijeme, bude to svátek pro Jablonec,“ přiblížil atmosféru očekávání jablonecký lodivod Jaroslav Šilhavý.

Kodaň se na evropské scéně nejvíce zviditelnila svou účastí v prestižní Lize mistrů. V milionářské soutěži se dvakrát probojovala do skupinové fáze. Jinak tradiční účastník evropských soutěží letos začínal až ve druhém předkole a před sezonou také posílil. Stávající kádr se rozrostl o defenzivního záložníka Kvista z anglického Wiganu, Slovince Verbice, z holandského Twente přišel dánský záložník Kusk, do útoku angažovali paraguajského útočníka Santandera. Kapitánem týmu, v kterém působí mimo jiné také Švédi a Němec je teprve třiadvacetiletý středopolař a odchovanec Thomas Delaney. Hlavní hvězdou Kodaně jsou útočníci – Cornelius, Jörgensen a Pourié. Především dva prvně jmenovaní blonďatí mladíci se v loňské sezoně dánské Superligy podíleli na 39 brankách Kodaně! Mladší z této dvojice 22letý Cornelius sám vstřelil úctyhodných 29 branek, v současné době ale laboruje s nepříjemnou zlomeninou kotníku levé nohy. „Je sice zraněný ale místo něj je tam podobný typ Jørgensen,“ upozorňuje Šilhavý.

Oba dnešní soupeři o víkendu rozehráli své ligové soutěže. Kodaň zvítězila na hřišti Esbjergu 2:1 právě brankami forvardů Jørgensena a Pourieho. Stejní útočníci se gólově prosadili v minulém týdnu také v odvetě 2. předkola Evropské ligy, když řídili dánské vítězství 3:1 na hřišti velšského Newtownu a zajistili týmu jasný postup.

Dánský vicemistr dorazil do Čech v úterý a přespal v nedaleké Mladé Boleslavi. Pětice hráčů Stadsgaard, Kadrii, Amankwaa a Cornelius nebude hostujícímu kouči Ståle Solbakkenovi k dispozici. Kodaňští ale chtějí odvést z Jablonce dobrý výsledek a vstřelit branku pro dobrou výchozí pozici před následující odvetou. „Chceme se prezentovat dobrým výkonem bez chyb. Hlavně chceme vstřelit nějaký ten gól. Jablonec máme shlédnutý, známe jeho silné i slabé stránky,“ nechal se slyšel kouč dánského mužstva.

Také Jablonec se zodpovědně připravoval na svého protivníka a touží si už v prvním duelu vybojovat výsledek, který by mu dával šanci i v odvetě. „Víme, že je to silné a atraktivní mužstvo. Věřím, že nám lidé pomůžou, chceme postoupit,“ velí kouč Jaroslav Šilhavý. Bojovně je naladěna také jablonecká kabina, za kterou mluví kapitán ostřílený evropskými soutěžemi Tomáš Hübschman. „Nejsou neporazitelní. Musíme vycítit svou šanci. Naším cílem je postoupit a jít dál Evropou. Náš tým proto udělá všechno,“ burcuje nejzkušenější hráč naší kabiny.

Nad jabloneckou Střelnicí už vlají vlajky UEFA, úvodní duel 3. předkola bude řídit trojice finských rozhodčích. Doražte nás podpořit, budeme Vás potřebovat! Lístky jsou stále v prodeji i dnes od 9 hodin až do samotného zápasu přímo na Střelnici!


Utkání začíná ve středu 29. července od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Mattias Gestranius - Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare (všichni Finsko)


Author Jan Bendl
Sdílet článek