Article image

Postupem ověnčený Jablonec míří na Vysočinu

Team logo Team logo
FC Vysočina Jihlava FK Jablonec
1:0
Synot liga, 3. kolo po 10. 8. 2015, 19:00
Reportáž

Nezvykle až v pondělí zakončí SYNOT liga svůj program zápasy severočeských týmů, které ve čtvrtek bojovaly na evropské scéně. Jablonec se v pondělí představí na novém trávníku Vysočiny Jihlava.

Jablonecký tým vstřebává velký čtvrteční úspěch, když z Evropské ligy dokázal vyřadit silnou Kodaň. Soustředěnost však nyní musí prokázat před zápasem v Jihlavě, kde loni ztratil body.

Na Vysočině v letní pauze definitivně ukončil fotbalovou kariéru brankář Blažek, tým gólmanů však doplnil exslávista Rakovan. Obranu jihlavští vyztužili Milanem Mišůnem z Jablonce, ze Sparty bylo hostování opět prodlouženo Jánošovi. Posilnit útočné ambice by měl z Hradce i útočník Dvořák. Desátý tým loňské sezony nechce skončit hůře ani letos. „Konkrétní cíle jsme si nestanovili, ale rádi bychom se pohybovali od desáté příčky výš,“ sdělil před startem nové sezony klubový ředitel Tulis.

Jihlavskému týmu vůbec nevyšla letní příprava, v které schytal hned sedm porážek. O to větší překvapení se událo hned v úvodním kole nového ročníku, Jihlava na domácím pažitu dokázala remizovat 0:0 s favorizovanou Spartou. V dalším kole ale jihlavští padli u nováčka ve Zlíně. „Tam jsme to nezvládli, ale teď se soustředíme na Jablonec. Protože se hraje kvůli nabitému programu Jablonce až v pondělí, měli jsme dost času na důkladnou přípravu a sledování soupeře, který zaslouženě postoupil přes Kodaň. Uvidíme, jak se Jablonec vyrovná s náročným programem a jestli rozloží síly, hráčů na to má dostatek. Čeká nás utkání proti špičkovému soupeři, my ale chceme napravit dojem z nepovedeného zápasu ve Zlíně,“ říká před pondělním zápasem asistent jihlavského kouče Roman Kučera.

Jablonečtí fotbalisté se ihned po vítězství a postupu v dánské metropoli letecky přesunuli zpět domů. Nyní se už pilně připravují na pondělní klání. „Musíme přepnout zpět na ligové zápasy a na Jihlavu. Ta má zatím jen bod ze zápasu se silnou Spartou. Právě to jsou duely, které jí vyhovují. Brání, hrají z bloku, jsou houževnatí a hrají v nich na rychlý protiútok. Musíme se na ten zápas dobře připravit, překonat ten blok a vstřelit nějaké branky. Rádi bychom doma ztracené body s Bohemians získali už v Jihlavě.Chceme hrát bez chyb vzadu a potvrdil naši ofenzivní sílu, kterou určitě máme. Pak utkání dokážeme dovést do vítězného konce,“ plánuje asistent hlavního kouče Jiří Chytrý.

Pondělní zápas v Jihlavě bude pikantní hned pro několik fotbalistů. Do svého mateřského klubu se vrátí v pozici soupeře Stanislav Tecl a Lukáš Masopust, na druhé straně bude mít jistě o motivaci postaráno Milan Mišůn.


Utkání začíná v pondělí 10. srpna od 19 hodin v Jihlavě

Rozhodčí: Příhoda – Hájek, Pospíšil

Delegát: Trčka


Author Jan Bendl
Sdílet článek