Article image

Hráli jsme profesorsky a pasivně, řekl kouč

Team logo Team logo
FC Vysočina Jihlava FK Jablonec
1:0
Synot liga, 3. kolo po 10. 8. 2015, 19:00
Reportáž

Po euforii tvrdá ligová realita. Kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý nemohl být po porážce týmu v Jihlavě s výkonem příliš spokojen. Podle jeho slov jsme prohospodařili především první poločas.

Jihlava si připsala první ligové vítězství v nové sezoně, svěřenci Luďka Klusáčka překvapivě zvítězili nad favorizovaným Jabloncem. „Mám z toho samozřejmě radost, potřebovali jsme zpátky body ztracené ve Zlíně, potřebovali jsme vyhrát a nám se to podařilo. Nad vodou nás drží naše defenzíva, přesně ta, na kterou jsme se nemohli spolehnout v přípravě. Určitě i pro nás je jednodušší dobře bránit a hrát na brejky, než tvořit hru. Hodně nás podržel gólman Hanuš,“ sdělil spokojený kouč Vysočiny Jihlava.

Rychlé vystřízlivění v jednom týdnu zažili jablonečtí fotbalisté v čele s koučem Jaroslavem Šilhavým. Nejdříve senzačně vyřadili v pohárové Evropy dánskou Kodaň, aby o pár dní později zažili první porážku ligové sezony v Jihlavě. „Bohužel, nedokázali jsme zopakovat výkon a to nadšení z Kodaně. Myslel jsem si, že bude dostatek prostoru přepnout na ligu. Nicméně jsme prohospodařili první poločas, byli jsme pasivní, hráli jsme pomalu a profesorsky. Navíc jsme nabídli soupeři vedoucí gól, kdy nám tam míč prošel přes obranu. Domácí se dostali do vedení a to byla voda na jejich mlýn. Oni hráli poctivě, zezadu, dobře bránili a čekali na brejk,“ řekl k průběhu prvního poločasu jablonecký kouč.

„V druhém poločase jsme se zlepšili, bylo tam více pohybu a byli jsme nebezpeční. Měli jsme tam asi tři šance, které jsme měli proměnit. Jenže se tak nestalo, bohužel je to realita a takové zklamání po té euforii z Kodaně. Musíme se teď dobře připravit na další zápas,“ ubírá pohled k nedělnímu Podještědskému derby dále náš trenér.

Také kouč Šilhavý srovnal hru, když má tým tvořit a když hraje na brejky. „V zápase s Kodaní jsme bránili a čekali na brejk, což je jednodušší. Dneska to bylo ale opačně a je vidět že ještě nejsme tak velké mužstvo, abychom to zvládli. Hrár do plných a pokusit se je přehrát, navíc když ještě uděláme tu chyby vzadu, to všechno nás teď stojí body,“ uzavřel kouč Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek