Article image

Jablonec hostí v neděli Bohemians v rámci oslav

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
2:2
Synot liga, 2. kolo ne 2. 8. 2015, 18:00
Reportáž

SYNOT liga se po letní přestávce vrací na Střelnici. V neděli bude netradičně spojen ligový fotbal s klubovými oslavami. Na sever Čech přiskáčí bojovat o ligové body vršovičtí Bohemians 1905.

Jablonecký klub v neděli oslaví krásných a kulatých 70 let od založení. Jedním z vrcholů bohatého programu, bude ligový zápas Jablonce a Bohemians 1905.

Kádr Bohemians prošel v létě částečnou obměnou. „Především došlo k velké ztrátě Jakuba Rady, na kterého bylo mužstvo zvyklé, s Jindříškem byli hodně sehraní. Uvidíme, jak to mužstvo zvládne v mistrovských utkáních,“ konstatoval trenér Pivarník. Jeho kádr přišel o motor záložní řady v podobě zmiňovaného Rady, ale i o útočníky Lietavu a Bratanoviče. Posilami se naopak stali exjablonecký záložník Tomáš Čížek, útočníci Schick a Akulinin a Uruguayec Rafael Acosta.

Bohemians vloni skončili přesně uprostřed ligové tabulky a s jakými cíli vstupují do nového ročníku? „Prioritou je záchrana a boj o přežití, což neskrýváme. Zároveň ale chceme navázat na minulou sezonu a využít pozitivních prvků,“ řekl před startem sezony ředitel osmého týmu loňské sezony Valášek.

Samotný vstup do soutěže se ale vršovickým fotbalistům nevydařil podle představ. Před domácím publikem prohráli s nováčkem soutěže ze Zlína 0:1. „Potvrdilo se, že mužstvo je ještě takové syrové. Někteří hráči byli až moc nervózní,“ ohlíží se za ztrátou bodů hned v prvním utkání kouč Pivarník. „V Jablonci musíme hrát kompaktně, budeme chtít dobře bránit a mít kvalitní přechod do útoku,“ plánuje kouč Bohemians.

Pikantní duel čeká v neděli záložníka Tomáše Čížka. Jeden z nestorů Jablonce totiž v létě po vypršení smlouvy přestoupil do Bohemians a v 36 letech se pokusí svými zkušenostmi a umem pomoci na hřišti ve středové řadě klokanům. „Těším se, určitě to bude hodně pikantní. Chci si ten zápas užít, ať už dopadne jakkoliv,“ sdělil před návratem na střelniční vrch exjablonecký záložník.

Jablonec se po středeční domácí porážce s FC Kodaň musí rychle přeorientovat na ligovou soutěž a soustředit se následujícího protivníka. „Bohemka přišla v prvním kole o body se Zlínem. I proto to teď bude pro nás asi těžší. Vršovičtí budou chtít napravit, co se jim nepovedlo před týdnem. Na nás to ale nemůže mít žádný vliv, v domácím prostředí chceme bodovat naplno,“ uvedl před nedělním zápasem asistent hlavního kouče Jiří Chytrý.

Na jablonecké Střelnici však v neděli nebude jen samotný ligový fotbal. Bohatý program v rámci 70. klubových oslav bude probíhat už od 14 hodin a po ligovém zápase bude pokračovat koncertem rivalové revivalové skupiny Queenmania a ohňostrojem.

Přijďte se bavit fotbalem a oslavte s námi kulaté výročí klubu!


Utkání začíná v neděli 2. srpna od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Paták – Kotík, Fišer

Delegát: Tulinger


Author Jan Bendl
Sdílet článek