Article image

Jablonecký kouč litoval zahozených šancí

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
2:2
Synot liga, 2. kolo ne 2. 8. 2015, 18:00
Reportáž

První ligové domácí utkání skončilo ztrátou dvou bodů po remíze 2:2 s Bohemians 1905. Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý po zápase žehral na neproměněné šance.

Hostujícího kouče Romana Pivarníka bod z horké jablonecké půdy samozřejmě těšil. „Jsem rád, avizoval jsem už před zápasem‚ že chceme Jablonec potrápit a to se nám podařilo. Vstoupili jsme do zápasu aktivně a s dobrým přechodem, navíc jsme dali gól. Měli jsme i další šanci hlavičkou. Byli jsme aktivní. V druhé půli Jablonec začal hodně nakopávat, ale my šli opět do vedení. Mrzí mě to vyrovnání. Mužstvu přesto musím poděkovat. Bojovali jsme i herně to nebylo špatné,“ řekl kouč na pozápasové tiskové konferenci.

Kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý litoval ztráty prvních domácích bodů. „Byl to celkem očekávaný průběh. Věděli jsme, že budou kompaktní a zodpovědně čekat na protiútok. Jejich taktika jim bohužel vyšla. Z naší strany tam byla nervozita, příliš jsme spěchali s předfinální a finální přihrávkou. Penaltou jsme se dostali sice hned zpátky. Pak byl zápas v naší režii, chybou na 1:2 přišla ale další komplikace. Měli jsme i poté tlak, soupeř měl i štěstí, nakonec to skončilo remízou, z které jsme zklamaní,“ smutnil po zápase jablonecký kouč a dál litoval především neproměněných šancí. „Druhý poločas jsme se prosazovali, dostávali se do šancí, jenže vázlo proměnění,“ uvedl na závěr Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek