Article image

Rivalové se potkali na půli cesty v tramvaji

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
1:1
Synot liga, 4. kolo ne 16. 8. 2015, 19:15
Reportáž

Rivalové z měst, která spojuje tramvajová trať, jdou opět proti sobě! Tři dny před 43. Podještědským derby se představitelé obou klubů setkali, tentokrát netradičně na půli cesty obou klubů.

Setkali se ve Vratislavicích nad Nisou na modernizované tramvajové trati, která znovu po roce obnovila svůj provoz a obyvatelům obou měst začala opět ulehčovat dopravní obslužnost. Tisková konference před nedělním podještědským derby se i z tohoto důvodu odehrála na netradičním místě, přímo uvnitř tramvajového vozu, kde všechny přivítala tisková mluvčí dopravního podniku. 

„Vás kluby pojí rivalita a umístění v tabulce, ale i naše tramvajová trať. Tu tehdy vybudovali Jablonečáci, oni byli první, kdo obě města propojil a bylo to směrem z Jablonce do Liberce. Dnes trasa měří necelých 13 km a za den převeze do 20 tisíc cestujících z obou měst,“ řekla hned v úvodu setkání Martina Poršová, tisková mluvčí společnosti Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce. 

<#buttonLong>VSTUPENKY NA DERBY<#/buttonLong>

Tramvajová trať má za sebou nejdelší rekonstrukci v celé její historii. „Zrekonstruovaly se čtyři kilometry, ve dvou úsecích. I samotné Vratislavice tou rekonstrukcí významně prokoukly. A vám fotbalistům před derby přeji hodně štěstí a já osobně fandím tomu lepšímu,“ pousmála se tisková mluvčí DPMLJ.

Uprostřed tramvajového vozu poté dostali slovo všichni představitelé, přednost samozřejmě měli zástupci hostující Slovanu Liberec. Kouč Jindřich Trpišovský bude atmosféru derby nasávat v neděli vůbec poprvé. „Jsem rád, že jsem součástí toho utkání. Těším se a věřím, že přijde dobrá kulisa. Nám i Jablonci se povedlo postoupit v Evropě, navíc oba týmy hrají ofenzivně. Věřím, že to bude přehlídka atraktivního fotbalu a na hřišti předvedeme vrchol toho, co se dá v české lize nabídnout,“ pravil kouč Slovanu.

Kapitán našeho protivníka David Pavelka již cítí první mrazení v zádech z blížícího se duelu. „Derby je zvláštní a specifický zápas. Chceme potvrdit ten náš relativně dobrý vstup do sezony. Chceme už to ale prokázat konečně také bodově, protože zatím jsme trochu zklamaní z toho, že nám nějaké body unikly. Čeká nás pikantní souboj a my už bychom si také chtěli šáhnout na tu trofej Podještědského derby, na kterou jsme ještě nedosáhli, to je pro nás motivace,“ uvedl liberecký kapitán.

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý hned na to navázal. „A já doufám, že tu trofej budeme mít zase my, do třetice všeho dobrého,“ pousmál se. „Vnímám to derby jako velký zápas, se skvělou atmosférou, očekávám v něm kvalitní fotbal. Pevně věřím, že moji kluci ten zápas zvládnou a zápas bude mít potřebný náboj a bude se na co dívat.“ 

V tramvaji, jinak plné zástupců médií, nemohl chybět ani jablonecký kapitán Tomáš Hübschman, který před derby zápasem prohlásil. „Jsou to dva rivalové a my se budeme snažit ten zápas vyhrát,“ ujistil hráč, kterého dodnes neopustil poslední nezdar s Libercem. „Mrzí nás ještě ten neúspěch ve finále poháru proti Liberci, ta trofej nám loni chyběla. I proto budeme teď chtít opět získat ten putovní pohár,“ řekl na závěr.

<#buttonLong>NA DERBY V ZELENÉM!<#/buttonLong>

Kapitáni si poté z místa řidiče tramvaje zazvonili a trenéři sportovně podali ruce. Podještědské derby je na programu už v neděli na jablonecké Střelnici! Začíná v 19:15 hodin! 


Author Jan Bendl
Sdílet článek