Article image

Kouč Šilhavý byl po domácí porážce zklamaný

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Kodaň
0:1
Evropská liga, 3předk1 st 29. 7. 2015, 18:00
Reportáž

Zklamaný především z konečného výsledu byl po domácí porážce s Kodaní jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý. Co řekl na pozápasové tiskové konferenci?

„Jsem klamaný. S tak silným soupeřem jsme dokázali odehrát poměrně dobrou partii. V prvním poločase jsme bohužel nebyli produktivní, ikdyž jsme měli asi pět možností. Soupeř neměl až na nějaké centry prakticky nic. Bohužel v druhé půli jsme z ojedinělé střely inkasovali, ikdyž krásnou střelou. Reagovali jsme střídáním, bohužel pak došlo ke zkratu Standy Tecla a bylo to už složité. Hosté kombinovali a drželi balon,“ řekl k samotnému průběhu zápasu Šilhavý.

Na vyloučení Tecla reagoval jablonecký kouč následovně. „Byla to pro nás studená sprcha. Předtím Dánové nebyli tolik nebezpeční. Naše obrana fungovala poměrně dobře. Standa byl natěšenej, hned po střídání se tam dostal do šance. Nevím, jestli šlo o přemotivovanost. Je to z jeho strany chyba, takovému zkušenému hráči by se to stávat nemělo. Chceme od hráčů, aby byli důrazní, ale tenhle zákrok Standa neodhadl. Trestu určitě neujde,“ uvedl dále jablonecký kouč.

K vývoji dvojzápasu s Kodaní Šilhavý řekl. „Je to poločas. Druhý zápas hrajeme za týden na hřišti Kodani. Přesto věřím, že jsme schopni tam vstřelit gól. Zabojujeme tam a zkusíme se vrátit do zápasu,“ nevzdává se před odvetou Jaroslav Šilhavý.

„Hráči dnes cítili na hřišti, že se s nimi dá hrát. Chceme a věříme dál,“ uvedl dále kouč a zmínil i diváky v ochozech. „Jsem rád, že lidi přišli, ikdyž jsme je zklamali konečným výsledkem. Věřím, že na nás nezanevřou,“ řekl na závěr tiskové konference jablonecký lodivod.


Author Jan Bendl
Sdílet článek