Article image

Maximum pro vítězství, říká před derby Hübschman

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
1:1
Synot liga, 4. kolo ne 16. 8. 2015, 19:15
Reportáž

Jablonecký tým v čele s ostříleným Tomášem Hübschmanem se připravuje na nedělní Podještědské derby. Kapitán našeho týmu věří, že napravíme nepovedený zápas v Jihlavě a pro vítězství v derby uděláme maximum.

Už tým strávil nepovedený zápas v Jihlavě, kde jste překvapivě ztratili všechny body?

I my jsme byli zklamaní z výsledku i předvedené hry. V týdnu jsme si ukázali chyby, a kde byl vlastně ten největší problém. Budeme se snažit zlepšit a hlavně, proti Liberci budeme hrát jiným způsobem.

Kde byla tedy hlavní příčina porážky na Vysočině?

Měli jsme špatný pohyb, spíš jsme soupeře honili, místo abychom udělali dva tři kroky dřív. Nemuseli jsme honit soupeře 70 metrů až u naší brány. Některé situace jsme měli řešit jednodušeji. Měli jsme hodně málo naběháno ve sprintu, což ukazuje, že jsme běhali, ale na nějakou trojku.

Hned na úvod ligové sezony ztráty s Bohemians a Jihlavou, nekomplikuje to naše plány na prohánění Sparty a Plzně?

Samozřejmě i po těch třech odehraných kolech, každá ztráta prostě bolí. Všechno se ale bude počítat až po třicátém kole. Nechtěli bychom pak po třiceti kolech říkat, kde jsme všude ztratili a kde všude jsme mohli získat bodů více, aby nám to stačilo na vyšší příčky.

<#buttonLong>VSTUPENKY NA DERBY<#/buttonLong>

Blíží se Podještědské derby, jaká jsou očekávání před rivalským zápasem?

Derby je pikantní zápas. V lize jsme naše příznivce loni potěšili dvěma výhrami nad Slovanem, ale zase zklamali porážkou ve finále poháru. Budeme se snažit udělat maximum, abychom v tomto zápase uspěli.

Derby vnímají mimořádně i fanoušci, zaznamenal jste před nedělním soubojem nějaké ohlasy přímo od nich?

Nějaké reakce tam jsou, ale že bych někoho potkal osobně, to ne. Reakce jsou a byly. Po Kodani byly velmi pozitivní, naopak po Jihlavě to tak pozitivní nebylo.

Náš liberecký soupeř se loni namočil do boje o záchranu. Jak vidíte jeho tým letos?

Pro Liberec nebyla ta loňská sezona zrovna šťastná. Hodně ho poznamenal neúspěšný vstup do ligy, měl tam hodně remíz a ztrát, začal se propadat. Celou sezonu pak zachránili vítězstvím v poháru. Letos to bude ale úplně jiný Liberec než loni. Změnil se jim kádr, přišel nový trenér. Tipl bych je, že budou spíš bojovat o přední příčky.

Kdo ze severočeských týmů půjde do nedělního souboje jako favorit?

Ty šance jsou padesát na padesát. Liberec také poztrácel nějaké body, s kterými asi počítal, tak jako my. Oba soupeři budou hrát asi na vítězství.

<#buttonLong>NA DERBY V ZELENÉM!<#/buttonLong>

Vám by se ale po těch ztrátách z úvodu soutěže vítězství hodilo, tak abyste opět mohli naplnit cíl, hrát nahoře.

Cíl je dostat se nahoru a vytvořit tlak na první příčky. Týmů, které budou chtít hrát nahoře, ale bude víc. Musíme se připravit na každý zápas, jít zápas od zápasu a sbírat body. Pokud budeme ztrácet jako teď, tak nahoře hrát nebudeme.

Hned po derby vás čeká slavný Ajax Amsterdam, co víte o soupeři?

Ajax má jméno, kvalitu a historii, z mého pohledu je to jedna z nejlepších základen mladých hráčů, kteří se dostávají do velkého fotbalu. Nekupují venku žádné velké hvězdy, spíš si vychovávají své hráče, kteří se pak právě těmi velkými hráči stávají.


Author Jan Bendl
Sdílet článek